Mētras un Mačo ligzda 2012
Re: Mētras un Mačo ligzda 2012
Labvakar!
Šodien biju aizbraukusi ciemos pie meitas uz dārzu, visu dienu nebiju mājās. Tik daudz notikumu palaidu garām un tāds jauks pārsteigums, ko ieraudzīju Vērotājas fotoattēlā. Mūsu ligzdā arī oliņa! Paldies Vērotājai par foto un komentāriem. Kaut arī lasīju, ka Uģis prognozēja olu 1.maijā, tomēr neticēju, ka tik drīz.
Šodien biju aizbraukusi ciemos pie meitas uz dārzu, visu dienu nebiju mājās. Tik daudz notikumu palaidu garām un tāds jauks pārsteigums, ko ieraudzīju Vērotājas fotoattēlā. Mūsu ligzdā arī oliņa! Paldies Vērotājai par foto un komentāriem. Kaut arī lasīju, ka Uģis prognozēja olu 1.maijā, tomēr neticēju, ka tik drīz.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Pievienojos apsveikumiem gan Mētrai par padarīto, gan Vērotājai par pamanīto un piefiksēto 

Labu rītu, nu jau ligzdai piesaistītiem vērotājiem!
Paldies, Vērotāja, par šo brīnišķo brīdi dabas norisēs!
Visu to poētiskāku vērsa dzeguzes dziesma. Nesaskaitīju, cik dienu viņa pareģoja līdz cālīša nākšanai pasaulē. Laikam kādas 28-30 dienas?
(Vērotāja palaboja. Perēšanas laiks ir 38-43 dienas.)
Liekas, mammīte sākumā vēl nemaz neapjauta, ka ola jau ligzdā.
Vēl taču pēc dienām 4-5 vai nav jābūt arī otrai olai?
Pāri lido zosu bars. Nu jāgaida brokastis ligzdā.
Paldies, Vērotāja, par šo brīnišķo brīdi dabas norisēs!

Visu to poētiskāku vērsa dzeguzes dziesma. Nesaskaitīju, cik dienu viņa pareģoja līdz cālīša nākšanai pasaulē. Laikam kādas 28-30 dienas?
(Vērotāja palaboja. Perēšanas laiks ir 38-43 dienas.)
Liekas, mammīte sākumā vēl nemaz neapjauta, ka ola jau ligzdā.

Vēl taču pēc dienām 4-5 vai nav jābūt arī otrai olai?
Pāri lido zosu bars. Nu jāgaida brokastis ligzdā.
- Attachments
-
- vlcsnap-2012-05-02-09h40m31s28.png (508.35 KiB) Viewed 4031 times
Last edited by Tālis on 02 May 2012 15:17, edited 1 time in total.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Labrīt visiem
Jā, Imi, pēc 4-5 dienām jābūt otrai olai. Un inkubācijas periods arī precīzs.
Varbūt Cable Guy būs paskatījies rīta cēlienu, ērgļi agri ceļas, iespējams pie ēdamā Mētra jau tikusi.
(lai gan joprojām esmu gandrīz pārliecināta, ka tā nav Mētra. Radušies vēl daži jautājumi - kāpēc mamma šogad nelaida Mačo pie olas, bet pērn abas reizes laida un skrubinājās ar viņu ar knābjiem? Kāpēc šogad viņa vienmēr medījumu ēd ligzdā lēni raustot, bet pērn nekad tā nedarīja? (mazos rija veselus, lielos lidoja ēst ārpus ligzdas) Kāpēc viņa šogad ne reizi nav ieņēmusi savu pagājušā gada iemīļoto pozu izstiepjot galvu uz priekšu? Un galvenais, kur palikušas tās trīs spalvas pie astes, kuras tur pagāšgad bija?(pie kam Mačo visas spalvas ir palikušas nemainīgas) Man nav atbildes uz šiem jautājumiem, esmu sagatavojusi salīdzinošas bildes līdzīgos rakursos un ļoti gaidu kad Uģis atgriezīsies no ekspedīcijas un izteiks savu spriedumu.)

Jā, Imi, pēc 4-5 dienām jābūt otrai olai. Un inkubācijas periods arī precīzs.
Varbūt Cable Guy būs paskatījies rīta cēlienu, ērgļi agri ceļas, iespējams pie ēdamā Mētra jau tikusi.
(lai gan joprojām esmu gandrīz pārliecināta, ka tā nav Mētra. Radušies vēl daži jautājumi - kāpēc mamma šogad nelaida Mačo pie olas, bet pērn abas reizes laida un skrubinājās ar viņu ar knābjiem? Kāpēc šogad viņa vienmēr medījumu ēd ligzdā lēni raustot, bet pērn nekad tā nedarīja? (mazos rija veselus, lielos lidoja ēst ārpus ligzdas) Kāpēc viņa šogad ne reizi nav ieņēmusi savu pagājušā gada iemīļoto pozu izstiepjot galvu uz priekšu? Un galvenais, kur palikušas tās trīs spalvas pie astes, kuras tur pagāšgad bija?(pie kam Mačo visas spalvas ir palikušas nemainīgas) Man nav atbildes uz šiem jautājumiem, esmu sagatavojusi salīdzinošas bildes līdzīgos rakursos un ļoti gaidu kad Uģis atgriezīsies no ekspedīcijas un izteiks savu spriedumu.)
VISS NOTIEK!
Last edited by Cable Guy on 02 May 2012 12:00, edited 1 time in total.
Imi, atvaino, rīta saulē mājās slikti redzu ekrānu un neuzmanīgi paskatījos uz skaitli Tavā komentārā - inkubācijas periods ir 38-43 dienas 

12.38 ienācu kabinetā, dzirdu Mētra klaigā, pieskrēju pie kompja un redzēju, ka ligzdā stāv Mačo, bēt Mētra kaut ko norij. Bildi nepaspēju uztaisīt.
Te Mētra minūti pēc ēšanas, kad Mačo jau aizlidoja
Te Mētra minūti pēc ēšanas, kad Mačo jau aizlidoja
Nupat (14:41) arī tāpat – Mētra ligzdā sāk kliegt, atlido Mačo ar ēdamo, ko Mētra norij vienā paņēmienā.
Varbūt tā tomēr ir īstā kundzīte? :)
Bilde pāris sekundes pēc ēdienreizes.
Varbūt tā tomēr ir īstā kundzīte? :)
Bilde pāris sekundes pēc ēdienreizes.
Līdz 8:00
ligzdā tikai 1 rezi abi putni.
Bet neko ēdamu nevar redzēt.
02.05 5:14
ligzdā tikai 1 rezi abi putni.
Bet neko ēdamu nevar redzēt.
02.05 5:14
Paldies Cable Guy
x-f, ēšanas atšķirība ir tikai kā viens no papildus faktoriem, galvenais, ka spalvu zīmējums cits. Es nezinu, varbūt spalvas var izkrist vai mainīties, tāpēc kā Uģis spriedīs, tā arī būs. Drusku jāpaciešas, līdz 4.maijam.

x-f, ēšanas atšķirība ir tikai kā viens no papildus faktoriem, galvenais, ka spalvu zīmējums cits. Es nezinu, varbūt spalvas var izkrist vai mainīties, tāpēc kā Uģis spriedīs, tā arī būs. Drusku jāpaciešas, līdz 4.maijam.
Paldies, Vērotāja, par perēšanas ilguma precizējumu!
Jā jāapgalvo, vai tā ir Mētra, tad es apzināti izvairījos nosaukt viņas vārdu.
Kā novērots, viņas lidošanas maniere atšķiras.
Šī mammīte, šķiet, izskatās sievisķīgāka un inteliģentāka.
Jā jāapgalvo, vai tā ir Mētra, tad es apzināti izvairījos nosaukt viņas vārdu.
Kā novērots, viņas lidošanas maniere atšķiras.
Šī mammīte, šķiet, izskatās sievisķīgāka un inteliģentāka.
- Attachments
-
- vlcsnap-2012-05-02-16h00m33s208.png (479.5 KiB) Viewed 3992 times
Imi, nu gluži tas ko arī es vēlos pateikt, ka uzvedība izskatās citāda, kustības.... Un vārds, kuru Tu lieto, t.i. inteliģentāka, ir ļoti precīzs, lai raksturotu atšķirīgo.
Tikmēr mammuks 17.06 devās mazliet palidot
17.13 ir atpakaļ.
Tikmēr mammuks 17.06 devās mazliet palidot
17.13 ir atpakaļ.
18:26 Mētra aizmigusi. Acis ciet.
Saldus sapnīšus!
Pulkstens deviņus jau zvana,
Jāver acis ciet...
Pulkstens deviņus jau zvana,
Jāver acis ciet...
- Attachments
-
- vlcsnap-2012-05-02-21h00m30s38.png (476.98 KiB) Viewed 3965 times
21.10 Mētra jau guļ. šodien viņa gan ir miegaina... 

Pūka, kaimiņu ligzdā Tūle arī sen nolikusies čučēt. Varbūt tādēļ, ka pavēss laiks ārā?
Mēģinu jaunu rotaļlietu
Igauņu forumā Bubo izmēģināja, man arī iepatikās
Attēls iznāk mazs, toties var salikt bildes secībā. Vai varbūt var tās bildes arī lielākas kaut kā pataisīt?
Ja kādu interesē, te -
http://www.picasion.com/get-photo/

Attēls iznāk mazs, toties var salikt bildes secībā. Vai varbūt var tās bildes arī lielākas kaut kā pataisīt?
Ja kādu interesē, te -
http://www.picasion.com/get-photo/
Cable Guy, Kaaposc, vai jums ir ideja kā var saglabāt Word vai PDF doķi forumā ievietojamā formātā (jpg, png)?
Bezmaksas neta progas manu skaisti saformēto dokumentu no Worda doc saglabāja jpg sadalot detaļās - katru bildi atsevišķi, bet, vajag, lai paliek tā kā saliku Wordā pa diviem ērgļiem līdzīgās pozās blakus, lai var salīdzināt.
Bezmaksas neta progas manu skaisti saformēto dokumentu no Worda doc saglabāja jpg sadalot detaļās - katru bildi atsevišķi, bet, vajag, lai paliek tā kā saliku Wordā pa diviem ērgļiem līdzīgās pozās blakus, lai var salīdzināt.
GIMPVērotāja wrote:Cable Guy, Kaaposc, vai jums ir ideja kā var saglabāt Word vai PDF doķi forumā ievietojamā formātā (jpg, png)?
Ar šo rīku var daudz ko sadarīt. Konkrēti Tavai vajadzībai - uztaisi jaunu attēlu, kas platumā ir divreiz platāks par abām iekšā liekamajām bildēm. Pēc tam ievelc abas bildes, sabīdi un saglabā kā vien vēlies. Ir iespēja arī PDF dokumentu atvērt GIMPā un attiecīgi ar to darīties.