Diskusijas

Locked
Murkjelis

Re: Diskusijas

Post by Murkjelis »

Kāds ir zinošs jautājumā, kā izdzēst VLC pleijerī nevajadzīgos linkus no tīkla straumes? Es nevaru atrast šādu opciju... Vienkārši mehāniski tabulā dzēšot, nekas nesanāk.

Image

Piedodiet, ka jautāju diskusiju topikā, bēēēēt... foruma sadaļu par tehniskajiem jautājumiem arī vairs nevaru atrast :lol: :lol: :lol:

Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Uz jautājumu par linkiem nemācēšu Tev atbildēt /man pašam tur ir pilns :lol: /, bet tehniskie jautājumi ir foruma sākumlapā apakšā! :P http://dabasdati.lv/forums/viewforum.php?f=21
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Murkjelis

Post by Murkjelis »

MĀRIS wrote:Uz jautājumu par linkiem nemācēšu Tev atbildēt /man pašam tur ir pilns :lol: /, bet tehniskie jautājumi ir foruma sākumlapā apakšā! :P http://dabasdati.lv/forums/viewforum.php?f=21
Māri, paldies! :) Paskrullēt lapu līdz lejai, man acīmredzot pacietības nepietika :D Uz nākamo reizi mēģināšu atcerēties :)
Simba

Post by Simba »

Burtiski tikko kaimiņš padalījās, ka iespējams dusts norakts Krapes (Ogres novads) grantsbedrēs, grantskarjerās padomju laikos. Info protams nav 100% droša, jo pats info devējs nav piedalījies pasākumā, bet ir dzirdējis par to. Par šo Mārim Strazdam aizrakstīju jau. Bet, ja izdotos saprast, kur bijušas karjeras tai laikā, tad jau varbūt arī pie ūdens paraugiem var tikt. Piedevām vēl Krape nav tālu no Skrīveriem.
Emotion

Post by Emotion »

jāa...mani baltie stārķīši, kuri ganījās gandrīz vai mūsu vasarnīcas durvjpriekšā, arī jau ir prom :( tik skumji. pļavas palikušas tukšas, pelēkas un pielijušas.
sanda

Post by sanda »

Laikam jāpasaka – daži bija saņēmuši inboxā vēstuli no Māra Strazda, es saņēmu no Kārļa Millera – kā tievus matus taisīt resnus :lol: Viņi uzzinājuši (inboxis), ka man ir tievi mati :roll:
Neļaunojos.

Vārnulēns manu logu priekšā izpaužas kā jau no vecākiem atkarīgs jaunputns. Apsē skan viņa viegli samtainā maigā ķērkšana, laiku pa laikam to pārtrauc ņurkstēšana/guldzēšana – vecāks uzpilda bērna māgu. Notiek vecāka vajāšana pa apses zariem un uz zemes.
Viņam vēl arvien ir sārta mutīte.
Te bilde ar mammīti :
03.09.15.
03.09.15.
Te bilde ar citu vārnu - īpašu ar to, ka saietas ar melno vārnu (to novēroju par šo vārnu), bet vispār bildi lieku tāpēc, ka gandrīz tāda būtu varējusi izskatīties melnā vārna, tikai pavisam melna :lol: :
29.08.15. Peleekaa vaarna.
29.08.15. Peleekaa vaarna.
Melnā vārna (novērojums reģistrēts) apmēram šādā izskatā bija tālāk, bet pie jūras pacēlās tādā rakursā un brīdi vēlāk uztaisīja tādu pirueti, kas sugas noteikšanai diez vai der, bet lidojums gandrīz virs jūras ir :lol: :
29.08.15. Melnaa vaarna.
29.08.15. Melnaa vaarna.
Melnā vārna bija otra putnu suga, kuru pirmo reizi ieraudzīju un atpazinu :shock:
Komentāros iebilda, ka bildē esot krauķis (neiznāca izcili foto - taču bija arī citas bildes, ne tikai lidojums pie jūras :) ), bet manu pārliecību tas neietekmēja. Novērojums akceptēts šim putnam veltītā nopietnā lappusē :)
Visvieglāk to esot sajaukt ar jaunajiem krauķiem. Latvijā reta caurceļotāja, bet pāris melnās vārnas dzīvojot uz vietas.
05.09.15. 12:26 - Šo zinoši ļaudis atzina par vienu uz vietas dzīvojošajiem putniem. Fotogrāfēties viņai nepatīk. Dienu vēlāk pat nemēģināju fotogrāfēt, lai putnu nesatrauktu.
Last edited by sanda on 05 Sep 2015 12:26, edited 1 time in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Paldies, sanda. Interesants stāsts. Jauki, ka mazajam vārnēnam viss kārtībā :P
Otrajā bildē taču vārnai kaut kas ir knābī?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
sanda

Post by sanda »

Jā, kaut ko vārnas lasīja pa ūdens malu, šķiet, ar kaut ko lielāku lidoja iekšzemes virzienā - vai nu mierīgākā vietā apēst vai kādam nesa.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

:P
Last edited by MĀRIS on 06 Sep 2015 10:59, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

Vārnas un jūra - tāds salikums man patiešām bildēs patīk :))
Sunshine

Post by Sunshine »

Paldies, sanda! Jaukas bildes, īpaši pirmā kopā ar aprakstu par mazo vārnulēnu :P
Vārnas un viņu atvasītes vienmēr ir tik interesanti vērot.. tās jaunuļu spārneļu vēcināšanas, balsu modulācijas un jā, arī vecāku vajāšanu pa perimetru :lol:
Seruka

Post by Seruka »

Labvakar! Biju pirms pāris dienām sēņot pie Ādažu poligona un dzirdēju balsi, kas bija ļoti līdzīga zivjērglim. Tas bija netālu no plaša izcirtuma, tā kā iespējams tas būtu. Putnu pašu gan neredzēju. Savukārt šodien augstu debesīs planēja 2 lieli putni, kuru sasaukšanās skanēja uz Durberta izdoto skaņu pusi. Salidojumā Jānis Ķuze teica, ka Ādažu poligonā ligzdojot arī jūras ērgļi. Bet bez laba binokļa nu neko jau nevar skaidri secināt :) Piekrītu citu forumiešu teiktajam, ka tagad putni redzami "uz katra stūra"! - mans sēņu grozs arī palika tukšāks kā parasti!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Seruka wrote: mans sēņu grozs arī palika tukšāks kā parasti!
Nuja! Sēnes jau pa gaisu nelido! :lol: /Tas tā - pa draugam!/ :P
Seruka

Post by Seruka »

MĀRIS wrote:
Seruka wrote: mans sēņu grozs arī palika tukšāks kā parasti!
Nuja! Sēnes jau pa gaisu nelido! :lol: /Tas tā - pa draugam!/ :P
Es tagad saprotu, ka būs jāstaigā pārī - kamēr viens skatās debesīs, tikmēr otrs - zem kājām :)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Varbūt tā saucamās "kapčas" ieviešana varētu mazliet līdzēt pret spamiem?

UPD. Atvainojos, jautājumu noņemu no dienas kārtības. Paskatījos, ka izrādās tas jau ir. Es vienkārši neatcerējos, ka pie reģistrācijas bija šis solis. Tātad tas nelīdz :(
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Seruka wrote: Es tagad saprotu, ka būs jāstaigā pārī - kamēr viens skatās debesīs, tikmēr otrs - zem kājām :)
Dod Dievs Tev tādu atrast, kurš skatās uz zemi. Labi jau būs, ja arī tikai skatīsies debesīs, jo mūsdienās pārsvarā visi lidinās mākoņos! /Pēc pieredzes!/ :lol: :P
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Sveicināti jauki siltajā dienā!
Atceros, reiz tika minēts, ka rudenī tiks rīkota sanāksme, kurā apspriedīs šīs sezonas putnu/ligzdu lietas.
Domāju, vai kaut kas tāds ir plānā vai varbūt jau esmu nokavējusi visu?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pagaidām par sanāksmi nekas nav izziņots.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Savā ziņā tas priecē, jo neesmu neko nokavējusi :) Ceru būs iespēja to apmeklēt, ja tāda notiks!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Diāna Janušone wrote:Savā ziņā tas priecē, jo neesmu neko nokavējusi :) Ceru būs iespēja to apmeklēt, ja tāda notiks!
Šo starta šāvienu daudzi cer sagaidīt! :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”