Diskusijas

Locked
star14

Re: Diskusijas

Post by star14 »

MĀRIS wrote:Manam dēlam vēl sešu gadu vecumā bija plīša suņuks Reksis. Nomazgāts, nodilis, galīgi izbalējis..., kā ne kā sešus gadus bijis viņam klāt dien dienā. Es tad sievai uzdāvināju lielu, zilganu kaķi /mantiņu/, garām spalvām košu muti, acīm - kā jau jauna! Mēs ar sievas priecājamies par šo kaķi, un tad atnāca dēls ar savu suņuku, un teica, ka viņam esot savs, daudz mīļāks ...! Un es patiešām redzēju, ka mana dēla acīs tam nodeldētajam, nodilušajam suņukam ir dvēsele...!
Mums ir Durberts, kas zivju dīķa saimniekam ir kaitnieks, ieskaitot viņa vecākus! Mums ir Zīļuki, kas..........! Viss ir tik nosacīti, relatīvi! Šīm dzīvajām radībām, kurām mēs sekojam, jau ar savu sekošanu mēs esam iedevuši daļu savas dvēseles līdz! Bet tas ir mūsu acīs! Pasaule ir izmainījusies mūsu redzējumā, ne kaimiņa Ješkas, kuram tas viss pie kājas. Aizbraucu atkal. Tikai nesitiet! :P
Nebaidies.. nesitīsim!!! ;)
Made

Post by Made »

MĀRIS wrote:... un tad atnāca dēls ar savu suņuku, un teica, ka viņam esot savs, daudz mīļāks ...! Un es patiešām redzēju, ka mana dēla acīs tam nodeldētajam, nodilušajam suņukam ir dvēsele...!
Lieliski par vērtībām! Ticu, ka viņš ir saglabājis orientierus :)
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Māris labi "norūca".
Daba ir daba. Katrs cīnās par savu vietu tajā. Arī cilvēks. Ēd dzīvo dabu. Augošo dabu. Katrs pēc savas gaumes, klimatiskajām iespējām, vēsturiskajām un ģimeniskajām tradīcijām utt. Aizstāv savu teritoriju un rūpējas par savu saimi. Tiesa, cilvēks, atšķirībā no dzīvnieka, mēdz palikt stipri par daudz negausīgs.
Bet atgriežoties pie putniem, todien, kad Durberts ligzdā spēlējās ar stārķa kāju, man ienāca prātā, ja būtu tās ligzdas tuvāk...būtu pilnīgi iespējams, ka ... Nu ja.

Un rotaļlietām, ja tās stipri mīl, ir dvēseles! Pilnīgi noteikti ir. Burtiski pāris dienas atpakaļ, man uznāca skumjas un nepārvarama vēlme apskaut savu lielo, brūno zāģu skaidu Mišku, kas kur tie gadi, ka jau ir citos rotaļu lāču medību laukos... Ar vienu sirds kaktiņu joprojām nespēju piedot sev, ka piekāpos un ļāvu Miškam "iet", jo viņš bija patiesi nomīlēts līdz pēdējai skaidai :)
Emotion

Post by Emotion »

Murkjelis wrote:Māris labi "norūca".
Daba ir daba. Katrs cīnās par savu vietu tajā. Arī cilvēks. Ēd dzīvo dabu. Augošo dabu. Katrs pēc savas gaumes, klimatiskajām iespējām, vēsturiskajām un ģimeniskajām tradīcijām utt. Aizstāv savu teritoriju un rūpējas par savu saimi. Tiesa, cilvēks, atšķirībā no dzīvnieka, mēdz palikt stipri par daudz negausīgs.
un neapdomīgs un neiej'tīgs. Kā LL teica, viss ir atkarīgs KĀPĒC TAS tiek darīts. visam ir robežas...ari izklaidēm. man vēmiens nāk no tādiem necilvēkiem, kuri iedomājušies sevi par vareniem, pasaules nabām. Es saprotu - daba ir daba, tajā ir savi procesi un tas viss ir saprotams, dzīvnieki un putni paši zin savu vietu saucamajā "barības ķēdē", bet ja tajā iejaucas cilvēks ar nosliecēm uz izklaidēm, tad to vairs nevar attiecināt uz "daba ir daba".Pretīgi
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Emotion wrote:
Murkjelis wrote:Māris labi "norūca".
un neapdomīgs un neiej'tīgs. Kā LL teica, viss ir atkarīgs KĀPĒC TAS tiek darīts. visam ir robežas...ari izklaidēm. man vēmiens nāk no tādiem necilvēkiem, kuri iedomājušies sevi par vareniem, pasaules nabām. Es saprotu - daba ir daba, tajā ir savi procesi un tas viss ir saprotams, dzīvnieki un putni paši zin savu vietu saucamajā "barības ķēdē", bet ja tajā iejaucas cilvēks ar nosliecēm uz izklaidēm, tad to vairs nevar attiecināt uz "daba ir daba".Pretīgi
Cilvēks ar savām izklaidēm ir iejaucies ļoooooti daudz kur - pamanām jau tikai to, ko tiešām var klasificēt, kā varmācību pret dzīvnieku. Bet vēl taču ir - kaķu un suņu izstādes, jāšanas sports, delfināriji, zivtiņu turēšana akvārijā, putniņu turēšana būrī utt. utjp. Un, jā, starp citu, zināmā mērā arī web kameras. Proti, dabas pētniekiem tā ir darba sastāvdaļa, bet mums...izklaide.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Tāda nekaitīga izklaide, nē, Murkjeli?
Un, ja mēs gribam sev papaijāt galviņu, tad sakām - aizraušanās. Skan taču daudz pozitīvāk. :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Murkjelis wrote:...Un, jā, starp citu, zināmā mērā arī web kameras. Proti, dabas pētniekiem tā ir darba sastāvdaļa, bet mums...izklaide.
Nezinu, vai es to varu saukt par izklaidi. Man, pilsētas bērnam, webkameras vērošana kā Alisei pavērusi veselu brīnumpasauli. Tā palīdz samierināties ar dabas skarbo pusi, jo sāc apjaust tās vareno viedumu. Tas ir izziņas process, kas padara arī vērotāju viedāku. Sāc apjaust, ka daba nav fons vai pjedestāls cilvēkam, bet gan dzīvības procesu audekls, kurā cilvēks ir ieausts, ir sastāvdaļa. Un potenciāli arī ir vieds. :P

p.s. tas tā, emocionālo atklāsmju brīžos :lol: vispār jau jebkas, kas sagādā patiesu prieku, ir izklaide. :D
Last edited by Lianaliesma on 23 Aug 2015 08:07, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Labi, nekaitīga izglītojoša izklaide ar pašizziņas elementiem un filozofisku novirzi :)
Sunshine

Post by Sunshine »

Labs vakars!
Šodien vienā no Holandes zvēru/putnu parkiem izdevās ieraudzīt ļoti neparastu, ne baltu, ne melnu.. bet melnbaltu stārķi! Tik interesanti, ka ir arī šādi stārķi.. :)
Tam latīniski ir visai komplicētais nosaukums Ephippiorhynchus senegalensis jeb angļu val. saddle-billed stork (latviski tas laikam būtu seglknābja stārķis?).

Savdabīgs ir ne tikai melnbaltais krāsu salikums, bet arī knābis, kura forma augšdaļā mazliet atgādina seglus, tāpēc laikam tāds nosaukums..

Image

Te arī labāka bilde no interneta dzīlēm:

Image
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Labvakar!
Nu ļļļoti oriģināls stārķis tev gadījies, Sunshine :D
Nez, kur ir viņa mītnes zeme? Sapratu, ka Holandē tie sastopami tikai zoodārzos, nav vietējie?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pasaule ir tik daudzveidīga :P

Maz-ko-zinu, te Āfrikas kartē ar dzelteno iekrāsots šo stārķu dabiskais areāls

Image

http://maps.iucnredlist.org/map.html?id=22697706
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mūžu dzīvo, mūžu mācies! Protams, ja Tu to gribi. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Abas ar Vērotāju, vērojot Āfrikas safari, redzējām šos stārķus pastaigājamies. Safari gids Skots uzreiz atrada grāmatā nosaukumu :)
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Hildina

Post by Hildina »

Arī kājas nav sarkanīgas, bet drīzāk melnas.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

lianaliesma, jūs ar Vērotāju
bijāt Āfrikā safārī? Super!
Vērotāja, paldies par norādi. Tici vai nē - arī domāju par Āfriku. Nemāku pateikt - kāpēc, bet Dienvidamēriku un Austrāliju atmetu. Sestais prāts :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu, :lol:
Mēs tur bijām virtuāli :D Un savas piezīmes rakstījām šajā tēmā
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =22&t=1474

lianaliesma vairs neskatās safari, jo tur tiešām dažkārt nākas redzēt skarbas ainas, piemēram to kā lauvu praids nogalina bifeli.
Kad mūsu ligzdās bija putni, tam laika neatlika, taču nu esmu atsākusi skatīties ikdienas safari.
Tajā tēmā, kuru iekopēju augstāk, ir uzrakstīts kādos laikos ir tiešraide.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies atkal, Vērotāja!
P.S. Iemetu aci - superīgi skati un tuvplāni tajās safarī tiešraidēs. Nez kā tas tiek filmēts? Tur taču neskraida operatoru komanda pakaļ ziloņu baram. Parka teritorijā saliktas daudzas no attāluma vadāmas kameras?
Es tikai baidos vai mans TELE2 rūters... vai es drīkstu tik daudz skatīties tiešraides. :(
Ieliku to saiti
http://www.wildsafarilive.com/
Favorītos. Būšu Rīgā noteikti skatīšos.
Paskatījos tālāk - izrādījās skraida gan operatoru komanda.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Maz-ko-zinu wrote:lianaliesma, jūs ar Vērotāju bijāt Āfrikā safārī? Super!
:lol: Maz-ko-zinu, nē, uz Āfriku vēl nebijām aizšāvušas. Man jau likās, ka visi, kas vērotājos un te forumā iestājušies, ir izpētījuši visas tēmas un piedāvājumus, tāpēc piemirsās norādīt sadaļu Āfrika, ko Vērotāja nu pievienojusi un kur es ilgu laiku cītīgi pievienoju savus vērojumus un komentārus. :lol: Jā, sākumā ar lielu entuziasmu vēroju ik rīta un vakara safari izbraukumus. Tomēr tā sirds trīcēšana ik mirkli mani drusku ir nogurdinājusi. Visam savs laiks laikam.
Last edited by Lianaliesma on 23 Aug 2015 13:37, edited 1 time in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu, ja Tev ir bezlimita rūteris, droši skaties. Un visdrīzāk ir bezlimita, jo limitētais Tev būtu beidzies pēc 30 minūšu jebkuras tiešraides.

Safari braucienos ir gids, kurš sēž pie stūres un stāsta un gidam aizmugurē sēž operators, kura kameras acs ir mūsu acis. Tā viņi braukā pa rezervātu meklēdami dzīvniekus, kurus mums parādīt.. Vienā braucienā ir iesaistītas divas automašīnas ar diviem gidiem, jo mēdz notikt tiešraides pārrāvumi, tad pārslēdz uz otru auto. Visumā aizraujoši un interesanti, tiesa, gadās pat ļoti skarbi brīži. Bet tādos vienkārsi vajag atslēgties uz brīdi, ja liekas par smagu.

Pašlaik Āfrikas dienvidos ir sausuma periods, ziema. Daudzi putni vēl ziemeļos (t.i. pie mums). Bet drīz mums sāksies rudens, Āfrikā pavasaris un tad tur būs skaisti, viss zaļos un ziedēs.

Pievienoju lianasliesmas bildi no Āfrikas tēmas - tā izskatās džips ar ko mūs vadā pa rezervātu

Image
sanda

Post by sanda »

Par zivju dzenīšiem – bilde no 17.augusta, kad viņi sēdēja kokā:
17.08.15. 19:24.
17.08.15. 19:24.
19. augustā dzenītis ar svilpienu strauji aizlidoja garām, bet – iepriekš precīzi neaprakstīju – pie tā paša koka virs nogāzes tobrīd risinājās runču cīņas ar mežonīgu kaukšanu-brēkšanu :o :shock:
21. augustā redzēju dzenīti aizlaižamies šurp un turp (nočammājos ar foto) – zilie spārni tik nomirdzēja, bet kokā dibenu :roll: :
21.08.15. 19:16
21.08.15. 19:16
Kokā tupētājs no priekšas – no otra krasta augšmalas:
21.08.15. 19:28
21.08.15. 19:28

Kāds vecāks runcis klibo, nav zināms, vai bijis iesaistīts kautiņā, nav zināms, vai kaķis foto izcīnījis tiesības sēdēt kokā, vai tur uzdzīts :?:
Uzskatu - novērojuma apkārtnē kaķi kopumā nepasliktina zivju dzenīšu dzīves apstākļus, jo citādi tur būtu žurkas.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”