🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Nu re, Liz01 arī tāpat kā es domā - I think Robert is in the nest and Durbe on the branch? (Liz01 komentārs LK)
(tulk. - es domāju, ka Roberts ir ligzdā, bet Durbe uz zara)
Video vēl lādējās.
(tulk. - es domāju, ka Roberts ir ligzdā, bet Durbe uz zara)
Video vēl lādējās.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Man arī izskatās, ka tā ir Durbīte ligzdā.MĀRIS wrote:Nopētīju pontu bildes! Man liekas, ka ligzdā ir Durbe, Durbīte!
Video - kad viņa izpurināja kažoku, vesels baltu pūku mākonis pajuka uz visām pusēm.

Tik jauki redzēt abus galvenos varoņus atkal ligzdā, turklāt tik skaistā rītā.

Pūkainums pašlaik nav rādītājs, abi piepūtušies jo ir auksts. Jāskatās uz gredzeniem, jo pēc knābja ērglis, kurš palika ligzdā vairāk tā kā izskatās Robertam līdzīgs. Robertam knābis apaļš, Durbei taisns un uz leju un garāks.Viky wrote:Man arī liekas, ka ligzdā ir Durbe, jo Robis nav tik liels un pūkains kā Durbe![]()
Jāsaka godīgi - kurš ir ligzdā, Durbe vai Roberts, es atstāju izspriest mūsu viedajiem, kuri spēj ieraudzīt atšķirību knābja formā...! Vērotāja, es neknābāju, es patiešām nespēju, neredzu atšķirību! Bet es redzu, ka tie ir mani putniņi, mazulīši,
mīlulīši!
Un man par to liels prieks!

Last edited by MĀRIS on 16 Oct 2015 10:45, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Nu jaaa, taisnība, un arī sen mēs viņus neesam redzējušiVērotāja wrote:Pūkainums pašlaik nav rādītājs, abi piepūtušies jo ir auksts. Jāskatās uz gredzeniem, jo pēc knābja ērglis, kurš palika ligzdā vairāk tā kā izskatās Robertam līdzīgs. Robertam knābis apaļš, Durbei taisns un uz leju un garāks.Viky wrote:Man arī liekas, ka ligzdā ir Durbe, jo Robis nav tik liels un pūkains kā Durbe![]()

Es tik nedaudz brīnos kāpēc ame un Liz01 nenoteica pēc balsīm, kurš ir kurš

Ērgļi klusējaViky wrote: Nu jaaa, taisnība, un arī sen mēs viņus neesam redzējuši![]()
Es tik nedaudz brīnos kāpēc ame un Liz01 nenoteica pēc balsīm, kurš ir kuršviņas taču tik labi to dara, kad ērgļi aizkadrā.

Ame ir forumā, bet pašlaik no viņas nav komentāru par rīta notikumiem. Esmu pārliecināta, ka ame rūpīgi pēta video un drīz mēs sagaidīsim patiesības mirkli.
(man vēl lādējas un sazin vēl cik ilgi lādēsies)
Jā, visos video gabalos kuri ir, vņi klusēja, bet cik es noprotu no bildēm un teksta, tad bija arī sadziedāšanāsVērotāja wrote:Ērgļi klusējaViky wrote: Nu jaaa, taisnība, un arī sen mēs viņus neesam redzējuši![]()
Es tik nedaudz brīnos kāpēc ame un Liz01 nenoteica pēc balsīm, kurš ir kuršviņas taču tik labi to dara, kad ērgļi aizkadrā.
![]()
Ame ir forumā, bet pašlaik no viņas nav komentāru par rīta notikumiem. Esmu pārliecināta, ka ame rūpīgi pēta video un drīz mēs sagaidīsim patiesības mirkli.
(man vēl lādējas un sazin vēl cik ilgi lādēsies)

Gaidam ar nepacietību

Forumā ir abas LK lokomotīves, gan Liz01, gan Ame. Man arī visu laiku stāv LK vaļā, un ar interesi gaidu, kas tur par spriedumu /kā pie tiesas/ parādīsies! 

Vērotāja, ērgļi neklusējamega2 wrote:7:43 Spriežot pēc deguniem [knābjiem] tie ir pieaugušie ērgļi,kājas gredzenus nevar saskatīt---viens sēž zarā kreisajā pusē,otrs ligzdā skatās apkārt7:48 Sasaucas savā starpā--tas,kas zarā sauc,tas ,kas ligzdā atsaucas....

Manā bildē, kas 635.lapā pēc mega2 komentāra seko, ir laiks, kad tas, kas ligzdā, atsaucas - pati spiedu pogu tajā brīdī 7:48:31

-
Made, Tev tiešām izcili skaista tā bilde ar dziedošo ērgli!
Vai kāds ir skaitījis, cik ilgi neviens no saimniekiem nav bijis ligzdā?

Vai kāds ir skaitījis, cik ilgi neviens no saimniekiem nav bijis ligzdā?
[quote="Vējš vītolos"]Made, Tev tiešām izcili skaista tā bilde ar dziedošo ērgli!
/quote]
Man arī patīk, bet autortiesības jāatstāj DD kamerai, jo Liz01 no LK ir nospiedusi pogu tieši tajā pat sekundē

Man arī patīk, bet autortiesības jāatstāj DD kamerai, jo Liz01 no LK ir nospiedusi pogu tieši tajā pat sekundē

Nu ta beidzot man ielādējās video. Verdikts tāds, ka uz zara aizlido Roberts, bet ligzdā paliek Durbe. Bildes pēc brīža.
Durbe, Durbe, Durbīte! Nes, nes, zariņus nes!Vērotāja wrote:Nu ta beidzot man ielādējās video. Verdikts tāds, ka uz zara aizlido Roberts, bet ligzdā paliek Durbe. Bildes pēc brīža.

Ļoti jau nu ceru, ka kamera paliks pie šīs ligzdas, šīs skaistās ainavas.

sveiki!
i now have the Pontu video of the eagles' stay at the nest this morning. i think that Robert came first to the left and then Durbe right behind him. then Robert went to the top balcony rather soon. Durbe stayed on the nest. she even made some weed-picking. /
Man tagad ir Pontu video Eagles "Palikt ligzdu šorīt. Es domāju, ka Roberts pirmo reizi nāca pa kreisi un tad Durbe tieši aiz viņa. tad Roberts devās uz augšu balkona diezgan drīz. Durbe palika uz ligzdu. viņa pat palielinājies nezāles.
here's a picture where i think i see a ring on the leg of the bird on the right while the other (who came first) has no ring. /
šeit ir bilde, kur es domāju, ka es redzu gredzenu uz kājas no putna labajā pusē, bet otru (kurš pirmais nāca) nav gredzenu.

no rings on the top branch. / Nav gredzeni uz augšu veidu.

rings on the bird on the nest. i think i saw faintly red & blue. /
gredzeni uz putna uz ligzdu. es domāju, ka es redzēju vāji sarkans un zils.

i now have the Pontu video of the eagles' stay at the nest this morning. i think that Robert came first to the left and then Durbe right behind him. then Robert went to the top balcony rather soon. Durbe stayed on the nest. she even made some weed-picking. /
Man tagad ir Pontu video Eagles "Palikt ligzdu šorīt. Es domāju, ka Roberts pirmo reizi nāca pa kreisi un tad Durbe tieši aiz viņa. tad Roberts devās uz augšu balkona diezgan drīz. Durbe palika uz ligzdu. viņa pat palielinājies nezāles.
here's a picture where i think i see a ring on the leg of the bird on the right while the other (who came first) has no ring. /
šeit ir bilde, kur es domāju, ka es redzu gredzenu uz kājas no putna labajā pusē, bet otru (kurš pirmais nāca) nav gredzenu.

no rings on the top branch. / Nav gredzeni uz augšu veidu.

rings on the bird on the nest. i think i saw faintly red & blue. /
gredzeni uz putna uz ligzdu. es domāju, ka es redzēju vāji sarkans un zils.

Last edited by ame on 16 Oct 2015 12:25, edited 1 time in total.
before leaving Robert sang a little and Durbe replied. /
Pirms aiziešanas Robert dziedāja nedaudz un Durbe atbildēja.

quite before leaving Robert pooped from the balcony. Durbe flew right after him. /
gluži pirms aiziešanas Robert izkārnīties no balkona. Durbe lidoja uzreiz pēc viņa.

Pirms aiziešanas Robert dziedāja nedaudz un Durbe atbildēja.

quite before leaving Robert pooped from the balcony. Durbe flew right after him. /
gluži pirms aiziešanas Robert izkārnīties no balkona. Durbe lidoja uzreiz pēc viņa.

Last edited by ame on 16 Oct 2015 13:10, edited 1 time in total.
Viennozīmīgi redzams, ka labajā pusē lielā, masīvā ir Durbe, bet kreisajā pusē sīkākais ir Roberts

Te ir aizlidošanas brīdis

Paldies ame un Vērotāja
13.33 atlidoja svešs ērglis
Bračka ligzdā???