15.53 @inab82266, Austra launagu notiesāja no krājumiem..
Man šķiet, ka krājuma nebija pieliekamajā! Ko Oskars atnesa naktī, to Austra apēda! Varbūt tā varētu būt pašas ūpītes atrija/granula, ko atrija iepriekšējā dienā! Ērgļi to iznes no ligzdas, bet ūpītes/pūces kur tās liek..atstāj ligzdā vai apēd vēlāk? Nav redzēts, ka Austra, ko nestu no ligzdas..kā tikai medījumus, ko atnes Oskars!
Jautājums zinātājiem!
Atrijas var mētāties pie ligzdas, ligzdā vai kaut kur mežā, kur ūpji dieno. Austrai, visticamāk, tagad tās krājas kaut kur tur pat ap ligzdu vai ligzdā. Atrijas neviens otreiz vairs neapēd, jo tās sastāv no kauliem un matiem, spalvām, kuras vairs nepārstrādājas.
Aija 90 wrote: ↑05 Apr 2026 18:40
Man šķiet, ka krājuma nebija pieliekamajā! Ko Oskars atnesa naktī, to Austra apēda! Varbūt tā varētu būt pašas ūpītes atrija/granula, ko atrija iepriekšējā dienā! Ērgļi to iznes no ligzdas, bet ūpītes/pūces kur tās liek..atstāj ligzdā vai apēd vēlāk? Nav redzēts, ka Austra, ko nestu no ligzdas..kā tikai medījumus, ko atnes Oskars!
Jautājums zinātājiem!
Labvakar!
Aijiņ, jā, tā bija atrija
Austra atriju izspļāva 15.46.24
Sākumā tas ko Austra darīja izskatījās, ka varbūt viņa atriju ar knābi mēģina smalcināt sīkāk. Taču vēlāk, ap 15.53 tiešām ir redzams, ka kaut kādi fragmenti no atrijas tiek apēsti
Agrāk neesmu redzējusi, ka putns ēd savu atriju.
Vispār esmu ligzdās piefiksējusi četras iespējamās darbības ar atrijām - 1. nedara neko, nokrīt kaut kur ligzdā un paliek turpat, 2. aiznes knābī prom no ligzdas, 3. pārmet pāri ligzdas malai vai 4. ar knābi sasmalcina drupačās (tā bieži dara stārķi)
Ierakstīju video - bez montāžas. 11 minūtes kā gāja tiešraidē
No 15.45 līdz 15.56
Sākumā redzams kā viņa atbrīvojas no atrijas un tālāk pārējās darbības ar to