Diskusijas

Locked
Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

Padies, Māri! :P
Par Kati gan laikam internetā nez vai var kaut ko vairāk publiski (nepubliski tad tieši no iesaistītajiem) uzzināt kā 5.aprīļa ziņās, ka viņa ir dzīva (tās tad arī ir pēdējās FaceBook vietnē par Dzīvības lidojumu, un tik vien daudz pateica arī Māris Strazds "gredzenošanas" videoierakstā), bet pirms tam janvāra ziņās viņas atrašanās vietu (tik optimistiski! tad vēl dzīva bija arī martā bojā gājusī Mellene un Lote tikai svaigi pazudusi, starp citu, tikai "bezvēsts pazudusi" skaitās arī Tince)
Pēc vairāk kā 2 mēnešu klusuma ir uzradies KATES signāls! Pēdējās koordinātes bija no Sahāras tuksnešainā apvidus, kur signāls pazuda. Iestājās klusums. Gaidījām 72 dienas un... beidzot tas ir atkal uzradies. KATE ir izlidojusi cauri Eritrejai un nonākusi Etiopijas ziemeļos!
https://www.youtube.com/watch?v=hg4lMEq ... e=youtu.be
Ja kādam ir pieejams 2.jūlija "900 sekundes" raidījums (arhīvā nav), tad iespējams, ka tur ir kas vairāk pateikts un viņa jau vismaz ir Eiropā :P
Ģeogrāfs wrote:Manuprāt, pagājušās ceturtdienas "900" sekundēs Kristaps stāstīja, ka Kate ir Donavas apkārtnē, bet šovasar līdz Latvijai neatlidošot, atkal atpakaļ uz Āfriku.
sanda

Post by sanda »

Made wrote:...bildē laikam arī ir tas, ko sauc par tiem "pirkstgaliem", t.i., pirksti.
Bildē ir pirksti.
Cilvēki un putni nav zirgi, kas stāv uz nagiem un spārdās :lol:
Putna kājas darbību var viegli iztēloties nostiepjot pēdu (putnam pēdas kauli saauguši - veido stulmu) un ķeksējot kaut ko ar kājas pirkstiem - nu tā gribas tos garākus un vienu pretī citiem :lol:
Bija čības ar ērgļa pirkstiem un nagiem - super :D
Pekainas kājiņas ir lāča bērniem :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies, Made, arī par šo informāciju. Laikam jau, ka neko vairāk internetā atrast nav iespējams. Nezinu pats, kāpēc man tā Kate tā iesēdusies galvā! Atliek gaidīt, kad Vērotāja saņems kādu ziņu no Māra Strazda. Patiesi paldies visiem, kas mēģināja kaut kā palīdzēt! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Padies, Māri! :P
Par Kati gan laikam internetā nez vai var kaut ko vairāk publiski (nepubliski tad tieši no iesaistītajiem) uzzināt kā 5.aprīļa ziņās, ka viņa ir dzīva (tās tad arī ir pēdējās FaceBook vietnē par Dzīvības lidojumu, un tik vien daudz pateica arī Māris Strazds "gredzenošanas" videoierakstā), bet pirms tam janvāra ziņās viņas atrašanās vietu (tik optimistiski! tad vēl dzīva bija arī martā bojā gājusī Mellene un Lote tikai svaigi pazudusi, starp citu, tikai "bezvēsts pazudusi" skaitās arī Tince)
Pēc vairāk kā 2 mēnešu klusuma ir uzradies KATES signāls! Pēdējās koordinātes bija no Sahāras tuksnešainā apvidus, kur signāls pazuda. Iestājās klusums. Gaidījām 72 dienas un... beidzot tas ir atkal uzradies. KATE ir izlidojusi cauri Eritrejai un nonākusi Etiopijas ziemeļos!
https://www.youtube.com/watch?v=hg4lMEq ... e=youtu.be
Ja kādam ir pieejams 2.jūlija "900 sekundes" raidījums (arhīvā nav), tad iespējams, ka tur ir kas vairāk pateikts un viņa jau vismaz ir Eiropā :P
Ģeogrāfs wrote:Manuprāt, pagājušās ceturtdienas "900" sekundēs Kristaps stāstīja, ka Kate ir Donavas apkārtnē, bet šovasar līdz Latvijai neatlidošot, atkal atpakaļ uz Āfriku.
Made, es rīta ziņas nekad neskatos ,bet vakara ziņas gan - varbūt ir vakara ziņu arhīvs ?Tur arī redzēju par Kati
Made

Post by Made »

Hildiņa, malacis! :)

Te pēc ZOO bebru sižeta apmēram no 21:16 sākas melnie stārķi un Kate ap 23:30
http://tvplay.skaties.lv/parraides/lnt- ... start=true

Image
Made

Post by Made »

Noskatījos lielisku 2014.gada video no avotiem, ko Vērotāja bija devusi (FB) un Māris pamudināja pārmeklēt - ja iepriekš 5.aprīļa video bija atsevišķi skaisti un informatīvi kadri, tad te tā pamatīgāk viss izstāstīts, ap ko es lauzīju galvu - par to, kā raidītājs tiek uzlikts un nolasīts (1 km radiusā), redzami daudzi mūsu un citu valstu ornitologi, diemžēl, redzama arī pieminētā "lopkautuve" un jūras ērgļa spalva zem tās, tiek rādīti ligzdu koki, mikrolieguma piemērīšana (500 m ap ligzdu), sajūtama labdabīga cilvēku attieksme un, neraugoties uz skumjo vispārējo populācijas stāvokli un filmas nobeigumu, aizkadra stāsts nav vaidošs, bet uz darīšanu vērsts, turklāt ir lieliski dabas kadri, stārķēnu tēmējumi kamerai (ar knābi :P ), melnais stārķis bradā ūdenī, mūsu burvīgie palikušie meži, Doras mazās vardītes :)

http://tvplay.skaties.lv/parraides/latv ... ili/370915 - manuprāt, 45 min laika ir to vērts :)

Igauņu ornitologa teiktajā saskatīju to, ko gribēju sajust esošu blakus lielajam raidītājoptimismam - nelielu vainas apziņu, jo, ja par to nerunā (ja izvairās runāt par ēnas pusēm, un neticu, ka tādu nav pat teorētiski, it īpaši, ja vienīgais arguments par sekmīgi ligzdojošajiem ir tēviņš), tad man nav uzticības tam, par ko grib mani pārliecināt.

Konkrēti es joprojām nesaprotu, ko īpašu ienes raidītāju dati tieši mātīšu skaita sarukšanā - pagaidām redzam migrācijas ceļus un bojāejas formālo iemeslu, kam it kā nav dzimumu diferenciācijas. Ja ar raidītājiem būtu aprīkoti vienādā skaitā abi dzimumi (pieņemu, ka varbūt ar LV mātītēm tiek līdzsvarots EE raidošo tēviņu pārsvars), tas nu varētu daļēji kalpot kā pamatojums. Ja nav dzimumdiferencēta pamatojuma raidītāju nepieciešamībai jau pēc datu būtības, tad labāk gribētos tos redzēt uz melno stārķu puikām, nevis meitenēm (citu sugu putniem laikam nav tik katastrofāla proporcija, var likt arī mātītēm).

Visai asi uztvēru to, ka Mid nav vienīgā, kas gājusi bojā no elektrotraumas Baltkrievijā, mūsu Santa arī tur uzskrēja vadiem (vēlreiz skatoties liekas, ka tie ir mobilo torni nostiprinošie vadi - tad varbūt bez elektrības?), un Dora - tāpat Sudānā.
Par Mid nebija nekas sīkāk un noteiktāk, tāpēc es sāku domāt par to, cik bīstami var būt raidītāji zibens sakarā. Mid antena tik gara un stipri uz augšu.. Turklāt, cilvēkiem taču iesaka nelietot mobilo telefonu zibeņošanas laikā brīvā dabā un bijuši bēdīgi gadījumi.

Filmā daudz tiek runāts par asins analīzēm un augsto piesārņojumu jau Latvijā. Veco koku saglabāšana, mikroliegumu optimāla izvietošana, meža izgāztuvju likvidēšana, vides tīrības apziņas uzturēšana sadzīvē, asins analīžu ņemšana gredzenotajiem (lai var atpazīt, ja negadījums vai jauna noķeršana) - manuprāt, tam patiesi būtu jāpievērš uzmanība un ne jau tikai ornitologu spēkiem tas izdarāms. :idea:
Linda

Post by Linda »

Ja kāds nezināja, tad arī youtubē arī var atrast Dzīvības lidojuma video, tur var būt ir kāds video, kas nav ielikts Tvplay, nezinu! :)
Te links uz visiem video: https://www.youtube.com/channel/UCy_2wq ... 6zw/videos
:P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīļās meitenes! :P Made, Hildiņa, Linda... :P :P :P Man nav ko teikt! :P Ļoti, ļoti liels paldies Jums visām /visiem, jo nezinu, kas zem nika slēpjas/! :P Patiesi! :P Es jau agrāk esmu teicis, un atkārtoju - vajag ticēt labajam pasaulē, un šeit es kārtējo reizi redzu tam apliecinājumu! :P Jūs šeit visi esat zelts!!! PALDIES!/es nekliedzu, es smaidu sirdī/ :P :P :P Neesmu izpētījis visu saņemto, to izdarīšu vakarā, bet galveno - Hildiņas- Mades ziņu sižetu noskatījos, un sirds man nomierinājās! :P
Linda

Post by Linda »

MĀRIS wrote:Mīļās meitenes! :P Made, Hildiņa, Linda... :P :P :P Man nav ko teikt! :P Ļoti, ļoti liels paldies Jums visām /visiem, jo nezinu, kas zem nika slēpjas/! :P Patiesi! :P Es jau agrāk esmu teicis, un atkārtoju - vajag ticēt labajam pasaulē, un šeit es kārtējo reizi redzu tam apliecinājumu! :P Jūs šeit visi esat zelts!!! PALDIES!/es nekliedzu, es smaidu sirdī/ :P :P :P Neesmu izpētījis visu saņemto, to izdarīšu vakarā, bet galveno - Hildiņas- Mades ziņu sižetu noskatījos, un sirds man nomierinājās! :P
MĀRI prieks, ka esi laimīgs! :P :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Man ir prieks būt starp Jums! OHOI!!! :P /Cik maz gan cilvēkam vajadzīgs, lai viņš justos laimīgs!/
Hildina

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:Man ir prieks būt starp Jums! OHOI!!! :P /Cik maz gan cilvēkam vajadzīgs, lai viņš justos laimīgs!/
Ak, Māri ,cik jauki dzirdēt par tām meitenēm :D Neaizmirsti ierasties rudenī uz sanākšanu ! :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Hildiņa wrote: Ak, Māri ,cik jauki dzirdēt par tām meitenēm :D Neaizmirsti ierasties rudenī uz sanākšanu ! :D
Ha-Ha! A kā Tu zini, ka es arī neesmu meitene?! Ha-Ha! :P Un kur vēl rudens!!! :P
Last edited by MĀRIS on 08 Jul 2015 18:19, edited 1 time in total.
d.e.

Post by d.e. »

Ha-Ha! A kā Tu zini, ka es arī neesmu meitene?! Ha-Ha! :P[/quote]

Sasmējos ! :D
Tā tas te varētu būt, ka Māris ir Māra vai Mārīte :lol:
Nē, Tu pārāk daudz par zivīm zini...tas nav sievietēm raksturīgi :mrgreen:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

d.e. wrote:Ha-Ha! A kā Tu zini, ka es arī neesmu meitene?! Ha-Ha! :P
Sasmējos ! :D
Tā tas te varētu būt, ka Māris ir Māra vai Mārīte :lol:
Nē, Tu pārāk daudz par zivīm zini...tas nav sievietēm raksturīgi :mrgreen:[/quote]
Un Tu!!! :P Tā bilde noteikti nav tavējā, bet māsas! :P
Last edited by MĀRIS on 08 Jul 2015 18:20, edited 1 time in total.
Linda

Post by Linda »

Hildiņa wrote:
MĀRIS wrote:Man ir prieks būt starp Jums! OHOI!!! :P /Cik maz gan cilvēkam vajadzīgs, lai viņš justos laimīgs!/
Ak, Māri ,cik jauki dzirdēt par tām meitenēm :D Neaizmirsti ierasties rudenī uz sanākšanu ! :D
Par to sanākšanu vēl nekas nav zināms, kur, kad, cikos, ja? :) Gan jau Rīgā notiks vai ne? Skumji, jo gan jau netikšu, lai kā gribētos! :|
sanda

Post by sanda »

Tas būtu normāli, ja Durberts un Māris būtu meitenes (par zivīm var samācīties arī meitene :P ) , ar stārķiem un zivjērgļiem tiksim skaidrībā, bet dumpēni :?: :?:
Tas gan nav pats svarīgākais, galvenais, ka dumpēni ir.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Linda wrote: Par to sanākšanu vēl nekas nav zināms, kur, kad, cikos, ja? :) Gan jau Rīgā notiks vai ne? Skumji, jo gan jau netikšu, lai kā gribētos! :|
Ja godīgi - piekrītu Raganiņas teiktajam- kamēr vasaŗa, kamēr koki ar mums runājas.../kaut kā tā/. Jo paredzu, ka tad, kad ligzdas paliks tukšas, arī forums kļūs daudz tukšāks. Pabalēs tā dzirksts, kas mūsos tagad spīd, un būs daudz grūtāk izrauties. Fiziski varbūt vieglāk, bet nebūs vairs tik spēcīgs emociju stimuls. Tas tā, manas domas. :P
d.e.

Post by d.e. »

Un Tu!!! :P Tā bilde noteikti nav tavējā, bet māsas! :P[/quote]

Bilde ir mana ! :D Bet Tu noteikti domāji, ka es esmu vecis ! :lol: Māsa man ir, tagad gan neesam līdzīgas, bet agrā jaunībā pat robežkontrole teica, ka mierīgi varam mainīt pases. Esam dvīnes.
Te gan viss tā "incognito", pat Durberts spēlē paslēpes un mums atliek vien minēt vai patiesībā tā nav Durbertīne !
Hildina

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:
Hildiņa wrote: Ak, Māri ,cik jauki dzirdēt par tām meitenēm :D Neaizmirsti ierasties rudenī uz sanākšanu ! :D
Ha-Ha! A kā Tu zini, ka es arī neesmu meitene?! Ha-Ha! :P Un kur vēl rudens!!! :P
:lol: :lol: Kur zvanīts, kas esmu es ? :lol: :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

sanda wrote:Tas būtu normāli, ja Durberts un Māris būtu meitenes (par zivīm var samācīties arī meitene :P ) , ar stārķiem un zivjērgļiem tiksim skaidrībā, bet dumpēni :?: :?:
Tas gan nav pats svarīgākais, galvenais, ka dumpēni ir.
Sanda! Ja kaut kas sāp, tad par to vajag runāt! Man arī bija sāpe, bet redzi - tagad es smaidu pilnu ģīmi, un viss forums smaida līdz ar mani! Izlasot Tavu ziņu, es tā arī nesapratu kas, bet jūtu - sāp. ??? :P
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”