vienmēr esmu brīnījusies kā šitos lidojumus netraucējot nevienu var tik skaisti nofilmēt.La Marie wrote:Ļoti skaists video par WTE
Varbūt, ka ir jau redzēts, bet vienmēr taču var iztēloties, ka Durbertiņš arī tā lidos...
Tur izskatās, ka ir vairāki aspekti:Emotion wrote: vienmēr esmu brīnījusies kā šitos lidojumus netraucējot nevienu var tik skaisti nofilmēt.
ja nemaldos, līdzīgs video jau šeit ir bijis, kad bij karsta diskusija par to vai ērgļi medī dzērves vai nē.... šis video pauž apskaužamu omulību.
Nu laikam jau dronus viņi neizmantoEmotion wrote:Bet gaisaa - kaa?
nu labi - cilvēkiem netraucē, ka viņiem gar degunu kameras braukā. Kautvai slēpotājiem - tramplīnlēcējiem. Diezvai ērglis ko tādu pieļautu.La Marie wrote:Nu laikam jau dronus viņi neizmantoEmotion wrote:Bet gaisaa - kaa?Ērgļi un citi putni to nesaprastu un ņemtu ļaunā.
Parasti vismaz fotogrāfi kāpj kokos, ierīko tur "štābiņus", stundām ilgi gaida, ziemā salst, vasarā baro odus.
Tie pēdējie screen shoti ir no apakšas ņemti.
Tas ir komandas darbs - tāpat kā olimpiskajās spēlēs tie fantastiskie kadri, kas uzreiz pēc fakta parādās visos mēdijos - tur ir liela komanda: kas bildē, kas pārsūta uz datoriem, kas momentāni atlasa un pārsūta mēdijiem... Bildētājs nemaz neskatās, kas no viņa aparāta nāk ārā.Šajā gadījumā nav tāds fabrīķis, bet visiem nav jābūt talantiem - pietiek, ka viens ir. Pērējiem precīzi jāpilda savs darba uzdevums.
protams, ka ienestu labus ienākumus (piemēram būtu kā attiecīgs feedback no esošo visu kameru darbības - jau gatavs finansējums regulārai un kvalitatīvai kameru ikgadējai darbībai, varēs iztikt bez publiskas ziedojumu aģitēšanas) ne tikai no LV sabiedrības. par šo jautājumu kontaktējos ar NoraR, viņa tālāk ar vadību. Lieta tāda, ka viss būtu lieliski, tikai fonda darbinieki pārāk noslogoti, lai ar ko šādu nodarbotos. Nav cilvēku, kas realizē suvenīru sagatavošanu. Šajā lauciņā varētu ilgstoši strādāt. Katru gadu kautkas jauns - jauna sezona - jauni mīluļi, jaunas piemiņas lietas... es arī ļoti, ļoti gribētu iegādāties Zīļuku, Durberta ģimenes, dumpēnu, zeķbikšu foto. (kuras var pārvērst arī puzlēsVērotāja wrote:Skatījos bildītes par ASV ērgļu stacionāru lianasliesmas ievietotajā saitē un pamanīju šo suvenīru stendu
Vispār braukājot pa pasauli, pie katras puslīdz ievērības cienīgas vietas ir šādi kioski, kur var nopirkt suvenīrus.
Nesen bija raksts, ka vairāki miljoni cilvēku skatījās Durbertu, pudeļbiršus, Zīļukus. Un noteikti ne tikai es gribētu sev kaut ko par piemiņu par šo vasaru. Ļoti labprāt savā mājā pie sienas pieliktu skaistu Durberta foto. Protams, varu paņemt no pontu un uzmeistarot, taču šādi suvenīri taču atnestu Dabas fondam kaut kādus nelielus ieņēmumus. Vai varbūt par to būtu vērts padomāt?
Tēma, uz kuru atsaucos komentāra sākumā, ir te http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 5&start=20
Kā saka, acis darba nobijās, rokas izdarīja. Nevajag jau tos suvenīrus izgatavot, tā var nonākt zaudējumos. Vajag noslēgt sadarbības līgumu ar kādu no suvenīrizgatavotājfirmām un uztaisīt pilotpartiju ļoti ierobežotā skaitā. Safotografēt, salikt mājas lapu ar suvenīriem, cenām (ziedojumiem). Apakšā uzlikt piezīni, ka suvenīri tiek izsūtīti teiksim 2x mēnesī.Emotion wrote: Lieta tāda, ka viss būtu lieliski, tikai fonda darbinieki pārāk noslogoti, lai ar ko šādu nodarbotos. Nav cilvēku, kas realizē suvenīru sagatavošanu. Šajā lauciņā varētu ilgstoši strādāt. Katru gadu kautkas jauns - jauna sezona - jauni mīluļi, jaunas piemiņas lietas... es arī ļoti, ļoti gribētu iegādāties Zīļuku, Durberta ģimenes, dumpēnu, zeķbikšu foto. (kuras var pārvērst arī puzlēs)
Arī es labprāt padarboos...Vērotāja wrote: t.b. ja LDF tas interesē, piedāvāju palīdzību
Uzrakstiet Norai, un domāju, ka visi ceļi Jums būs vaļā!lianaliesma wrote:Arī es labprāt padarboos...Vērotāja wrote: t.b. ja LDF tas interesē, piedāvāju palīdzību
Protams, ka ne aiz labas dzīves mazie tiek atšķirti no vecākiem. Bet! Tātad kopš 6 nedēļu vecuma mazie teorētiski var iztikt bez vecāku klātbūtnes, protams, ja tiek apgādāti ar ēdienu.lianaliesma wrote: Šīs ir mākslīgās ligzdas Duglasa ezera krastā Tenesijā (liekas, ka tas ir kaut kur tālāk no putnu rezervāta), kur ievieto jaunos ērglēnus apm.6 nedēļu vecumā, atšķirot tos no vecākiem. Te viņus piebaro darbinieki, paši paliekot neredzami, lai putniem nerastos pieradums pie cilvēkiem. Ērgļi te pamazām pierod pie ezera apkārtnes un kad tos palaiž brīvībā, tie sastopas ar pazīstamu vidi.
aizrakstiet Norai, piedāvajaties. Super, ja fonda mājas lapā būtu iespēja pasūtīt šādas lietas (sākot jau ar šo sezonulianaliesma wrote:Arī es labprāt padarboos...Vērotāja wrote: t.b. ja LDF tas interesē, piedāvāju palīdzību
Tā jau biju domājusi, ka nopērkot krūzīti, foto, krekliņu vai ko citu cilvēks ziedo. Protams, ies mīnusā suvenīra pašizmaksa, bet atlikušais viss aiziet kameru iegādei un pārējam.Emotion wrote: faktiski katra suvenīra iegāde JAU būtu kā superīgs ziedojums fondam apmaiņā pret piemiņas lietu un plus garantija (finansiāls ieguldījums) kameru darbības nodrošināšanai. Tas priekš putnu vērotājiem un faniem LV un citās valstīs būtu liels ieguvums.