Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)
Re: Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)
Vai ir zināms cik ilgi stārķu bērni uztver māsas un brāļus, un pēc cik ilga laika pametot ligzdu viņi aizlido katrs savu ceļu? 

Izlido apmēram divu mēnešu vecumā. Turpmāk atgiežas ligzdā apmēram nedēļu vai dienas desmit.
Nez vai viņi tā speciāli pēc izlidošanas turas kopā, tad Dzīvības lidojumā par to kaut kas būtu pieminēts.
Nez vai viņi tā speciāli pēc izlidošanas turas kopā, tad Dzīvības lidojumā par to kaut kas būtu pieminēts.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nu vienkārši liekas, ka šis mūsu Zīļuku pārītis ir tā pieraduši viens pie otra, ka nezin kā viņi iztiks viens bez otraVērotāja wrote:Izlido apmēram divu mēnešu vecumā. Turpmāk atgiežas ligzdā apmēram nedēļu vai dienas desmit.

Vispār vai putni kādreiz satiekoties atpazīst savus ''radiniekus'' vai arī pēc noteikta laika uztver viens otru kā svešu putnu?
13.39. Zīļuku ligzdā viesis - tauriņš, kuru Lielais Zīļuks aiz viesmīlības cerntās apēst!
http://193.40.124.24/2015-melnais-stark ... -13-39.JPG

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
14.32 Barošana. Vecāks atnesa veselu kaudzi vardīšu. Brālis Zīļuks kā vienmēr veiklāks, bet arī māsai tika.

15.39 Pie Zīļukiem ciemojas taurenis,abiem lielum lielā interese un pētīšana! 

Vēl pēc mirkļa māsiņa centās taurenim knābt, bet tas, protams, aizlidojahibetta wrote:15.39 Pie Zīļukiem ciemojas taurenis,abiem lielum lielā interese un pētīšana!

Nu jau lietus ticis arī līdz Zīļuku ligzdai. http://193.40.124.24/2015-melnais-stark ... -15-56.JPG
Mīļie melno stārķu vērotāji!
Mani visu laiku nomoka jautājums par melno stārķeni Kati. Vai viņa ir dzīva? Vai kāds gadījumā nemāk atrast internetā kādu informāciju par viņu. Es nemāku. Viss, ko atrodu ir vecs kā pasaule. Kaut vai Hildiņa,- no kurienes Donava? HELP
Mani visu laiku nomoka jautājums par melno stārķeni Kati. Vai viņa ir dzīva? Vai kāds gadījumā nemāk atrast internetā kādu informāciju par viņu. Es nemāku. Viss, ko atrodu ir vecs kā pasaule. Kaut vai Hildiņa,- no kurienes Donava? HELP

ah kā līst...brāļuks zīļuks gādigi paknibina un uzmundrina māsu
vai māsa brāļuku? joprojām neatšķiru, ja augumus nevar salīdzināt kā šobrīd, kad viens sēž un otrs stāv
vai māsa brāļuku? joprojām neatšķiru, ja augumus nevar salīdzināt kā šobrīd, kad viens sēž un otrs stāv
- Ligzdas gariņš
18.28 Zīļuki kaut kur pamanījuši vecāku, un sāk savu galda lūgšanu. 18.31 Vecāks arī atlido un "izkrata" vakariņas! 

Diemžēl, nevaru vairs atrast to informāciju, ko rakstīju par Kati - kā parasti LNT ziņoja, ka viņa esot vienīgā izdzīvojusī un atrodoties apmēram Rumānijā - LNT arhīvā vajadzētu atrast - no turienes arī manis rakstītais. Arī diskusijās atkārtojas tas, ko rakstījuMĀRIS wrote:Nu jau lietus ticis arī līdz Zīļuku ligzdai. http://193.40.124.24/2015-melnais-stark ... -15-56.JPG
Last edited by Hildina on 06 Jul 2015 21:45, edited 1 time in total.
21:38 Joprojām ļoti stipri līst---Zīļuki kārtīgi izmirkuši,abi stāv kājās spārnus nolaiduši

Paldies, Hildiņ, par atbildi. Cerams ka kāds, kurš pazīst datoru atradīs iespēju "iekāpt tajā tīmeklī". Man dators nav ne Tu, ne Jūs. Man dators ir Austrālijas aborigēns. 

- Ligzdas gariņš
7. jūlijs.
Labrīt! Arī šajā ligzdā visi izskatās apžuvuši un tīri apmierināti. It sevišķi, ja vēl pabaro!
http://193.40.124.24/2015-melnais-stark ... -08-19.JPG
10.59. Tiešraides /vismaz man/ nav, bet pēc pontiem var redzēt, ka abi čuč, saules apspīdēti.
http://193.40.124.24/2015-melnais-stark ... -10-58.JPG
Labrīt! Arī šajā ligzdā visi izskatās apžuvuši un tīri apmierināti. It sevišķi, ja vēl pabaro!

10.59. Tiešraides /vismaz man/ nav, bet pēc pontiem var redzēt, ka abi čuč, saules apspīdēti.

Zīļuki, vismaz brālis, grib ēst -ap 12.20. brālis kaut ko uzpildīja guzā no apmales, māsa arī paknābājās.
Tikko pabeidzu noskatīties video par Zīļuku paņemšanu no ligzdas raidītāja uzlikšanai. Kur var apskatīt kā izskatās tāds raidītājs un kā viņu vispār piestiprina tā, lai tas nenokrīt un nenorauj kāds otrs knābis??
12.35. Ēdēji ir, ēdiena nav! 
15.10. Nav ne ēdēji, ne ēdiens! LMN/lielais, melnais, nelabais/! Bet tas tikai izrādās man! Pontos viss notiek!
http://193.40.124.24/2015-melnais-stark ... -15-13.JPG

15.10. Nav ne ēdēji, ne ēdiens! LMN/lielais, melnais, nelabais/! Bet tas tikai izrādās man! Pontos viss notiek!

Man joprojām neko ekrānā nerāda. Tumša bilde.