Vērotāja wrote:Uzrakstīju vēstules Jānim Ķuzem, Mārim Strazdam un Dabasdatu administrācijai.
paldies Vērotāja!
Vērotāja wrote:Uzrakstīju vēstules Jānim Ķuzem, Mārim Strazdam un Dabasdatu administrācijai.
Paldies. Gaidīsim jaunumus.Jānis Ķuze wrote:Sveiki!
Māris Strazds solījās pēc 10 min atzvanīt, tad arī sapratīsim, kā rīkoties. Informēšu par jaunumiem.
Tu domā - kāpēc stārķis nesauc? ..varbūt, lai nepiesauktu ienaidniekus....Viky wrote:Es nesaprotu un uztraucos kāpēc viņi nedod nekādu trauksmes signālu
Varbūt.....ceru ka tā.Made wrote:Tu domā - kāpēc stārķis nesauc? ..varbūt, lai nepiesauktu ienaidniekus....Viky wrote:Es nesaprotu un uztraucos kāpēc viņi nedod nekādu trauksmes signālu
Nevajag domā tādas negācijas uzreiz! Jāsūta pozitīvā enerģija.mega2 wrote:11;24 Vai tiks kaut kas darīts,vai arī atstāts likteņa varā?????Nav jau zināms,kā viņš ir piezemējies,varbūt ar spārnien ieķēries un karājās zaros. Ja ticis līdz zemei vēl trakāk [ja nav lauztas kājas var kur aizklīst],var arī būt traumēti spārni [cerams,ka es pārspīlēju]
![]()
![]()
Viky wrote: Jāsūta pozitīvā enerģija.
Māri,tu tomēr esi vecis,ja būtu otrādāk tad jau desmit kabatlakatiņi būtu likti lietā,kā man piemēramMĀRIS wrote:Mīlīši! Mieru, tikai mieru! Lai rīkojas profesionāļi, un nav ko tracināt kaislības!
Tāda ir putnu dzīves skarbā ikdiena. Diemžēl...Ligzdas gariņš wrote:šogad tiešām mūsu ligzdām liksta pēc likstas![]()
vai tad uz zemes viņu neapdraud plēsēji?/tā pati lapsa/un kā mēs zinās ka vecāki viņu baro?tur taču būs jāsēd krūmos kādam :(vai nau pareizāk iecelt viņu atpakaļ,Jūs protams profesionāļi un es nestrīdos par Jūsu lēmumu,bet vai varam tā izniekot mātīti paļaujoties tikai uz veiksmi...Jānis Ķuze wrote:Māra Strazda pirmā reakcija bija - nevajag darīt neko, jo putns no ligzdas izkrita pats, neviena neprovocēts, turklāt ir zināmi gadījumi, kad pieaugušie putni izbaro arī uz zemes esošus jaunuļus. Šodien pievakarē ligzda tomēr tiks apmeklēta un uz vietas tiks pieņemts lēmums, kā rīkoties - jāredz, vai ar putnu viss ir kārtībā (spriežot pēc skaņām, tas no ligzdas nolidoja un nevis nokrita kā akmens, kas vieš cerību, ka tas nebūs satraumējies). Tagad ir svarīgi saprast, kāda ir pieaugušo putnu reakcija - vai tie baro tikai ligzdā palikušo stārķēnu, vai laižas lejā arī pie izkritušā.