Diskusijas
Re: Diskusijas
Par ziedojumiem tadiem projektiem! cik zinu un ir rakstits saita: „Latvijas Dabas fonds” ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas ļauj ziedotājiem saņemt peļņas nodokļa atlaides.
jautajums tads lai dabut nodokla atlaidi tur taču vajag kautkadam papiram(izzinai), ka LDF tiešam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss? Kur tadu var dabut? un ko jaraksta maksajuma merki? vai pietiks ar "ziedojums" vai ari velams noradit kadai ligzdai?
jautajums tads lai dabut nodokla atlaidi tur taču vajag kautkadam papiram(izzinai), ka LDF tiešam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss? Kur tadu var dabut? un ko jaraksta maksajuma merki? vai pietiks ar "ziedojums" vai ari velams noradit kadai ligzdai?
Mīļā Made! Vai var būt svētāka vieta par dzīvības šūpuli - ligzdu?!Made wrote: Nu, vai nav svētvietas efekts?

Last edited by MĀRIS on 10 Jul 2015 12:29, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sabiedriskā labuma organizāciju saraksts ir VID mājas lapā.Safri83 wrote:Par ziedojumiem tadiem projektiem! cik zinu un ir rakstits saita: „Latvijas Dabas fonds” ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, kas ļauj ziedotājiem saņemt peļņas nodokļa atlaides.
Arī likumi.lv konkrēti par Latvijas dabas fondu http://likumi.lv/doc.php?id=150065
VID mājas lapā, kreisajā pusē ir sadaļās, kur ir aprakstīts kā saņemt nodokļa atlaides
https://www.vid.gov.lv/default.aspx?tab ... =4527&hl=1
Īsumā, uzņēmumi atlaidi piemēro sastādot UIN gada deklarāciju, fiziskās personas arī sastādot gada ienākumu deklarāciju.
Maksājumā kā mērķi jānorāda - ziedojums un var uzrādīt konkrētāku izlietojumu.
Te ir SLO reģistrs, kur var pārbaudīt spēkā esošu SLO statusu
https://www6.vid.gov.lv/VID_PDB/SLO
Latvijas Dabas fonds
Reģistrācijas nr. 40008019379
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Paldies par skaidrojumu!
Bet ta cik piemeram izmaksa viena kameras uzstadišana un uzturešana viena gada? ja ir tadi dati, piemeram par pagajušo gadu kameram. sapratu, ka tomer daudz speka un lidzeklu izmaksa apdzivota ligzda meklešana.
Bet ta cik piemeram izmaksa viena kameras uzstadišana un uzturešana viena gada? ja ir tadi dati, piemeram par pagajušo gadu kameram. sapratu, ka tomer daudz speka un lidzeklu izmaksa apdzivota ligzda meklešana.
Safri83, jautājumu laikam labāk pārkopēt ērgļu tēmā, tur ir brachux, kurš ar to nodarbojas un zinās atbildēt.
Par ziedojumiem zināju atbildēt, jo esmu grāmatvede, tiesa, darbības sfēra ir tālu no dabas.
Par ziedojumiem zināju atbildēt, jo esmu grāmatvede, tiesa, darbības sfēra ir tālu no dabas.
Māri, pats Māris Strazds gredzenošanas video tikai atkārtoja vārdus, ko bija teicis "lielajā 2014.gada marta filmā" kokā uzkāpušais vīrs un kas patiešām atbilda filmā parādītajam skatam.
Manuprāt, iespējams, ka stārķis nav paspējis vai nav gribējis atstāt ligzdu, kā to izdarīja mūsu OzolZīle. Skats ir briesmīgs. Bet visādi citādi filmā ir arī daudz skaistuma un mīļuma (atcerējos, tur ir arī gaisa lifti un to izmantošanas shēma lidojumā
)
http://tvplay.skaties.lv/parraides/latv ... ili/370915
Iespējams, ka šajā TVplay pieejamajā filmā ietverti arī Lindas pieminētie sižeti.
Manuprāt, iespējams, ka stārķis nav paspējis vai nav gribējis atstāt ligzdu, kā to izdarīja mūsu OzolZīle. Skats ir briesmīgs. Bet visādi citādi filmā ir arī daudz skaistuma un mīļuma (atcerējos, tur ir arī gaisa lifti un to izmantošanas shēma lidojumā

http://tvplay.skaties.lv/parraides/latv ... ili/370915
Iespējams, ka šajā TVplay pieejamajā filmā ietverti arī Lindas pieminētie sižeti.
Linda wrote:Ja kāds nezināja, tad arī youtubē arī var atrast Dzīvības lidojuma video, tur var būt ir kāds video, kas nav ielikts Tvplay, nezinu!![]()
Te links uz visiem video: https://www.youtube.com/channel/UCy_2wq ... 6zw/videos
Safri83, es esmu reiz saņēmusi atlaidi par ziedojumiem kādai sabiedriskā labuma organizācijai - IIN gada ienākumu deklarācijai, kurā to uzrādīju, pieliku klāt bankā pasūtītu izrakstu par ziedojuma summām (bija kādas 9 reizes apkopotas uz viena papīra - nofotografēju un iesniedzu elektroniski). Tiesa, vajag, lai ir summa, no kuras atmaksāt - jābūt tajā gadā jau pārskaitītam nodoklim (skolēniem un nestrādājošām māmiņām u.tml. jāapsver iespējas.).
Manuprāt, vārdam "ziedojums" noteikti jābūt un arī organizācijas nosaukumam, lai VID var salīdzināt ar sarakstu. Es rakstīju "Ziedojums izlietošanai atbilstoši biedrības mērķiem" (tā kā, lai VIDam skaidrs), bet dabasdatiem varbūt konkrētāks mērķis ir svarīgs, piemēram, "Tiešraides kameru izvietošanai pie reto un aizsargājamo putnu ligzdām". Ja nu norādīs kādu konkrētu ligzdu, kas nav dabūjama, tad var būt problēmas ar naudas izlietošanu, ne?
Manuprāt, vārdam "ziedojums" noteikti jābūt un arī organizācijas nosaukumam, lai VID var salīdzināt ar sarakstu. Es rakstīju "Ziedojums izlietošanai atbilstoši biedrības mērķiem" (tā kā, lai VIDam skaidrs), bet dabasdatiem varbūt konkrētāks mērķis ir svarīgs, piemēram, "Tiešraides kameru izvietošanai pie reto un aizsargājamo putnu ligzdām". Ja nu norādīs kādu konkrētu ligzdu, kas nav dabūjama, tad var būt problēmas ar naudas izlietošanu, ne?
Mīļā Made! Es tās filmas ja ne visas, tad tuvu tam esmu noskatījies, un atceros arī to ligzdas skatu, tur bija - stārķēni ar baltajām mazuļu pūkām, plus vēl neizperētas olas, tātad kāda tur runa var būt par aizlidošanu, ligzdas atstāšanu! Viņi vienkārši bija tam par mazu! Man tikai nelīmējās smadzenēs kopā divi vārdi - ligzda, un lopkautuve! Bet - DABA!Made wrote:Māri, pats Māris Strazds gredzenošanas video tikai atkārtoja vārdus, ko bija teicis "lielajā 2014.gada marta filmā" kokā uzkāpušais vīrs un kas patiešām atbilda filmā parādītajam skatam.
ja? man likās, ka lielais stārķis tur gulēja...
Tevis pieminētajā filmā: 12. min 36. sek. tur iekšā ir baigā lopkautuve. Tur ir vismaz divu cāļu atliekas un vismaz divas olas... Ja kas, tad ligzdā kāpa Jānis Ķuze.Made wrote:ja? man likās, ka lielais stārķis tur gulēja...
Nu re, Jāni arī neieskatījos.
Paldies, Māri!
Paldies, Māri!

Parastie putni ir vērojami te no marta līdz jūnijam http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =22&t=1408AntraK wrote:Paldies par iespēju vērot putnus. Man satklājums bija lielais dumpis. Mājās arī citus "saslimdināju" ar putnvērošanu. Un tad sākām spriest, ka nezinām daudz ko pat par parastajiem, biežāk redzamajiem putniem. Interesanti būtu citu gadu paskatīties kāda zvirbuļa vai žagatas ligzdu. Domājams, tur būs ļoti daudz interesanta.
Zīlītes tur ir katru gadu, vēl citi mazputniņi arī, tie mainās.
Te bija kraukļi pērn un šogad http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =22&t=1685
Ziedošanas lapā pievērsu uzmanību tekstam - pie reto un aizsargājamo putnu ligzdām, tad jau laikam vārnas nederēsMade wrote:Un vēl laikam interesanti vērot kādas kolonijas (ak, neīstenotā Preses nama zīriņu tiešraides kafejnīca...)
Pie viena vismaz te piefiksēšu vienu novērojumu no cilvēka, kas man to atsūtīja īsziņā no Berģu nama zālāja: sēžu zvilnī un ap mani redzami 4 pupuķi
(bērnībā to esot bijis daudz, bet pēdējos kādos 3 gados viens piestaigā regulāri zālāju paknābāt)

Te zīlīšu ligzdošanu var noskatīties videoklipos http://www.beleefdelente.nl/vogel/koolm ... gory_id=15
Pirms dažiem gadiem secināju, ka man nepatīk daba- konkurence un brutāla vardarbība, nedzīvās dabas katastrofas (dzīvajiem) - sausums u.c.
Tik un tā par to interesējos
Starp dzīvniekiem gadījies sastapt ne tikai radības ar emocijām un saprātu, bet personības, arī apburošus elementus par kuru personību maz kas zināms (kā dumpēnus).
16.39. Ai, dumpēnus vēroju, dzīvē nav laimējies sastapt
16.53. Putnus tik labi nepazīstu, lai apgalvotu par saprātu un emocijām, nevis instinktiem.
17.07.Vērotāja reiz rakstīja, ka putniem daba atslēgusi emocijas, citādi tie sajuktu prātā, varbūt tas ir tāpat kā cilvēkiem kara laikā - krasi samazinājās pašnāvību skaits, ticams, ka depresijas arī, bija jāizdzīvo.
Tik un tā par to interesējos

16.39. Ai, dumpēnus vēroju, dzīvē nav laimējies sastapt

16.53. Putnus tik labi nepazīstu, lai apgalvotu par saprātu un emocijām, nevis instinktiem.
17.07.Vērotāja reiz rakstīja, ka putniem daba atslēgusi emocijas, citādi tie sajuktu prātā, varbūt tas ir tāpat kā cilvēkiem kara laikā - krasi samazinājās pašnāvību skaits, ticams, ka depresijas arī, bija jāizdzīvo.
Labrīt!
Nevaru nepastāstīt, jo nav jau neviens cits, kam stāstīt, izņemot forumiešus - tikai jūs spēsiet saprast... varbūt
Tātad tas nu ir noticis beidzot - Durberts un Co ievācās vakarnakt manā sapnī
Brīnos, ka tikai tagad, ņemot vērā, ka jau kopš pavasara tas aizņem daļu mana virtuālā laika. Varbūt vienkārši vakar bija TĀDS zvaigžņu stāvoklis (atcerēsimies no skapja izlīšanas fenomenu). Vienalga. Sapnis īsos vārdos:
Īrēta jumta istabiņa kaut kur man nezināmā vietā. Pie loga aug kaut kāds milzīgs koks, tikpat milzīgajā lapotajā zarā liela ligzda. Pie loga iekšpusē galds, pie galda es. Skatos datorā uz Durberta ligzdu, kas stāv tukša un šūpojas vējā. Lasu, kā forumā apspriež,ka Durbes Taurētājs nav manīts vairākas dienas. Un te spārnu švīkstoņa un Durberts klāt gan. Aiz mana loga. Ligzdā. Un ne viens, bet kopā ar draudzeni (es kaut kā to pieņēmu kā faktu, ka tā ir ērgļu meitene). Mazliet jaunāka par mūsējo ērgli. Vispār pēc skata izskatījās vēl tajā stadijā, kad Durberts tikai aktīvi trenēja spārnus, bet vēl pat nezaroja. Tas, protams, izbrīnīja vēl vairāk kā paša Durberta ierašanās. Meitenei arī bija gredzens. Sarkans. Es atvēru logu.Durberts palidoja malā, bet ērglīte vispār nebaidījās, nāca rokās (smags gan tas putns), ļāva sevi sabužināt un apskatīt kāju. Es pat varu pateikt - sarkans gredzens, balti simboli - A-121
Lūk. Tad nu es palaidu viņu ārā, safočēju, sāku visu lādēt iekšā forumā..un tad putnus medīt atnāca saimnieku kaķis, bet viņam tur nekas neiznāca, jo ērglēni uz to vienkārši skatījās no augšas kā uz pusjukušu. Kaķis atmeta ar ķepu un es viņu ielaidu iekšā. Tā...ā, un tad es to visu stāstīju forumā. Un putnu pētnieks ar niku Jānis Māris (šķiet, ka es divus ornitologus vienā samaisīju pa sapnim
), izpētīja un rakstīja, ka ērgļu meitene ir no Beļģijas un mistiski no savas ligzdas pazudusi vairākas nedēļas atpakaļ, pastāvot aizdomas, ka nolaupīta. Tad nu visi sāka spriest, ko darīt, bet tikām sīkos atlidoja barot Durbe un Pēteris (jā, jūs nepārlasījāties - Pēteris!), visi nomierinājās un teica, ka lai jau jaunie tur arī paliek, kamēr kļūs pavisam pastāvīgi. Kameru gan vajadzēšot pārvietot pie manis un man būšot jātur rokās 100 kilogramus smagas baterijas. Man kaut kā negribējās un tad...forumieši vienkārši nolēma pārvākties pie manis. Pie loga. Ar popkorna tūtām. Tāds arī bija pirmspēdējais sapņa kadrs. Ar dažāda vecuma, dzimuma un kalibra ļaudīm mazā istabiņā, piespieduši degunus pie loga, saviesīgi runājas cits caur citu un pa starpam ēd popkornu. Pēdējais kadrs bija jauna Vērotājas ielikta tēma forumā "Durberts un Kolumbīne" (jā, tā mēs nosaucām ērglīti - Kolumbīne)
Freidam par to, protams, būtu daudz kas sakāms, jā, jā.
Nevaru nepastāstīt, jo nav jau neviens cits, kam stāstīt, izņemot forumiešus - tikai jūs spēsiet saprast... varbūt

Īrēta jumta istabiņa kaut kur man nezināmā vietā. Pie loga aug kaut kāds milzīgs koks, tikpat milzīgajā lapotajā zarā liela ligzda. Pie loga iekšpusē galds, pie galda es. Skatos datorā uz Durberta ligzdu, kas stāv tukša un šūpojas vējā. Lasu, kā forumā apspriež,ka Durbes Taurētājs nav manīts vairākas dienas. Un te spārnu švīkstoņa un Durberts klāt gan. Aiz mana loga. Ligzdā. Un ne viens, bet kopā ar draudzeni (es kaut kā to pieņēmu kā faktu, ka tā ir ērgļu meitene). Mazliet jaunāka par mūsējo ērgli. Vispār pēc skata izskatījās vēl tajā stadijā, kad Durberts tikai aktīvi trenēja spārnus, bet vēl pat nezaroja. Tas, protams, izbrīnīja vēl vairāk kā paša Durberta ierašanās. Meitenei arī bija gredzens. Sarkans. Es atvēru logu.Durberts palidoja malā, bet ērglīte vispār nebaidījās, nāca rokās (smags gan tas putns), ļāva sevi sabužināt un apskatīt kāju. Es pat varu pateikt - sarkans gredzens, balti simboli - A-121

Freidam par to, protams, būtu daudz kas sakāms, jā, jā.
P.S. Vakar Durberta tēma pieminēja, ka vēl ir gana viesu, kas nav iznākuši no skapja. Es pieņemu, ka starp viesiem ir ne viens vien jau reģistrēts forumietis, nu vai vismaz viens - es
Esmu par slinku, lai logotos iekšā, ja pašai nav ko teikt un bieži vien lasu forumu tāpat. Domāju, ka ne es viena tā.

- Lianaliesma
Es nemaz nelogojos ārā...
Interesants sapnis. Gaidam Kolumbīni.

Interesants sapnis. Gaidam Kolumbīni.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.