Made, šai domai absolūti pievienojos.Made wrote: Nevajag pievērst pārāk lielu uzmanību sava darba augļiem (lai kāds tos novērtētu), bet gan pašai vēlmei to darīt un pašam darīšanas procesam, vēl jo vairāk, ja būšana forumā ir mūsu vaļasprieks. Paldies DD, ka ir tāda iespēja
Diskusijas
Re: Diskusijas
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns

Last edited by MĀRIS on 13 Oct 2015 11:03, edited 2 times in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
- Lianaliesma
Made wrote: Nevajag pievērst pārāk lielu uzmanību sava darba augļiem (lai kāds tos novērtētu), bet gan pašai vēlmei to darīt un pašam darīšanas procesam, vēl jo vairāk, ja būšana forumā ir mūsu vaļasprieks. Paldies DD, ka ir tāda iespēja

Made, Vērotāja, Doma ir laba, bet ne jau par to šoreiz bija stāsts. Jeb te ir kādi zemteksti, ko varbūt nezinu...
Brīnos par to, ka DD ir izveidojusi iespēju mums izteikties un dokumentēt norises ligzdās... bet paši to neizmanto informācijai, ziņojumiem par pasākumiem, utt. !
Pievienots:
Made, nesapratu arī Tavu domu par vēlēšanos, lai novērtē darba augus- nav jau mums nekādu darba augļu te! Tik vien,kā prieks par visu jauno, ko te uzzinām un ko ir iespējams uzzināt plašākam ļaužu lokam, tā mainot sabiedrības attieksmi pret dabu! un tas jau gan ir ieguvums ne tikai foruma ietvaros...
Last edited by Lianaliesma on 13 Oct 2015 11:21, edited 5 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.

Nē, nē, lianaliesma, šī frāze nav nekādā sakarā ar cepšanos par DD attieksmi.lianaliesma wrote:Made, Vērotāja, Doma ir laba, bet ne jau par to šoreiz bija stāsts. Jeb te ir kādi zemteksti, ko varbūt nezinu...
Vienkārši izrāvu no Mades komentāra no konteksta. Tam nav sakara ar aktuālo diskusiju.
Aizsūtīju savas pārdomas arī M. Uščai uz e-pastu. Neņēmos zvanīt, jo zinu ka paliktu ļauns! Šā vai tā skumji, jo patiesi gribējās Jūs atkal redzēt, mani mīlīši! 
LL: "Brīnos par to, ka DD ir izveidojusi iespēju mums izteikties un dokumentēt norises ligzdās... bet paši to neizmanto informācijai, ziņojumiem par pasākumiem, utt. !" Man tas arī nav saprotams! Pat informāciju kas tieši saistīta ar ligzdām, kamerām ir kā ar zobiem jāizrauj!

LL: "Brīnos par to, ka DD ir izveidojusi iespēju mums izteikties un dokumentēt norises ligzdās... bet paši to neizmanto informācijai, ziņojumiem par pasākumiem, utt. !" Man tas arī nav saprotams! Pat informāciju kas tieši saistīta ar ligzdām, kamerām ir kā ar zobiem jāizrauj!

-
Dārgie putnu draugi!
Rītdien plānotais pasākums nav iecerēts kā sezonas noslēguma pasākums, jo tādu neplānojam rīkot (ja viss ies kā plānots, nekāda sezonas noslēguma nebūs, jo ērgļa kamera turpinās darboties vairāk vai mazāk visu ziemu). Pasākumā par kamerām tiks stāstīts aptuveni tas pats, kas mūsu Baltezera tikšanās laikā. Atvainojos, ka par to nepainformēju forumā un ceru, ka daļai no jums varētu izdoties izbrīvēt laiku, lai ierastos!
Rītdien plānotais pasākums nav iecerēts kā sezonas noslēguma pasākums, jo tādu neplānojam rīkot (ja viss ies kā plānots, nekāda sezonas noslēguma nebūs, jo ērgļa kamera turpinās darboties vairāk vai mazāk visu ziemu). Pasākumā par kamerām tiks stāstīts aptuveni tas pats, kas mūsu Baltezera tikšanās laikā. Atvainojos, ka par to nepainformēju forumā un ceru, ka daļai no jums varētu izdoties izbrīvēt laiku, lai ierastos!
Jāni, paldies!
Ziņa par kameru ir iepriecinoša
Vai izdevās kaut ko novērot Durbes un Roberta ligzdas sakarā?
Ziņa par kameru ir iepriecinoša

Vai izdevās kaut ko novērot Durbes un Roberta ligzdas sakarā?
- Lianaliesma
Jāni, paldies par sapratni. Būtu jauki tikties, kaut ar daļu no forumiešiem.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa

Māri un visi pārējie jaukie DD līdzgaitnieki! 
Es arī būtu vēlējusies savlaicīgāku informāciju utt.. Izlasot aprakstu, sapratu, ka ornitalogi tiešām stāstīs līdzīgu materiālu kā mūsu tikšanās reizē Baltezerā.
Varbūt cilvēciski piedosim informācijas plūsmas buksēšanu un domāsim tālāk atkal paši, kad un kur varētu satikties?!
Mani, piemēram, vilina doma, ka varētu Durbes novadā ar tālskati un fotokameru zem Durbes un Robčika ligzdas paķīkerēt (briesmīgi žēl, ka putnu vērotāju dienās nebiju Latvijā) - alegoriski - praktiski: mēs varētu vienoties paši savā putnu vērošanas pasākumā pie dabas. Uzvārīt zupu un tēju uz uguskura varbūt. Censties atšķirt balsis utt...
Varbūt šoruden jau tas ir par vēlu, nezinu... Ideja tāda... brauksim pie Māra uz Kurzemi!

Es arī būtu vēlējusies savlaicīgāku informāciju utt.. Izlasot aprakstu, sapratu, ka ornitalogi tiešām stāstīs līdzīgu materiālu kā mūsu tikšanās reizē Baltezerā.
Varbūt cilvēciski piedosim informācijas plūsmas buksēšanu un domāsim tālāk atkal paši, kad un kur varētu satikties?!
Mani, piemēram, vilina doma, ka varētu Durbes novadā ar tālskati un fotokameru zem Durbes un Robčika ligzdas paķīkerēt (briesmīgi žēl, ka putnu vērotāju dienās nebiju Latvijā) - alegoriski - praktiski: mēs varētu vienoties paši savā putnu vērošanas pasākumā pie dabas. Uzvārīt zupu un tēju uz uguskura varbūt. Censties atšķirt balsis utt...
Varbūt šoruden jau tas ir par vēlu, nezinu... Ideja tāda... brauksim pie Māra uz Kurzemi!

Super idejaLa Marie wrote: Ideja tāda... brauksim pie Māra uz Kurzemi!

Skumji, ka esam iedzīti neizpratnē.
Pilnīgi noteikti pasaku, ja Tu, Vērotāja, apliecināsi, ka nevarēsi ierasties,
arī man nebūs iemesla tur būt. Ir tāda vēlama situācija satikties.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Nu jā, tieši par to, ka mums tas ir vaļasprieks, ka ieguvēji esam mēs. Ja vispārīgi par jebkura mūsu darba augļiem, kur it kā liktos loģiski sagaidīt novērtējumu, nevajag to gaidīt, tad kur nu šeit. Ja pat mūsu priekam būtu klāt kāda misijas apziņa par to, ka mēs te tādi super duper esam un mūs vajag novērtēt (kaut vai kā atgriezenisko saiti), ka mēs te esam ieguldījuši daļu no sevis un sava laika (man ir bijusi savulaik dziļa sāpe par to, ka forumi, kuros es tiešām biju nesalīdzināmi vairāk ieguldījusi savu dzīves daļu, vienkārši nobeidzās un es nepaspēju sev saglabāt ļoti būtiskas un dvēseli veldzējošas sarunas - bija grūti pārvarēt un nejusties apbižotai) - vienalga nevajag cepties, ka pret mums nav izturējušies tā, kā mēs pret citiem gan gribētu izturēties. Cepties vajag nevis par attieksmi pret mums, bet gan par lietu - piem., par dabas un vides aizsardzību.lianaliesma wrote:Made, nesapratu arī Tavu domu par vēlēšanos, lai novērtē darba augus- nav jau mums nekādu darba augļu te! Tik vien,kā prieks par visu jauno, ko te uzzinām un ko ir iespējams uzzināt plašākam ļaužu lokam, tā mainot sabiedrības attieksmi pret dabu! un tas jau gan ir ieguvums ne tikai foruma ietvaros...
La Marie! Lieliski!
bet pie ligzdas gan laikam nevajadzētu...
Ak, sapratu, Tu domā - stāvēt atļautajā attālumā un ķīkerēt uz ligzdu
)

Ak, sapratu, Tu domā - stāvēt atļautajā attālumā un ķīkerēt uz ligzdu

Last edited by Made on 13 Oct 2015 18:43, edited 1 time in total.
-
skumji,taču 3dienas pasākums atkal iet gar degunu. Tomēr doma par zupu Durberta gaumē dabas paspārnē ir laba 

Nē, nē, pie ligzdas vai tās tuvumu noteikti navajag. Tas no mūsu puses nebūtu pareizi un es pat teiktu nebūtu ētiski kā putnu draugiem ierasties bariņā un vērot kaut vai tukšu ligzdu..... pat ārpus ligzdošanas sezonas. Ligzdas vietu zin Māris un Jānis.Ķ.@Co, lai tas tā arī paliek.Made wrote:La Marie! Lieliski!bet pie ligzdas gan laikam nevajadzētu...
Ak, sapratu, Tu domā - stāvēt atļautajā attālumā un ķīkerēt uz ligzdu)
Tāli, rīt došu ziņu vai varēšu tikt. Mēs joprojām dzīvojam vasaras mājā, no stacijas ļoti tālu jāiet. Ja vīrs varēs vakarā mani savākt, tad būšu.Tālis wrote:Skumji, ka esam iedzīti neizpratnē.
Nupat atbraucu no Durbes mežiem, kur sev par prieku piefiksēju divas reizes kaut ko lielāku par vārnu. Tie patiešām bija jūras ērgļi!
BBBija lielllāks ppar vvvārnu! Patiesi viņš arī izskatās liels. Tikai nevarēja atšifrēt, kurš vai kuri tie bija!
Ko varēja, to izdarījām - samainījām akumulatorus /mugura mēnesi sāpēs/ rūterus, un ko tik vēl nē! Kas tagad tur rādīsies - nezinu, man liekas, ka leišu pamali vismaz vajadzētu kacēt.
Bet tagad par galveno. Izrunājām ar Jāni par rītdienu. Tas ir vienkārši viens no ikmēneša muzeja pasākumiem, bet nav i ne tuvu domāts kā foruma sezonas nobeiguma pasākums, un viņiem tāds nemaz nebija paredzēts, bet Viņš ir ar mieru, piemēram pēc kāda mēneša +- piedalīties kaut kādā tusiņā, kādā pirtī vai kur, bet tas jau atkarīgs no tā, ko nolemjam! Bez kaut kādām lielām lekciju daļām... Vienkārši tuss! Nu varbūt Vērotāja var uzaicināt vēl kādu viedo, bet bez kādām lielām lekcijām, lai varam vienkārši parunāt. Nu kaut kā tā! Jautājums - ko tauta par to saka?!

Ko varēja, to izdarījām - samainījām akumulatorus /mugura mēnesi sāpēs/ rūterus, un ko tik vēl nē! Kas tagad tur rādīsies - nezinu, man liekas, ka leišu pamali vismaz vajadzētu kacēt.
Bet tagad par galveno. Izrunājām ar Jāni par rītdienu. Tas ir vienkārši viens no ikmēneša muzeja pasākumiem, bet nav i ne tuvu domāts kā foruma sezonas nobeiguma pasākums, un viņiem tāds nemaz nebija paredzēts, bet Viņš ir ar mieru, piemēram pēc kāda mēneša +- piedalīties kaut kādā tusiņā, kādā pirtī vai kur, bet tas jau atkarīgs no tā, ko nolemjam! Bez kaut kādām lielām lekciju daļām... Vienkārši tuss! Nu varbūt Vērotāja var uzaicināt vēl kādu viedo, bet bez kādām lielām lekcijām, lai varam vienkārši parunāt. Nu kaut kā tā! Jautājums - ko tauta par to saka?!

Paldies, Māri, par piedalīšanos antenu mainīšanas pasākumā, lai visi varētu skatīties Durbes ligzdu
Par tusu - ja laicīgi saorganizējas, es tikai PAR ar abām rokām
Foršā kompānijā prieks patusēt.
Jautājums -
1. Kur? Ap Rīgu vai kaut kur Kurzemē?
2. Ja ap vai pašā Rīgā, tad var vienu brīvdienu. Ja Kurzemē, vajag meklēt vietu ar nakšņošanu.
3. Ja Rīgā vai ap Rīgu, tagad vairs nav sezona un atrast kādu viesu namu nav problēma. Tādu, kur nav jāizmanto viesu nama virtuve, atnest pašu groziņus būs daudz, daudz lētāk. Kurzemē būs dārgāk, jo jāmaksā par naktsmājām.

Par tusu - ja laicīgi saorganizējas, es tikai PAR ar abām rokām

Jautājums -
1. Kur? Ap Rīgu vai kaut kur Kurzemē?
2. Ja ap vai pašā Rīgā, tad var vienu brīvdienu. Ja Kurzemē, vajag meklēt vietu ar nakšņošanu.
3. Ja Rīgā vai ap Rīgu, tagad vairs nav sezona un atrast kādu viesu namu nav problēma. Tādu, kur nav jāizmanto viesu nama virtuve, atnest pašu groziņus būs daudz, daudz lētāk. Kurzemē būs dārgāk, jo jāmaksā par naktsmājām.
Paldies, Māri! Un liels prieks, ka stipri lielākus par vārnām arī piefiksējātMĀRIS wrote:Nupat atbraucu no Durbes mežiem, kur sev par prieku piefiksēju divas reizes kaut ko lielāku par vārnu. Tie patiešām bija jūras ērgļi!![]()
BBBija lielllāks ppar vvvārnu! Patiesi viņš arī izskatās liels. Tikai nevarēja atšifrēt, kurš vai kuri tie bija!

..eh, no Māra stāsta sajutos pati it kā mežā bijusi.

Tusiņu atbalstu pavisam noteikti!