. Nedomāju, ka tādiem fantastiskiem dzīvniekiem kā odzei un zalktim vajadzīgs kopīgs topiks, gan būs arī katram savs, šeit gribu uzzināt tieši par šo abu rāpuļu "sadarbību". Kāpēc? - manā dzīves vietā (sk. manus novērojumus) nekad nebija dzīvojuši zalkši - to vēl mans tētis atcerējās, ka no bērnības te tikai odzes mājojušas. Un tad, apmēram pirms 6 gadiem te pēkšņi ievācās zalkši un tagad mierīgi sadzīvo ar odzēm. Esmu ne vienu reizi vien dzirdējusi, ka šie rāpuļi vienuviet nelabprāt dzīvo, ja vieni ir, visdrīzāk otru nav. Bet tagad viņi dzīvo patiešām pilnīgi vienā teritorijā - reiz, noceļot no šāļiem pārsegu, pilnīgi blakus gulēja abas čūskas. Man būtu ļoti interesanti uzzināt, kas varētu būt par iemeslu zalkšu invāzijai šai apvidū (it kā nekas tāds nemainījās, meliorāciju te uztaisīja 90to gadu sākumā). Varbūt kāds vēl ar šādu lietu saskāries.Otrs - vai tiešām pie mums ir sastopami šo abu sugu hibrīdi? Kaut ko tādu esmu dzirdējusi, vajadzētu noskaidrot, vai tās baumas, vai patiešām tā ir