Paldies,
Vērotāja, es neatradu tieši 655F, bet aizgāju uz to redzamo saiti (domāju, ka tur būs tas viens gadījums un paskatīšos, vai nav smukā bilde, bija arī šaubas, vai tas saucas krāsainais gredzens) un pēc tam vēl uz vienu (runā par Sibīrijas melnajiem stārķiem un Mongoliju..), kur skatos - karte ar mūsu Maiju un Vari!!!!!
http://www.rozhlas.cz/flyingover/portal/
Nu redz, tā ir, ka nav vienā vietā visa informācija par melnajiem stārķiem apvienota... cerams, ka Māris Strazds to apkopos un publicēs..
Es parakņājos pa Euring - tur nav pēdējo gadu informācijas - vienai valstij laikam ir 2014.gads, citām 2012. un agrāki, bet Latvijai 1988-2004.
Lejuplādēju Latvijas datus - tur pavisam 2004.gadā uzskaitīti gredzenoti 1.5 milj.putnu, kopā 161 suga. nav zināms, no kura gada skaits sākas, jo, atņemot šo gadu laikā gredzenotos gandrīz 413 tūkst. putnu, iznāk, ka pirms 1988.gada jau gredzenoti 1.1 milj. Visvairāk gredzenu 2004.gadā ir lielajai zīlītei (261 tūkst.), lielajam ķīrim (172.5 tūkst.), melnajam mušķērājam (98 tūkst.) un zeltgalvītim (91 tūkst). Melnajam stārķim ir 992 un jūras ērglim 130 gredzenu. Tā nu es nezinu, vai tas ir viss, kas ir gredzenots šajos gados, varbūt tikai Euring sistēmā...