🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Murkjelis

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Murkjelis »

No knābja knābī - tas skaidrs :D Bet KĀ?! Nu, iedomājieties Durbertu un Robčiku uz viena zara - Robim nagos zivs un viņš cenšas pabarot mazo pūķi. Man nav iztēle galīgi slikta, bet šito es nespēju iztēloties :D Durberts tak mierīgi nesēdēs un tā neļausies. Cik paskatījos iepriekšējos gados lidojošo jaunuļu barošanas, tad ligzdā vienmēr tas ir mazliet agresīvi, ar bļaušanu, kustēšanos - nu tā, kā pie viņiem piederas. Vecāks atstāj barību, jaunieši ieturās, nesējs labākajā gadījumā paliek tuvumā, bet nejaucas, ..ja ligzdā vēl pārpratuma pēc varētu tādu begemotu mēģināt pabarot no knābja knābī, tad uz zara... nu, nezinu gan :) Bet, ko mēs zinām, varbūt viņiem senču ozolā ir rezerves platforma :D
summerkid

Post by summerkid »

Mans pirmais gifs! :) Vakardienas Roberta izbolītais skatiens: "Vai mani kāds vēro?"
Viky

Post by Viky »

summerkid wrote:Mans pirmais gifs! :) Vakardienas Roberta izbolītais skatiens: "Vai mani kāds vēro?"
Jā, šis ir labs kadrs :lol: tik caurdurošs skatiens. Tā pat kā Durbertam vakar no rīta.
Viky

Post by Viky »

Hildiņa wrote:
Murkjelis wrote:Man, protams, arī ļoti gribētos, lai Durberts tiktu pabarots un vienalga, kur tas notiek, bet es aizdomājos - kā, tīri tehniski, vecāks var pabarot Durbes Taurētāju, kas sēž zarā?
Pieņemu, ka no knābja knābī.....
Nu mēs jau nezinam, vai pabaroja vai nē, iespējams tikai mēģināja, bet nesanāca (zinot Durberta raksturu) :lol:
melisa

Post by melisa »

11.00 Kamera ir. Ligzdā laikam redzama zivs aste vai kas tamlīdzīgs! Tad jau Durberts būs brokastojis mājās! :P
Emotion

Post by Emotion »

Kuģis ir tukšs!
Tālis

Post by Tālis »

Kur nu kuģis.
Durberts jau izkāpis no šīs visiem vējiem pakļautās laiveles.

Image

Nu jau viņš "kuģo" pa visu plašo zemīti.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Viky

Post by Viky »

Bet kāds ir bijis ligzdā, jo ir pārkārtojums un izskatās, ka zivs galva ir ligzdā.
Hildina

Post by Hildina »

Viky wrote:
Hildiņa wrote:
Murkjelis wrote:Man, protams, arī ļoti gribētos, lai Durberts tiktu pabarots un vienalga, kur tas notiek, bet es aizdomājos - kā, tīri tehniski, vecāks var pabarot Durbes Taurētāju, kas sēž zarā?
Pieņemu, ka no knābja knābī.....
Nu mēs jau nezinam, vai pabaroja vai nē, iespējams tikai mēģināja, bet nesanāca (zinot Durberta raksturu) :lol:
Nu, protams , bet jautājums bija - tehniski kā tas varētu būt ? Pagaidām Durberts vēl nav stabīls visās jomās ,tāpēc iedot zivi uz zara visticamāk būtu tas pats , kas nomest zemē :)
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Roberts ar zivi! Skatās apkārt, meklē, kur Durberts. Neviens nespiedz :(
Last edited by Sandra L. on 09 Jul 2015 13:37, edited 1 time in total.
Viky

Post by Viky »

13:36 Roberts ligzdā ar zivi. (precīzi nezinu cikos ielaidās)

13:38 Roberts ar zivi aizlidoja pāri pļavai lejā labajā pusē
Attachments
Robis ar zivi.jpg
Last edited by Viky on 09 Jul 2015 13:43, edited 2 times in total.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

13:38 aizlido ar visu zivi
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sandra L. wrote:Roberts ar zivi! Skatās apkārt, meklē, kur Durberts. Neviens nespiedz :(
Taisni, kad Roberts taisījās lidot prom, man izklausījās, ka mūsu mazulis kaut kur tālumā pīkst! /Varbūt tiešām izklausījās!/ :lol: :P
ps. Cerams, ka Amei būs ieraksts, un tad jau varēsim pārliecināties! Bet aizlidojot Robertam bija cita traektorija, kā vakar, tātad cita konkrēta vieta barošanai diez vai pastāv. Varu arī kļūdīties. :P
Last edited by MĀRIS on 09 Jul 2015 13:49, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Sandra L.

Post by Sandra L. »

MĀRIS wrote:
Sandra L. wrote:Roberts ar zivi! Skatās apkārt, meklē, kur Durberts. Neviens nespiedz :(
Taisni, kad Roberts taisījās lidot prom, man izklausījās, ka mūsu mazulis kaut kur tālumā pīkst! /Varbūt tiešām izklausījās!/ :lol: :P
Man ar vienbrīd nedaudz padzirdējās, bet vējš kamerā ieaurojās, un vairs nedzird.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Hildiņa wrote: Nu, protams , bet jautājums bija - tehniski kā tas varētu būt ? Pagaidām Durberts vēl nav stabīls visās jomās ,tāpēc iedot zivi uz zara visticamāk būtu tas pats , kas nomest zemē :)
Arī man neliekas ticami, ka Roberts varētu Durbertu barot uz zara. Tad viņiem būtu jāstāv plecu pie pleca blakus un Durbertam mierīgi būtu jāpieņem ēdiens. Iztēle nezīmē tādu ainu :lol:
Made pirms laika lika Diskusiju sadaļā filmu par jaunu jūras ērgli, kurš iepazīst pasauli. Viņš tur daudz staigā pa zemi. Varbūt varētu būt, ka Roberts kaut kā to zivi viņam atdod uz zemes un Durberts to uz zemes arī apēd?
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Emotion

Post by Emotion »

vai mūsu džekiņš varētu būt kautkur iespŗudis?? :? vakar sauca no labās puses apakšējiem kokiem/zariem un Roberts arī šodien ar visu zivi aizlaidās tajā pašā virzienā, kur vakar
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Manuprāt šobrīd ~13:56 cauri vēja šalkām ir saklausāmi Durberta pīkstieni
melisa

Post by melisa »

Diāna Janušone wrote:Manuprāt šobrīd ~13:56 cauri vēja šalkām ir saklausāmi Durberta pīkstieni
Man arī izklausījās, ka Durberts pīkstēja! :P
Viky

Post by Viky »

Roberts ielido ar zivi 13:35

Roberts aizlido ar zivi 13:38
Viky

Post by Viky »

Vērotāja wrote: Arī man neliekas ticami, ka Roberts varētu Durbertu barot uz zara. Tad viņiem būtu jāstāv plecu pie pleca blakus un Durbertam mierīgi būtu jāpieņem ēdiens. Iztēle nezīmē tādu ainu :lol:
Made pirms laika lika Diskusiju sadaļā filmu par jaunu jūras ērgli, kurš iepazīst pasauli. Viņš tur daudz staigā pa zemi. Varbūt varētu būt, ka Roberts kaut kā to zivi viņam atdod uz zemes un Durberts to uz zemes arī apēd?
Bet izskatījās arī it kā Roberts nolaistos pļavā, jo lidoja ļoti zemu.
Locked

Return to “Jūras ērglis”