Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)

Ciconia nigra - Black Stork
Smolyanka

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)

Post by Smolyanka »

Sveiki, lianaliesma. Tētis Ozols es skatījos, viņš gaidīja ilgi. Viņš, acīmredzot, bija pārliecināties, ka putni aizlidoja. Viņš stāstīja par to, Zīle, viņa nebija šeit ir vairāk. Interesanti, vai vecāki vēl ligzdā, vai viņi var dzīvot pļavā un no turienes doties uz siltajām zemēm? Arī, tikai jautājums, cik ilgi kamera var pārraidīt???
Made

Post by Made »

Es arī nezinu par kamerām un par stārķu aizlidošanu :roll: zivjērgļiem tēvs paliek pēdējais, bet māte aizlido pirmā, varbūt arī Zīle jau ir prom...
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Smolyanka wrote:Sveiki, lianaliesma. Tētis Ozols es skatījos, viņš gaidīja ilgi. Viņš, acīmredzot, bija pārliecināties, ka putni aizlidoja. Viņš stāstīja par to, Zīle, viņa nebija šeit ir vairāk. Interesanti, vai vecāki vēl ligzdā, vai viņi var dzīvot pļavā un no turienes doties uz siltajām zemēm? Arī, tikai jautājums, cik ilgi kamera var pārraidīt???

Smolyanka, cik esmu redzējusi, tad abi vecāki pēc bērnu aizlidošanas vēl satiekas ligzdā un sakārto to... nu it kā vienojas, ka nākamgad atkal te satiksies... Varbūt, ka tas jau ir noticis, mums neredzot, un nu abi vecāki arī jau virzās uz dienvidiem, vai varbūt vēl paklejo pa apkārtni un izbauda savu brīvību no bērnu aprūpēšanas...

Kad tiks atslēgta kamera, lai to sagatavotu nākamajai sezonai, nezinu, droši vien mums to te paziņos.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Domāju, ka vecāki vēl nav atkāpusies, viņiem ir nepieciešams, lai atjaunot spēkus pēc barošanas bērniem un atpūsties. Man ir kamera pastāvīgi ir ieslēgts, un pēkšņi kāds ieskatīsies....un līst asaras, cik skumji skatīties uz tukšu ligzdu...eh, ja varētu noteikt viņiem kādu nekaitīga mikroshēmu, lai mēs varētu jebkurā laikā novērot notiekošo.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Tā ir, skumji, gribas skatīties un skatīties, gribas zināt, kā viņiem iet. Tādi jau mēs, cilvēki, esam, pierodam, gribam "piesiet". Ar tādu labu skaudību skatos, cik viegli savus bērnus atlaiž putnu vecāki. Tā tas viņiem ieprogrammēts. Mums mazliet citādāk. Varbūt tāpēc, ka mums nav bērni ik katru gadu, vēl un vēl... ;)
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Jāteic kā ir - ir ļoti patīkami, atverot feisbūku, pretī ieraudzīt savu stārķu klipiņu Image
Made

Post by Made »

Man nav atverot pretī, bet sameklēju Tavu video abās lapās -
gan lapā Dabasdati.lv https://www.facebook.com/Dabasdati.lv?fref=photo
gan pārpublicētu lapā Melnais stārķis. Dzīvības lidojums TV pārraide https://www.facebook.com/DzivibasLidojums?fref=ts
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Mūsu māšele Zīļuka jau pāri pus Lietuvai pārlidojusi un nu ir pie Lietuvas/Baltkrievijas/Polijas robežas! :P

Zīļukas Upenītes veiktais maršruts no 2015-08-01 09:00:07 līdz 2015-08-03 13:30:17
https://www.movebank.org/panel_embedded_movebank_webapp
Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Uh, kādu līkumu izlaidusi! Grib pa centrāl- vai rietumeiropu laisties :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Nez, kāpēc neparādījās iezīmēts Zīļukas maršruts no Jaunjelgavas līdz Jēkabpilij... :?:
Made

Post by Made »

Ligzdas ozolā noris remontdarbi, profilakse :)
Nenorāda izlidošanas vietu varbūt tāpēc, lai ligdzu neatšifrē?
La Marie

Post by La Marie »

Prieks par Zīļuku! :) Un dubultsprieks par to, ka viņa nedaudz uz rietumiem novirzījusies, tātad ir cerības, ka nelidos pāri Černobiļas skartajiem apgabaliem.
p.s. Černobiļā šovasar ļoti lielā platībā dega meži - varbūt gājputni un dzīvnieki to jūt?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:Nez, kāpēc neparādījās iezīmēts Zīļukas maršruts no Jaunjelgavas līdz Jēkabpilij... :?:
lianaliesma, varbūt tādēļ, lai neatklātu precīzas ligzdas koordinātes? Nevajag jau ar, citādi nākamgad ap ligzdu ekskursijas staigās, labāk, lai ligzdas vieta paliek neatklāta.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Liels paldies Tev, LL, par norādi savā ziņā! Izkāvos ar aborigēnu /datoru/, un viņš man padevās- sāka rādīt Zīļukas ceļojumu! Super! Tagad es arī varu viņai sekot līdzi! :P
Ceļš no Jaunjelgavas neparādīsies, jo Māris Strazds jau brīdināja, ka to izdzēsīs, lai neizraisītu lieku interesi par ligzdu. :P
Last edited by MĀRIS on 03 Aug 2015 17:29, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Simba

Post by Simba »

Man arī šķiet, ka nenorāda tuvāku apvidu, lai izslēgtu iespēju atšifrēt.

Bet arī gribēju padalīties ar vismaz pagaidu prieku par šo līkumu, kas vismaz pēdējo rādīja Polijas gandrīz pierobežu :) Gribas tā stipri turēt īkšķus, lai neaiziet bērns uz Černobiļas virzienu :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Turam īkšķus kopā! :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote: lianaliesma, varbūt tādēļ, lai neatklātu precīzas ligzdas koordinātes? Nevajag jau ar, citādi nākamgad ap ligzdu ekskursijas staigās, labāk, lai ligzdas vieta paliek neatklāta.
Tas gan pareizi, Vērotāj, es jau atkal nedomāju pareizajās kategorijās... :lol: Bet cik labi tomēr redzēt Zīļukas raidītāja iezīmēto ceļu un domās iztēloties viņu, iespējams, kopā ar brāļuku lidojam... Image
MĀRIS wrote:Liels paldies Tev, LL, par norādi savā ziņā! Izkāvos ar aborigēnu /datoru/, un viņš man padevās- sāka rādīt Zīļukas ceļojumu! Super! Tagad es arī varu viņai sekot līdzi! :P
Ceļš no Jaunjelgavas neparādīsies, jo Māris Strazds jau brīdināja, ka to izdzēsīs, lai neizraisītu lieku interesi par ligzdu. :P
Māri, nu re, esmu palaidusi garām Māra Strazda teikto. ;)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

To LL, Tu varēji nedzirdēt, jo Viņš to teica pašā vakarā, pēc 22.00., kad es viņam uzprasīju, vai nevaram caur raidītāju uzzināt, kur atrodas mūsu Zīļuka. Tad Viņš arī teica, ka starta vietu arī movebank nepubliskos, un tad mēs arī pirmo reiz uzzinājām, ka Zīļuka no mums mūsu saieta dienā ir atvadījusies, jo vakarā jau atradās 70 km. no ligzdas. Tā kā LL, Tevis ieliktais video no LK Liz 159.lpp. ir atvadu sveiciens no Zīļukiem! :P https://www.youtube.com/watch?v=5mK6xuoeAy4
Last edited by MĀRIS on 03 Aug 2015 18:00, edited 1 time in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

To vēl pirms savas aizbraukšanas no Baltezera uz mājām dzirdēju, kad Māris noskaidroja, ka ap 22.00 Zīļuka bija jau gabalā- 70 km no ligzdas... tāpēc atgriežoties mājās, ar steigu pētīju LK forumu, varbūt ir vēl kāda atgriešanās ligzdā bijusi. Bet nekā. Tādi nu viņi visi ir, tā ritīgi neatvadās no mums, vērotājiem... ;)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote:To vēl pirms savas aizbraukšanas no Baltezera uz mājām dzirdēju, kad Māris noskaidroja, ka ap 22.00 Zīļuka bija jau gabalā- 70 km no ligzdas... tāpēc atgriežoties mājās, ar steigu pētīju LK forumu, varbūt ir vēl kāda atgriešanās ligzdā bijusi. Bet nekā. Tādi nu viņi visi ir, tā ritīgi neatvadās no mums, vērotājiem... ;)
Piedod! Es patiešām nepiefiksēju, kas mēs beigās tur bijām! Laikam biju tā no Jums visiem apreibis, ka nesapratu pat kas mēs tur esam, un kā beigās mājās tiku! :P
Locked

Return to “Melnais stārķis”