Diskusijas

Hildina

Re: Diskusijas

Post by Hildina »

Linda wrote:
lianaliesma wrote:Mīlīši... tik labi, ka jūs visi te esat... būs labi atkal satikties, tā ritīgāk... :P
Piekrītu!! :P
Mana dzīve, intereses, režīms, viss, ko šis forums var mainīt, ir mainijies uz labo pusi!
Liels paldies jums visiem, ka esat šeit un katru dienu man sagādājiet interesantu lasāmvielu! :P
Mani šodien nosauca par dabas bērnu! :lol:
Tā ir atzinība ! Lai citi ņem piemēru no Tevis ! :D
Last edited by Hildina on 16 Oct 2015 20:07, edited 1 time in total.
Simba

Post by Simba »

lianaliesma wrote:Interesanti...

Jau labu laiku man neliek mieru doma - ka putni sajūt viens otru, "saprot" viens otra funktieri lielā attālumā un ne tikai tādās kritiskās situācijās kā sāpes, bet ka tie kaut kādā veidā viens ar otru sazinās lielos attālumos un zin/jūt, kur otrs atrodas, ja tiem ir izveidojušās ciešas saites.Varbūt ne tikai ar tiem, bet vispār ar sugasbrāļiem.

Vakar iznāca paskatīties filmu (REN TV ,"Spārnoto rase") ar līdzīgiem interesantiem pieņēmumiem par putniem.
Novērots, ka putni (tāpat kā dzivnieki vispār) spēj paredzēt kataklizmas dabā un savlaicīgi aizlidot no tās teritorijas, piemēram, zemestrīces, tornado, tāpat viņi "nojauš" sausos gadus un barības trūkumu, kāpēc atsakās no mazuļiem tādā sezonā. Zinātnieki izsaka hipotēzi, ka arī putnu savstarpēja saprašanās varētu būt līdzīga kā cilvēkiem gaišredzība un telepātija, sajūtot notikumus, pirms tie notiek reālajā laikā.
Tika nošķirta ērgļu mamma no tās bērniem un aizvesti daudzu kilometru attālumā viens no otra, tad mazuļi tika ietekmēti ar spēku. Un mamma sajuta nemieru tajā laikā, kad tas tika darīts.
Man par to lika domāt arī vakar novērotais Skotijas zivjērgļu jaunuļu no vienas ligzdas lidojums uz dienvidiem - burtiski paralēli, 20 km attālumā vienam no otra (infu ieliku tēmā Dažādas dzīvnieku un dabas kameras). Tas izskaidrotu to, ka putniem nemaz nav jālido uz dienvidiem plecu pie pleca, ja viņi sajūt viens otru un tādā veidā salīdzina savus migrācijas ceļus... Novirzes tajā varētu būt, ka rada augstsprieguma līnijas, utt. cilvēku darbības radītas sekas...

Par ērgļiem vēl - to redze esot tik asa, ka ja mums tāda būtu, mēs varētu no 10-stāvu mājas augstuma smalki saskatīt zemē rāpojošo skudru ķermeņu detaļas. :shock:

Ļoti vērtīgs pārdomu gabals :)
Ļoti daudz no tā, kas ir patiesībā, mēs varam tik nojaust un visticamāk lielākā daļa pat nav nojautu līmenī. Nezinu, cik gadsimti paies, kamēr mēs, iedomīgie cilvēkbērni, sapratīsim, ka tas putns ar savu funktieri ir gudrāks par mums. Atliek vien cerēt, ka mēs pa to laiku nebūsim sagandējuši visu, ko vien var sagandēt, un šī brīnumainā, neizzinātā pasaule līdz ar to arī paliks mums nezināma.
Paldies, lianaliesma, par šīm pārdomām. Doma par migrāciju ceļu salīdzināšanu liekas pat ļoti jauka un iedvesmojoša :)
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Šodien mazliet kavējos sezonas atmiņās.
Te nu ir: https://youtu.be/j5C9vopR_34

Jāskatās HD visaugstākajā (1080p) kvalitātē, jo bildes ir tepat no foruma. :)
Mūzika un vārdi Mārtiņš Freimanis (ticu, ka Mārtiņam nebūtu iebildumu pret šādu viņa mūzikas pielietojumu).
Foto- tie, kas publicēti šeit- forumā.
Hildina

Post by Hildina »

15.okt. LNT ziņās 14.oo rādīja dumpju ligzdu , bet šovakar LTV7 ap 18.30 rādīja Durbi un Robertu
Jamsis

Post by Jamsis »

Madara_Ozola wrote:Šodien mazliet kavējos sezonas atmiņās.
Mūzika un vārdi Mārtiņš Freimanis (ticu, ka Mārtiņam nebūtu iebildumu pret šādu viņa mūzikas pielietojumu).
Ai, Madara, :D :D :D tik jauki, atkal jau kaut kas laikam iebira acī .... ;)
Un Mārtiņš Freimanis arī taču bija dzīvnieku draugs .....
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Madara, brīnišķīgi - paldies! :)
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Paldies, Madara! Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Jamsi, jā, Mārtiņš bija ne tikai putnu un dzīvnieku draugs, bet arī viņa daiļradē ir īpaša vieta spārniem, putniem, debesīm...
Šodien izskatīju visu forumu, meklējot bildes. Fantastiska sezona. Lielisks foruma dalībnieku veikums. Vārdos neaprakstāms ornitologu, IT cilvēku, dabas pārzinātāju profesionālisms.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ak, Madara, arī man laikam gruzis acī iebira... Tik skaisti un tik skaista dziesma :P Lieliski! Paldies!

(Ieliku video arī kā ekrāniņu Tavā komentārā.)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Linda

Post by Linda »

Vērotāja wrote:Ak, Madara, arī man laikam gruzis acī iebira... Tik skaisti un tik skaista dziesma :P Lieliski! Paldies!

(Ieliku video arī kā ekrāniņu Tavā komentārā.)
Gruzis ne tikai acī, bet arī sirdī! :)
Made

Post by Made »

Paldies :) Ļoti putnisks skatījums, tik daudz spārnu un trauksmes :) (man atmiņā rīti un rieti un likās, ka bezgalīgā meditācija..)
Tāds darbs visu caurskatīt (kad man vajag kaut ko atrast, ko lejā meklētājs neizdod, esmu pagalam apjukusi) :!: atceros, kā Raganiņa zivis skaitīja, viņai laikam gandrīz 100 lapas nācās tad pāršķirstīt ...
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Paldies, Vērotāja, par "ekrāniņu". ;)
Made, es meklētāju "atklāju" tikai tad, kad jau viss bija gatavs, bet tas diezko nebūtu līdzējis.
Mani foršie, šis ir mazākais, kā varēju Jums visiem pateikt PALDIES par sezonu.
Bet nekas jau nebeidzas- turpinām vērot gan kamerās, gan dabā!
mega2

Post by mega2 »

Jā,Madara,paldies Tev par skaistajām atmiņām,tas bija mīļi :roll:
Emotion

Post by Emotion »

Madara_Ozola wrote:Šodien mazliet kavējos sezonas atmiņās.

[youtube][/youtube]
Paldies, Madara. Šo klipu saglabāšu sev arī, par skaistu piemiņu no visiem ligzdu mīlulīšiem. Lai viņiem visiem labi klājas un Putnu Dieviņš sargā viņu ceļus! :(
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Bezgala skaists klips(paldies liels ),gribas vēl un vēl to skatīties,tikai tad ir vēl un vēl jāraud .Jācer,ka putnu bērnus sargās arī mūsu labās domas :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Kāds patiess stāsts. Tas noticis Japānā.
Lai atjaunotu savu mājokli, kāds japānis uzlauzis sienu. Japāņi mājas ceļ, atstājot brīvu telpu starp koka sienām. Jaucot nost vienu no sienām, saimnieks pamanīja kādu iesprūdušu ķirzaku. No otras puses sista nagla bija pienaglojusi tās kājiņu. To ieraugot, viņam palika ļoti žēl ķirzakas, bet pārņēma arī ziņkāre. Nagla taču tika iesista 5 gadus atpakaļ. Tad, kad nams tika būvēts!!!
Šādā pienaglotā pozīcijā ķirzaka ir izdzīvojusi 5 gadus!!!
Kā tas iespējams?! Viņš apstādināja darbus un nolēma izpētīt un novērot ķirzaku- ko tā dara, kā ēd, ko ēd, atrodoties pienaglota...
Pēc brīža, nez no kurienes, uzradās vēl viena ķirzaka, mutē nesdama ēdienu.
Viņš bija pārsteigts un aizkustināts.
Šo ar naglu piekalto ķirzaku cita ķirzaciņa baroja piecus gadus!!!
Iedomājieties? Viņa to nepagurstoši darījusi, nezaudējot cerības atgūt savu draugu.
Apbrīnojami, ko var tāda maza radībiņa....
http://gaismasdarbinieki.blogspot.com/
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote:Bezgala skaists klips(paldies liels ),gribas vēl un vēl to skatīties,tikai tad ir vēl un vēl jāraud .Jācer,ka putnu bērnus sargās arī mūsu labās domas :)
Tieši tāpat arī man - gribas vēl un vēl to skatīties,tikai tad ir vēl un vēl jāraud...
Pat nezinu kādēļ. Laikam tāpēc, ka pagājusi vēl viena vasara un "mūsu bērni" aizlaisti lielajā pasaulē...
Emotion

Post by Emotion »

LL, apbrīnojami............
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Nezinu vai izdosies ielinkot fb video, bet jūtūbē atrast nevaru.
Pasakaini skaisti - putni un zirgi

https://www.facebook.com/turismoacavall ... 807570984/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjelis wrote:Nezinu vai izdosies ielinkot fb video, bet jūtūbē atrast nevaru.
Pasakaini skaisti - putni un zirgi

https://www.facebook.com/turismoacavall ... 807570984/
Skaists video. Mežonīgs!
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”