🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Viky

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Viky »

Tagad vēl trūkst tā, lai pret delfi saceptos tie, kuri jau nobalsojuši, domādami, ka balso par ērgļa pārsaukšanu.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Šausmas, ko tur tikai nav savārstījuši! :evil:
Made

Post by Made »

Iespējams, ka tā, Vērotāj, bet vienalga es to neuztvēru kā saistītu ar mums.

Tik un tā es uzskatu, ka viņi var rīkot kaut 100 pārsaukšanas, tas ir viņu forums un portāls. Viņi var pat priekš sevis izdomāt pupiņvalodu, kas to var liegt :)) Ak, jā, valodas likums varbūt :P

Es Delfus vispār nelasu jau kādus 7 gadus, tikai šeit ieliktās un dažas citur ieliktās saites uz skaistām dabas bildēm mani ir iesviedušas laiku pa laikam tur.
Līdz ar to man ir pilnīgi vienalga, man te nekas nemainās :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labi, Delfi var saukt, pārsaukt un darīt ko grib.... viņu tiesības.
Manas tiesības ir neļaut sevi sāpināt un līdz ar to es no šīs tēmas atvados, Durbertas tāpat vairs ligzdas tuvumā nav......

Paldies Dabasdatiem un Jānim Ķuzem personiski par jaukajiem iespaidiem, par jaunu pieredzi, par vēl vienu ērgļu vasaru....
Bet mazajai Durbertai novēlu ar gadiem kļūt tikpat ražīgai mammai kā viņas mammīte Durbe.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Labi, Delfi var saukt, pārsaukt un darīt ko grib.... viņu tiesības.
Manas tiesības ir neļaut sevi sāpināt un līdz ar to es no šīs tēmas atvados, Durbertas tāpat vairs ligzdas tuvumā nav......

Paldies Dabasdatiem un Jānim Ķuzem personiski par jaukajiem iespaidiem, par jaunu pieredzi, par vēl vienu ērgļu vasaru....
Bet mazajai Durbertai novēlu ar gadiem kļūt tikpat ražīgai mammai kā viņas mammīte Durbe.
Mums arī ir tiesības neļaut sāpināt ne Tevi, ne ik vienu no mums, tāpēc mīlīši neļausim tādiem kā delfi ienest te jebkādas negācijas un ietekmēm mūsu labo auro un pozitīvās emocijas.

Tāpēc visu slikto dzenam projām un atceramies, ka svarīgākais ir tas, kas ir TE.

P.S. kopā mēs varam! ;)
P.P.S. Vērotāja, Tev atsevišķs Lielais Paldies par visu!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Labi, Delfi var saukt, pārsaukt un darīt ko grib.... viņu tiesības.

Te nu es Tev nepiekrītu. Es netaisos atvadīties no šīs lapas kaut kādu šmurguļu dēļ. Un Durberta, mana Buļbertīš arī paliks šajās lapās kā Durberta, ne kā Erna vai Ķērsta. Tāpēc lai Viņi tajos Delfos iet uzkārties, es palikšu šeit, savās mājās, skatīšos, kā rudens izgrezno Latviju, un gan jau sagaidīšu arī kādu lielputniņu, ne tikai sīkputniņus. Un pasaule galu galā ir skaista! /Izņemot dažas labas cūkas!/ :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Man ir kaķenīte vārdā Nepuks, kaut no viņas piedzimšanas jau zināju, ka viņa ir kaķumeitene. Arī Durberts man paliks Durberts. Tikai zināšu, ka Viņa ir ērgļu meitene:) Un ceru kādreiz uzzināt, kā viņai iet, vai kur novērota, kur viņu aizveduši spārni. Varbūt kādu gadu ielaidīsies vecāku ligzdā kā Bračka (arī nezinām - viņš vai viņa :lol: )
Sieviešu dzimtes galotnes atbalstītāji, neņemiet ļaunā! ;)
Hildina

Post by Hildina »

Vērotāja wrote:Kas attiecas par vārdu, mīlīgi mēs viņu varam saukt visādi, kā nu kuram sirdij tuvāk. Bet oficiālo vārdu mainīt nevajadzētu, par to balsoja simtiem cilvēku.
Durberts = Durberta.
Saīsināti var saukt par Bertu, mīlīgi par Buļbertīni vai dajebkā :lol:
Piekrītu - pietiek,ja maina 1 burtu . Kas attiecas uz kāda vārda nozīmi citās valodās - daudzi zina, ka igauņi fotografējas pie Pērses ielas nosaukuma un viņiem tas nozīmē kaut ko, teiksim ne visai.....Bulgārijā nevajagot skaļi teikt - kur ir ? ( parasts tūristu jautājums )
Jamsis

Post by Jamsis »

Made wrote: Mēs devām vārdu savai lietošanai, un pat, ja viņi dod savai lietošanai - kas par to? Vienīgā oficiālā identifikācija putnam ir gredzena numurs :)
Plus mēs priecājamies, ka Jānis lieto mūsu doto vārdu kur vien var arī sabiedriskajos medijos :)
Pilnībā piekrītu Mades viedoklim.
Mums ir un paliks Durberts, Durbertīne vai tas jocīgais Māra dotais mīļvārdiņš. Man personīgi vienmēr paliks Durberta :P un ja mēs turpmākos gados minēsim sarakstē viņas vārdu, mēs taču sapratīsim par kuru putnu ir runa.
Vējš vītolos

Post by Vējš vītolos »

Nu nebēdājies tik ļoti ...kas gan ir kaut kādi delfi salīdzinājumā ar šo - izdzīvoto, izsāpēto, izbēdāto? Te bija/ir Tava dzīve ar pārdzīvojumiem un draugiem, tas viss nekur nepaliek un to nevar tā izsvītrot pēkšņā rūgtumā. Delfi paspēlēsies ar tēmu un ar to viss beigsies, ne viņiem ir svarīgs tas putns, ne vēl jo mazāk tā vārds. Tici man, tiem, kam viņš ir svarīgs, nebūs nekādu citu vārdu un esi droša, ka nekur neviens viņu nesauks citādi kā tikai Durberts (vai-a).
Droši vien es nevaru tā precīzi izteikt to, ko gribētu pateikt. Nu varbūt tā (iz klasikas): Ja tu ejot pretī mērķim, pa ceļam apstāsies, lai mestu ar akmeņiem katram sunim, kas tevi aprej, tad tu nekad to nesasniegsi. /F.Dostojevskis/
Tas nozīmē, ka jāatsijā viss maznozīmīgais, tas, kas no malas. Paraudi, ja sirds pēkšņi kļuva bēdīga, un uzšķaudi tām delfu idejām-fix. Viņi ir par sevi, šis forums un patiesībā visa ērgļu dzīve kopā ar to - par sevi.
Vārdu sakot, nav vērts aizvērt durvis !
Vējš vītolos

Post by Vējš vītolos »

Un ja tas var būt mierinājums, tad izskatās, ka tajā aptaujā vienalga dominē vārds Durberts- Durberta-Durbertīne :lol:
Take it easy! :)
Un, kas zina, var taču notikt, ka piepeši mazais jaukais ugunsspļāvējs mošķulēns ielido ligzdā kaut vai tāpēc, lai pateiktu mums Čau! :twisted:
Un mēs to cieši gaidīsim. Pat ja tas līdzināsies brīnuma gaidīšanai. Brīnumi taču NOTIEK, vajag tikai labi stipri gribēt! ;)
Last edited by Vējš vītolos on 05 Oct 2015 18:49, edited 1 time in total.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vienkārši smuka bildīte. :P

Image
Vējš vītolos

Post by Vējš vītolos »

[quote="MĀRIS"]Vienkārši smuka bildīte. :P quote]
Ir mazliet skumji, bet...mēs gaidīsim! :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Bet ko tad mēs šeit darām - ceram un gaidām. Varbūt...! Un es ļoti, ļoti ticu, ka vismaz Robčiks ar Durbi parādīsies mūsu ekrānos, un ļoti jau nu negribētos to brīdi palaist garām! :P
Vējš vītolos wrote:
Pilnīgi piekrītu! :P
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Manuprāt Durberts paliek Durberts, vai galotnei ir nozīme? Man reiz bija pundurtrusis Rūdolfs, kurš izrādījās meitene, turpināju viņu par Rūdi uzrunāt, viņš neprotestēja :lol: ;) Tas tā negribot jau iestrādājies sabiedrības apziņā, ka visam jābūt noteiktām normām un vairumam pieņemamiem uzskatiem atbilstoši pielāgots.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Vējš vītolos wrote: Nu nebēdājies tik ļoti ...kas gan ir kaut kādi delfi salīdzinājumā ar šo - izdzīvoto, izsāpēto, izbēdāto? Te bija/ir Tava dzīve ar pārdzīvojumiem un draugiem, tas viss nekur nepaliek un to nevar tā izsvītrot pēkšņā rūgtumā. Delfi paspēlēsies ar tēmu un ar to viss beigsies, ne viņiem ir svarīgs tas putns, ne vēl jo mazāk tā vārds. Tici man, tiem, kam viņš ir svarīgs, nebūs nekādu citu vārdu un esi droša, ka nekur neviens viņu nesauks citādi kā tikai Durberts (vai-a).
Droši vien es nevaru tā precīzi izteikt to, ko gribētu pateikt. Nu varbūt tā (iz klasikas): Ja tu ejot pretī mērķim, pa ceļam apstāsies, lai mestu ar akmeņiem katram sunim, kas tevi aprej, tad tu nekad to nesasniegsi. /F.Dostojevskis/
Tas nozīmē, ka jāatsijā viss maznozīmīgais, tas, kas no malas. Paraudi, ja sirds pēkšņi kļuva bēdīga, un uzšķaudi tām delfu idejām-fix. Viņi ir par sevi, šis forums un patiesībā visa ērgļu dzīve kopā ar to - par sevi.
Trekni parakstos zem šī.

Vērotāj, neķer kreņķi. Tas nu tiešām nav tā vērts. Durbertai ir tā laime (un neliels apgrūtinājums vienlaicīgi) būt visai populārai ērglenītei. /nu...laime un apgrūtinājums gan drīzāk mums nevis pašai Durbes Taurētājai :D / Tāpēc arī delfu zvēru lapas veidotāji lodā šeit, meklē materiālus... kaut kas taču ir jāizdomā un tā. Bet viņi, kā jau vairāk garāmgājēji, varbūt īsti neuztver to robežu, kuru vienkārši nav solīdi pārkāpt. Un vispār... pārkāpa viņi! Bet bāreņos Tu atstāj mūs, aiziedama no šīs tēmas! :) Kaut kā nav godīgi!!! :)
Sunshine

Post by Sunshine »

Made wrote:Viņi pastāstīja, kā mums te iet, kādas diskusijas un pajautāja kārtējo dienas aptauju - kā tu sauktu? (ievēro - tas nav tā, ka davai pārsauksim!)

Paskat, cik bieži TVNETs un citi portāli liek dažādas aptaujas - nu par jebko, tā ir rotaļa lasītāju aktivizēšanai, varbūt mārketinga analīzei.

Mēs devām vārdu savai lietošanai, un pat, ja viņi dod savai lietošanai - kas par to? Vienīgā oficiālā identifikācija putnam ir gredzena numurs :)
Plus mēs priecājamies, ka Jānis lieto mūsu doto vārdu kur vien var arī sabiedriskajos medijos :)
Piekrītu, ka Delfi pavaicāja hipotētiski sava lasītāja viedokli - "kā Tu sauktu"? Šāda aptauja neko nemaina, oficiālais un ornitologu lietotais vārdiņš tāpat ir Dabasdatu dots!

Kaut īsti taktiski tas tiešām nebija, tomēr nav vērts ņemt pie sirds visu, ko saraksta žurnālisti. Viņiem vajag celt savu reitingu un piesaistīt lasītājus, un tam dažkārt visas metodes ir labas.
Bet mums ir vajadzīgi Dabasdati un Tu, Vērotāj! :)

p.s.
Man patīk lianaliesmas ideja - uztaisām tiešām aptauju "kā Tu pārsauktu Delfus"! :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ai.. labi, tepat jau esmu :oops: DD jau nav vainīgi, ka kaut kāds portāls pār līķiem iet, lai tikai dabūtu mirkļa slavu.
:oops:
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Emotion

Post by Emotion »

Aaamen. Vienu dien neienaac forumaa - pusdziive zaudeeta!!! :mrgreen: :shock: :mrgreen:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Emotion wrote:Aaamen. Vienu dien neienaac forumaa - pusdziive zaudeeta!!! :mrgreen: :shock: :mrgreen:
Baigi labi pateici, Emotion.
Lasu visu, ko sarakstījāt, arī - kas noticis, un visu laiku domāju: "Kāda velna pēc veselu dienu vazājos apkārt!"
Locked

Return to “Jūras ērglis”