Diskusijas

Locked
Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

Cīrulīte, paldies! :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Emotion, es esmu Madonas pusē, nupat atgriezos no mūzikas skolas koncerta. Jums šonedēļ Madonā katru dienu koncerti.
Bet uz Rīgu braukšu 31. dienas vidū.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Dārgie, dārgās! Kurš pieteiksies nelielam patīkamam, dažās stundās viegli padarāmam rakstu darbam, tusiņa sagatavošanai?
Rīt privātajā sarakstē pastāstīšu, kas jādara.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

:?:
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Emotion

Post by Emotion »

MĀRIS wrote::?:
:?: :P
Emotion

Post by Emotion »

Maz-ko-zinu wrote:Emotion, es esmu Madonas pusē, nupat atgriezos no mūzikas skolas koncerta. Jums šonedēļ Madonā katru dienu koncerti.
Bet uz Rīgu braukšu 31. dienas vidū.

Redzēju šādu info, bet nederēs izbraukšana tik agri. paldies par piedāvājumu.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Rakstu darbam čaklītis jau pieteicies. Vairs nevajag.
Čaklīte ir mūsu Raganiņa.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Maz-ko-zinu wrote:Raganiņ, būs četri ornitologi ar prezentācijām, mūsu bezgalīgie gudrie un - ne visai gudrie - jautājumi un šis tas vēl. Man šķiet, ka "pēdējais pāris škiras" atstāsim citai reizei :P
Ja vēl katrs būs ko sadomājis, mums uz 1.septembri pienāks laiks mājās doties. Tieši bērnus-mazbērnus uz skolu sūtīt paspēsim. :lol: Citiem - uz skolas sākumu :lol:
Nebūs te nekāds pēdējais pāris šķirās,būs pirmais pāris lido. :lol: Sagribējāt tikt uz 1 septembri ? :lol: Šitā jau visu ieplānojušas(ši),to nedarīs un šito nedarīs.1 daļa-lai ir pa nopietno(es nezinu kā tur būs ar mani,man vienmēr tur kur nedrīkst ir jāsmejas),2 un 3 daļa tad jau redzēs,jā,jā tad jau redzēs un matīs .Viss,vairāk neko neteiks.Punkts un āmen.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Maz-ko-zinu wrote:Rakstu darbam čaklītis jau pieteicies. Vairs nevajag.
Nū, ja pie rakstīšan ir Raganīš klāt! Tad tur būs tā sarakstīts, tā sarakstīts!!! :shock: :o :shock: :P
Ragana neparastā

MĀRIS wrote:
Maz-ko-zinu wrote:Rakstu darbam čaklītis jau pieteicies. Vairs nevajag.
Nū, ja pie rakstīšan ir Raganīš klāt! Tad tur būs tā sarakstīts, tā sarakstīts!!! :shock: :o :shock: :P
Jūs te man nepieveļ vainu,es Nekoneparkādām rakstīšanām nezinu,neesmu nekāda Rakstiniece. ;)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:Jūs te man nepieveļ vainu,es Nekoneparkādām rakstīšanām nezinu,neesmu nekāda Rakstiniece. ;)
Turpmāk būs! Mēs Tēv pataisīs par tād! Nemāk - iemācīs! Negrib - piespiedīs! :lol: :P
Ragana neparastā

Māri,tu neizsauc uguni.Es citādi iestāšos sūdzambībeļos,sūdzēšos Putnu Dieviņam.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:Māri,tu neizsauc uguni.Es citādi iestāšos sūdzambībeļos,sūdzēšos Putnu Dieviņam.
Tikai ne to! Viņš jau tā man Durberta balsi neļāva saklausīt, jo tā nevarēja būt, ka viņš nekliedza, vienkārši es nedzirdēju! :P
sanda

Post by sanda »

Vārnulēns (pa zemi dzīvojās manu logu priekšā) ganās pa pļavu kopā ar , iespējams, strazdiem.
Šodien var pacelties no zemes 50 cm un nolidot 2 m.
Ligzdu tuvos kokos neesmu pamanījusi, var būt, ka lapotnē kaut kur ir.
Garām lidoja pieaugusi vārna - bērns pietupās un sāka plivināt spārniņus uz aizmuguri, diedelēja.
Tagad pieaugusi vārna pa pļavu rokas, mazulis lūdzoties (spārnus plivinādams) tai seko.
No tāluma nevaru pateikt, vai tieši mammīte, bet mammas lielumā ir.

Tā milzu vārna, kuru mammīte atveda uz manu lodžiju, laikam pieņēma lēmumu, ka burku un katlu neaiztiks :P
Viky

Post by Viky »

Par vārnām iz dzīves.

Braucu kādu pavasara dienu Rīgā pa ielu ar riteni, dzirdu kaut kur netālu šausmīgi ķērc vārnas, piebraucu pie luksafora, apstājos, jo bija sarkanais, un tad ieraugu ainu, divas vārnas ceļa malā zālītē kaut ko šausmīgi lamājas, paskatos un redzu, ka ceļa vidū ir vārna, neizskatījās baigi maziņa tāpēc sākumā nodomāju, ''ko tā trakā vārna tur pa ceļu tusējās un ķērc uz mašīnām'', un tajā brīdī es saprotu, ka tas ir vārnens, kurš vēl īsti nemāk lidot. Kādas bija manas šausmas, kad tajā pašā brīdī no krustojuma grieza ārā kravas busiņš un brauca tieši virsū mazajam vārnas bērnam :o šausmās saķēros aiz galvas un iekliedzos :o par laimi mazais vārnēns izdarīja pareizo izvēli, viņš pieplaka pie zemes un busiņš izlaida vārnēnu zem apakšas, un mazais palika sveiks un vesels. Tiklīdz busiņš pabrauca garām mazais steigšu pārskrēja pāri vienai joslai un ieleca zālītē pie saviem vecākiem. Un visi bija laimīgi!

Stāsts ar laimīgām beigām :)

Vēl man bija tas gods iepriekšējos 3 gadus pēc kārtas vērot vārnu ligzdu 2m attālumā tieši pretīm manas istabas logam. Teikšu, ka vērot vārnas arī ir diezgan interesanti, tikai par mazājiem nākas vairāk pārdzīvot, kad tie sāk mācīties lidot, jo viņiem neviecas tik raiti, kā mūsu putniņiem. Šogad diemžēl vārnas vairāk tajā ligzdā neligzdoja, jo pagājušajā gadā jau sezonas beigās vistu vanags pataisīja šo ligzdu par savu virtuvi un stiepa tur visus savus medījumus. Šogad gan viņš vairāk nav manīts, bet vārnu miers tomēr tika iztraucēts.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

sanda wrote:Tā milzu vārna, kuru mammīte atveda uz manu lodžiju, laikam pieņēma lēmumu, ka burku un katlu neaiztiks :P
Labāk uzliec kādu akmeni- drošs paliek drošs! :P Bez smiekliem- vārna ir visgudrākais putns pasaulē! Iesit "mātē googlē" "vārnas intelekts", un lasāmviela vakaram nodrošināta! :P http://www.lffb.lv/apskati/biedejosi-gu ... arnam.html
sanda

Post by sanda »

MĀRIS - tas http://www.lffb.lv/apskati/biedejosi-gu ... arnam.html bija interesants gabals, paldies! Gan jau vēl daudz kas nav zināms par vārnu intelektu, akmeni uzlikšu :P

Viky - stāsts iz dzīves gan jauks :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Arī mazai vārniņai,
Gribas papriecāties! :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=3CZtbMRUGbE
Redzot tās noslidinātās strīpas var stādīties priekšā, apmēram cik reizes viņa ir vizinājusies! :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Youtubē izleca Vācijas dokumentālā filma "Vai putni domā?". Dublēta krievu valodā.

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ragana neparastā

Šī ir interesanta filmiņa,šo biju jau noskatījusies.Būs jāpaskata vēlreiz,jāatsvaidzina,paldies.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”