Šo @Inguna11 komentāru vēlējos izcelt, jo tas ir svarīgi:
Pēc vēdera izejas 06.01 un 06.14 var spriest, ka stārķītis vakar veiksmīgi pats barojies

Pēc vēdera izejas 06.01 un 06.14 var spriest, ka stārķītis vakar veiksmīgi pats barojies

Tā kā man sanāk braukt uz Zviedriju, tad gribēju piebilst, ka Zviedrijā baltie stārķi ir ļoti liels retums. Pa 13 gadiem es vēljoprojām tur nevienu neesmu redzējusisandra3006 wrote: ↑16 Aug 2026 22:01
Tie noteikti bija ziemeļu stārķi, iespējams Zviedrijas.
Pļaviņā ap 20 stārķu, divi pieaugušie un visi pārējie bērni.
Šodien mājās braucot redzēju 4 vietējos stārķus, staigājot pakaļ
traktoram uz lauka. Tas bija gandrīz pie pašas Valmieras.
Un netālu no Matīšiem jau citu ziemeļu stārķu baru ap 15 stārķiem.
Viņi bija tālu no ceļa, knābjus saskatīt nevarēju.
Labrīt!Baiba_K wrote: ↑21 Aug 2026 02:46Tā kā man sanāk braukt uz Zviedriju, tad gribēju piebilst, ka Zviedrijā baltie stārķi ir ļoti liels retums. Pa 13 gadiem es vēljoprojām tur nevienu neesmu redzējusisandra3006 wrote: ↑16 Aug 2026 22:01
Tie noteikti bija ziemeļu stārķi, iespējams Zviedrijas.
Pļaviņā ap 20 stārķu, divi pieaugušie un visi pārējie bērni.
Šodien mājās braucot redzēju 4 vietējos stārķus, staigājot pakaļ
traktoram uz lauka. Tas bija gandrīz pie pašas Valmieras.
Un netālu no Matīšiem jau citu ziemeļu stārķu baru ap 15 stārķiem.
Viņi bija tālu no ceļa, knābjus saskatīt nevarēju.Tikai pašos dienvidos kādu retu iespējams ieraudzīt.
Rītvakar mēģināšu aizbraukt uz Matīšu Balto stārķu koloniju - paskatīšos, kas tur darās. Arī Burtnieku apkārtnē ir ļoti daudz stārķu ligzdas.
Mans tētis palīdz graudu kulšanas laikā pļavās, tad man sūta "atskaišu bildes" ar to, cik stārķus un kur redz16.datumā vēl bija liels bars ar vairāk kā 50 stārķiem pāris km no Valmieras. 18.datumā pie Cempiem bija ievērojami mazāks bariņš, bet vēl bija. Viņš gan teica, ka pēc uzvedības izskatās, ka tā viņiem pēdējā diena pirms tālā ceļa. Tā arī kopš 18.datuma nav man atsūtījis nevienu stārķu bildi, tad tiešām ir devušies prom. Es pati 16.datumā braucu uz Rīgu - pa ceļam redzēju 5 pieaugušos stārķus. Visi mierīgi pļavā atsevišķi pa vienam barojās. Šonedēļ katru dienu braucu uz Cēsīm - tur visi prom, izņemot vienu stārķa bērnu pirms Cēsīm. Viņš lido, bet šo nedēļu neizskatījās, ka taisītos prom. Šodien, braucot atpakaļ uz Valmieru, bērns nebija redzams ne ligzdā, ne ligzdas tuvumā, atšķirībā no pārējām dienām. Skatīšos vēl rīt, vai viņš tur būs. Ligzda ir ļoti tuvu pie mājas un tur jau ir ļoti, ļoti daudzus gadus, tad domāju, ka mājas iemītnieki noteikti pieskata stārķīti un šis viņiem ne pirmais gadījums, kad kāds vēlāk aizlido