Tā adresēta gredzenotājam, gredzenošanas centram un fotogrāfam, kopija man. Saprotu, ka viņš kā koordinators pateicas cienījamajiem kolēģiem par sadarbību un nosūta visu informāciju, kas iekļauta pielikumā (tulkoju ar google tulkotāju un tika iztulkots pat viņa vārds

Šeit ir tas pielikums (sagriezu divās daļās, lai var blakus ielikt, tad labāk lasīsies). Drošs paliek drošs, izdzēsu gredzenošanas koordinātas, lai gan tās bija tikai grādos un minūtēs, sekunžu nebija un tad kartē man parādījās klaja lauka vidū netālu no pilsētas.
Mēs esam pateicīgi par jūsu ziņu, atrodot gredzenotu melno stārķi. Šajā vēstulē Jūs atradīsiet informāciju par putna izcelsmi. Ja atrodat neatbilstības iesniegtajos datos, lūdzu atgriezt šo ziņojumu kopā ar komentāriem. Paldies par sadarbību putnu pētniecībā. Nolūks melno stārķu iezīmēšanai ar krāsu gredzeniem ir iegūt datus par to migrāciju un bioloģiju.

Saprotu, ka dzimums putnam nav noteikts, šī ir pirmā un pagaidām vienīgā atpazīšana pēc gredzenošanas (14.jūnijā), identificēts pēc krāsu gredzena 7 stārķu kopā (2 pieaugušie, 5 jaunie), stāvoklis – dzīvs, brīvs

Pēc oficiālajiem datiem sekoja 4 bildes – ar ligzdu, ar stārķēniem un divas fotogrāfijas no atpazīšanas (viena tā, kas man ir 12.lapā ielikta un otra šī, kas pie kartes – arī jau redzēta agrāk minētajā fotoalbumā, bet te var redzēt oficiālo parakstu zem bildes)

Es tik smalki visu aprakstu, lai rodas priekšstats, kā tas notiek. Zīļukas bilžu sakarā arī laikam tāda sarakste noris

(hm, mēģināju mazuļu bildē atpazīt gredzenus un liekas, ka lielais krāsainais gredzens kreisajam mazulim ir uz otras kājas nekā tam, kas upes bildē