🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Sandra L.

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Sandra L. »

25.septembris

Labrīt!
6:52 ērglis iesaucas.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Pasaule sveicina mūs! Labrīt! :P
LK Liz01 arī piefiksējusi ērgļa saucienu, diemžēl nav ierakstīts! :P
Liz01 wrote:6:52 Durbe call :loveshower:
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

10:01-10:02 :P
Made

Post by Made »

Vējš vītolos wrote:9.00 ziņkārīgas žagatas vizīte un selfija mēginājums. :)
Paldies, ielasījos, ka žagata bijusi, gāju lejuplādēt un skatīties, man ļoti patīk tas svinīgais svētku tērps un liekas, ka viņam vieta tikai ābeļdārzā, bet te mežā :)
Tātad tas ir 24.septembris, jau 8:56 viņas laidelējas pa apkārtni un žadzina, bet zarā ielaižas 8:57:42 un līdz 8:59:04
Vējš vītolos

Post by Vējš vītolos »

Made wrote:
Vējš vītolos wrote:9.00 ziņkārīgas žagatas vizīte un selfija mēginājums. :)
Paldies, ielasījos, ka žagata bijusi, gāju lejuplādēt un skatīties, man ļoti patīk tas svinīgais svētku tērps un liekas, ka viņam vieta tikai ābeļdārzā, bet te mežā :)
Tātad tas ir 24.septembris, jau 8:56 viņas laidelējas pa apkārtni un žadzina, bet zarā ielaižas 8:57:42 un līdz 8:59:04
Paldies, ļoti smuki Tev sanāca:)
Pūka

Post by Pūka »

Labvakar :lol:
Re, kāda ziņa!
Vācijā noskaidros ar tiešsaistes kameru aprīkotajā ligzdā mitušā ērgļa dzimumu

Rīga, 25.sept., LETA. Vācijā tuvāko nedēļu laikā ir paredzēts noskaidrot dzimumu jūras ērglim, kas šogad pavasarī izšķīlās ar tiešsaistes kameru aprīkotajā ligzdā Kurzemes vidienē. Latvijas Dabas fonda ornitologs Jānis Ķuze aģentūrai LETA pastāstīja, ka uz Vāciju ir nogādāta līdz šim par Durbertu dēvētā ērgļa spalva, lai specializētā laboratorijā noskaidrotu, vai ērglis tiešām ir Durberts, vai arī tā ir jūras ērgļu mātīte. Dzimums tiks noteikts, no spalvas izdalot DNS paraugu.
Prognozējams, ka tas tiks noskaidrots līdz oktobra vidum.
Analīzes un materiāla nogādāšana līdz laboratorijai izmaksās aptuveni 65 eiro un šādu summu speciāli šim mērķim ziedojusi kāda privātpersona.
Kurzemes vidienē ar tiešsaistes kameru aprīkotajā jūras ērgļu ligzdā putna mazulis izšķīlās šogad pavasarī un ik dienas viņa augšanai varēja sekot līdzi ikviens interesents. Ligzdošanas sezonā noskaidrojies, ka kopējais skatījumu skaits tiešraidei no jūras ērgļa ligzdas Kurzemē sasniedzis 7 miljonus. Unikālo skatījumu skaits sasniedza 700 000. Portāla "Dabasdati.lv" foruma dalībnieki putnēnu nosauca par Durbertu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies, Pūka, par jauko ziņu :P

Un paldies privātpersonai, kura ziedoja naudu :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Pūka, Vērotāja, super svaiga ziņa! :P bet es paskatījos tajā portālā un tur tādi nejauki brīdinājumi apakšā par copyright :| varbūt tekstu aizstāt ar saiti...

http://www.leta.lv/home/important/8CC4E ... 12A0D8F2F/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:... paskatījos tajā portālā un tur tādi nejauki brīdinājumi apakšā par copyright :| ...
t.i. © Bez aģentūras LETA rakstiskas piekrišanas aizliegts šīs ziņas tekstu jebkādā veidā un apjomā pārpublicēt vai citādi izmantot masu saziņas līdzekļos vai interneta vietnēs. Pārkāpumu gadījumos tiesvedība norit atbilstoši Latvijas likumiem.

Vai kāds var populāri izskaidrot, ko īsti vēlas pasargāt šī teksta autori? Kāpēc? Ko var piesavināties tas, kurš citēs šo tekstu??????????????????????????

P.S. citādi man ir sajūta, ka "man aiziet jumtiņš", lasot šīs lietas.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši!!! To taču visi mēs saprotam, ka tā ir visvienkāršākā rutīna! Bet nebojāsim ar to sev omu, kas man šajā brīdī vienkārši ir kolosāla!!! :P :P :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

p.s. nu jau Pūka tiek citēta arī LK... Image

p.p.s. var jau būt, ka Pūka ir no Leta, tad viss Image
Last edited by Lianaliesma on 25 Sep 2015 18:57, edited 1 time in total.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Made

Post by Made »

lianaliesma wrote:p.s. nu jau Pūka tiek citēta arī LK...
Pūka :P :P :P
Murkjelis

Post by Murkjelis »

"par Durbertu dēvētā ērgļa spalva" :lol: :lol: :lol:
Made

Post by Made »

Domāju par to, ka Jānis ir malacis - ieinteresēts, atsaucīgs un čakls :idea: :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote:Domāju par to, ka Jānis ir malacis - ieinteresēts, atsaucīgs un čakls :idea: :P
Pilnīgi, absolūti, noteikti piekrītu šādam apgalvojumam :D Visu cieņu šim cilvēkam :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

:?:
Murkjelis

Post by Murkjelis »

lianaliesma wrote: Vai kāds var populāri izskaidrot, ko īsti vēlas pasargāt šī teksta autori? Kāpēc? Ko var piesavināties tas, kurš citēs šo tekstu??????????????????????????

Jā, es arī to gribētu zināt. Īpaši, ja runa ir par ziņu lenti. Kādas tur autortiesības? Tikpat labi foruma dalībnieki, kuri izraudzījās Durberta vārdu varētu uzlikt aizliegumu Durberta vārda pieminēšanai bez foruma rakstiskas atļaujas.
Pa manam ar aurotiesībām ir tā, ka tas kas ir publiski ielikts, tas ir publiski pieejams (kāda patiesībā atšķirība vai šo, piemēram, tekstu mēs izlasām letā vai forumā ar atsauci uz letu?). Ko nedrīkst - svešu uzdot par savu. Gūt materiālu labumu no pārbublicēta materiāla. Tāpat ir jānorāda avots, ja tas ir zināms. Pārējais ir pupu mizas.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

p.s. vai tik arī noslēpumainā privātpersona nav tepat forumā? Lai vai kā, otrreiz saku paldies. Jo tas, ka man ir vienalga vai Durbertiņš būs puika vai meitene, nenozīmē, ka neesmu ziņkārīga :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjelis wrote:
lianaliesma wrote: Vai kāds var populāri izskaidrot, ko īsti vēlas pasargāt šī teksta autori? Kāpēc? Ko var piesavināties tas, kurš citēs šo tekstu??????????????????????????

Jā, es arī to gribētu zināt. Īpaši, ja runa ir par ziņu lenti. Kādas tur autortiesības? Tikpat labi foruma dalībnieki, kuri izraudzījās Durberta vārdu varētu uzlikt aizliegumu Durberta vārda pieminēšanai bez foruma rakstiskas atļaujas.
Pa manam ar aurotiesībām ir tā, ka tas kas ir publiski ielikts, tas ir publiski pieejams (kāda patiesībā atšķirība vai šo, piemēram, tekstu mēs izlasām letā vai forumā ar atsauci uz letu?). Ko nedrīkst - svešu uzdot par savu. Gūt materiālu labumu no pārbublicēta materiāla. Tāpat ir jānorāda avots, ja tas ir zināms. Pārējais ir pupu mizas.
Jā, es arī domāju, ka ja publicē kādā no ziņu portāliem, kuri gūst peļņu no reklāmām un nesamaksāt Letai, tas būs pārkapums. Bet mēs jau neesam neko izmantojuši komerciālos nolūkos un ziņas avots ir norādīts.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Noslēpumainā persona varbūt ir ziedojusi ar tādu norunu, ka uzzināto ērglēna dzimumu neteiks Vērotājai un Murķelim (un kam tur vēl), jo viņām ir vienalga :D
Locked

Return to “Jūras ērglis”