🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
9:07 Durbe aizlido
-
Izskatījās, ka otrs putns Durbe? ielidojot izdzen pirmo. Hmm
Bet pirmais uzlaidās augstāk galotnē. Durbe runāja.
Bet pirmais uzlaidās augstāk galotnē. Durbe runāja.
Un Durbe!

Gredzeni kā tādi ir labi redzami, tikai vai būs nolasāmi?!
Internets man ir tāds kāds ir, bet kas būs iznācis, tas šeit būs!
Video sākumā skaidri redzams ir ērglis bez gredzeniem, es pieļauju, ka Robis. Ērgļu nomaiņas video redzamas nav, bet parādās ērgļa kājām gredzeni, tātad Durbe! Burvestība!!!

Gredzeni kā tādi ir labi redzami, tikai vai būs nolasāmi?!

Internets man ir tāds kāds ir, bet kas būs iznācis, tas šeit būs!

Video sākumā skaidri redzams ir ērglis bez gredzeniem, es pieļauju, ka Robis. Ērgļu nomaiņas video redzamas nav, bet parādās ērgļa kājām gredzeni, tātad Durbe! Burvestība!!!

Last edited by MĀRIS on 20 Oct 2015 09:23, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
-
Hmm, vai man likās vai otrs ērglis tikai 9:22 - tagad aizlaidās no ligzdaskoka?
Varētu būt, jo reizē viņi neaizlidojaDiāna Janušone wrote:Hmm, vai man likās vai otrs ērglis tikai 9:22 - tagad aizlaidās no ligzdaskoka?

-
Nu nekādi nesapratu, kā tie ērgļi nomainījās?

-
Ieskatījos LK forumā, te ame video, kur redzams kā Durbe ielidoVējš vītolos wrote:Nu nekādi nesapratu, kā tie ērgļi nomainījās?![]()
![]()
Tiešraide, VLC, internets, kaut kas man te raustās, un ieraksts veidojas ar visām kļūdām kopā.
Bet tas viss ir "pupu mizas"! Galvenais ir fakts, ka putniņi parādās!!!
Vienīgi uztrauc tas, ka nav atnests neviens zars, ligzda netiek atjaunota, uzturēta, tikai apmeklēta.

Bet tas viss ir "pupu mizas"! Galvenais ir fakts, ka putniņi parādās!!!

Vienīgi uztrauc tas, ka nav atnests neviens zars, ligzda netiek atjaunota, uzturēta, tikai apmeklēta.

-
ame raksta, ka pirmais ērglis, iespējams, nebija Roberts.
Man arī likās, ka Durbe ielidojot tā kā izdzen viņu no ligzdas.
Man arī likās, ka Durbe ielidojot tā kā izdzen viņu no ligzdas.
Nestrīdos, tikai jautāju - vai tā nav Robja aste?

Ērglis pēc tam aplido loku, un nosēžas ligzdas kokā, Durbe ar viņu runājas. Nezinu nianses ērgļu sarunām, bet man neizklausās agresīvi!

Ērglis pēc tam aplido loku, un nosēžas ligzdas kokā, Durbe ar viņu runājas. Nezinu nianses ērgļu sarunām, bet man neizklausās agresīvi!

Last edited by MĀRIS on 20 Oct 2015 10:04, edited 1 time in total.
Bet, ja tas tiešām būtu bijis svešs ērglis, vai Durbe tik mierīgi sēdētu un nedzītu viņu prom?
Vai arī, kad nav cāļu ligzdā viņi neredz tik lielu apdraudējumu ligzdai un netrenkā svešus ērgļus prom no savas teritorijas, kā mēs to manījām iepriekš
Vai arī, kad nav cāļu ligzdā viņi neredz tik lielu apdraudējumu ligzdai un netrenkā svešus ērgļus prom no savas teritorijas, kā mēs to manījām iepriekš

-
Kā izskatījās ērglis, kuru pagājušajā gadā Durbe ar Robertu padzina?
Vai partneru maiņa jūras ērgļiem ir izplatīta lieta vai notiek tikai, ja iepriekšējais partneris ir gājis bojā?
Vai partneru maiņa jūras ērgļiem ir izplatīta lieta vai notiek tikai, ja iepriekšējais partneris ir gājis bojā?
good morning! / Labrīt!
i made a double portrait of the eagle who was here yesterday (left) and the one who was here this morning (right). judging by the behaviour of Durbe i'd say that the eagle today was not Robert, but were these two the same eagle?
i think we need help from someone who can really read the plumage of eagles, tertiaries and those.
temporary marks must be omitted, like loose feathers and muddy feet.
i sniedza dubultu portretu ērglis, kas bija vakar (pa kreisi) un vienu, kas bija šorīt (pa labi). spriežot pēc uzvedības Durbes es teiktu, ka ērglis šodien nebija Robert, bet bija šiem diviem pats ērglis?
Es domāju, ka mums ir vajadzīga palīdzība no kāda, kas tiešām var izlasīt apspalvojumu ērgļu, tertiaries un tiem.
pagaidu zīmes ir izlaist, piemēram, mīksti spalvu un saduļķot kājām.

i made another double picture using Pontu pictures. they have much better resolution than live images. these are in reverse order: today's eagle on the left and yesterday's on the right.
Es vēl dubultu attēlu, izmantojot Pontu bildes. viņiem ir daudz labāka izšķirtspēja nekā dzīvu attēlu. tie ir apgrieztā secībā: šodienas ērglis pa kreisi un vakardienas labajā pusē.

i made a double portrait of the eagle who was here yesterday (left) and the one who was here this morning (right). judging by the behaviour of Durbe i'd say that the eagle today was not Robert, but were these two the same eagle?
i think we need help from someone who can really read the plumage of eagles, tertiaries and those.

temporary marks must be omitted, like loose feathers and muddy feet.
i sniedza dubultu portretu ērglis, kas bija vakar (pa kreisi) un vienu, kas bija šorīt (pa labi). spriežot pēc uzvedības Durbes es teiktu, ka ērglis šodien nebija Robert, bet bija šiem diviem pats ērglis?
Es domāju, ka mums ir vajadzīga palīdzība no kāda, kas tiešām var izlasīt apspalvojumu ērgļu, tertiaries un tiem.

pagaidu zīmes ir izlaist, piemēram, mīksti spalvu un saduļķot kājām.

i made another double picture using Pontu pictures. they have much better resolution than live images. these are in reverse order: today's eagle on the left and yesterday's on the right.
Es vēl dubultu attēlu, izmantojot Pontu bildes. viņiem ir daudz labāka izšķirtspēja nekā dzīvu attēlu. tie ir apgrieztā secībā: šodienas ērglis pa kreisi un vakardienas labajā pusē.

Last edited by ame on 20 Oct 2015 11:09, edited 1 time in total.
Man izskatās, ka tas ir viens un tas pats ērglis.
Kājas viņš varēja paspēt kaut kur sasmērēt.
Kājas viņš varēja paspēt kaut kur sasmērēt.
Man gribas teikt ka tas ir viens un tas pats ērglis... nevaru galvot ka Roberts, bet...
-
Man jau vakar ērgļa acis izskatījās dīvainas. Vai tās ar plēvi pārvilktas? Agrāk to neesmu piefiksējusi.
Un, ja meklējam atšķirības, vakardienas ērglim aste ir īsāka.
Un, ja meklējam atšķirības, vakardienas ērglim aste ir īsāka.
Last edited by Maz-ko-zinu on 20 Oct 2015 11:19, edited 1 time in total.
-
Vai nevar būt tā, ka ap Durbi tagad spieto visi apkārtnes tēviņi un viņa pati izvēlēsies sev partneri?
in this picture the eagle has just closed the nictitating membrane (or plica semilunaris) for a split-second.
https://en.wikipedia.org/wiki/Plica_sem ... onjunctiva
šajā attēlā ērglis tikko slēgts mirkšķināšanas membrānas par split-sekundē.

https://en.wikipedia.org/wiki/Plica_sem ... onjunctiva
šajā attēlā ērglis tikko slēgts mirkšķināšanas membrānas par split-sekundē.

-
Paldies, ame, Tā jau man likās, tikai nebiju pārliecināta.
Thank you,ame! I think, just was not sure.
Thank you,ame! I think, just was not sure.
Last edited by Maz-ko-zinu on 20 Oct 2015 11:54, edited 1 time in total.
Tas 100% ir viens un tas pats ērglis, skatot spalvu rakstu. Netīras kājas, izspūrusi spalva un cits leņķis astei koptēlu nemaina.
Tas, ka acij plēve pāri, tas ir ļoti reti noķert tādu kadru, kad acs tiek pamirkšķināta, bet agrāk arī bija tādas bildes, iespējams, ka LK forumā. Eh, cik sen tas jau bija
Tas, ka acij plēve pāri, tas ir ļoti reti noķert tādu kadru, kad acs tiek pamirkšķināta, bet agrāk arī bija tādas bildes, iespējams, ka LK forumā. Eh, cik sen tas jau bija

Mazāk pie datora, vairāk pa āru, lai zemes kažokam nobraukt gar sānu.