Diskusijas

Locked
Viky

Re: Diskusijas

Post by Viky »

Vērotāja wrote:Te atradu 13.marta ames video, aiz Durbes labi redzams kā gaisma atspīd ūdenī. Tagad vasara, ūdens pažuvis, taču ne pilnībā izžuvis
Jā tiešām, te ļoti labi var redzēt. Laikam, kad es sāku vērot vairs tā ūdens tilpne nebija tik labi redzama, ka nepamanīju :)
mega2

Post by mega2 »

Viky wrote:Kādam ir idejas, kas tas ir?!
Tas ir ligzdas zars,aplipis ar pūkām un pacēlies uz augšu :oMan likās,ka bultiņa ir uz baltajām pūkām :lol: atvainojos nesapratu :(
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Atvaino, Vērotāja, par diletanta jautājumu, bet vai to Dumpītes nākotnē "lielo, melno,nelabo" nav iespējams ar kaut ko atdzīvināt? Es patiešām nezinu- ko var, ko nevar, kā var, kā nevar, un varbūt tas jautājums vienkārši ir stulbs. Nezinu. Bet viņš ir uzrakstījies. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, laikam īsti nesapratu kas ir lielais, melnais Dumpītes nākotnē :lol: , bet ja Tu domāji pontu arhīvu, tas ir te.

http://193.40.124.24/2015-lielais-dumpis/

Augšā visi datumi, kurus atverot ir diennakts bildes katru minūti. Datumi papildinās un bildes papildinās.
Apakšējā daļā ar paplašinājumu mkv ir visas tiešraides laika ieraksti. Ir gari video, ir īsāki, skaties datumu, lādē datorā un skaties dajebkuru notikumu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Māri, laikam īsti nesapratu kas ir lielais, melnais Dumpītes nākotnē :lol:
Runa bija par to, ka šo pēcpusdien tiek noņemta Dumpītes kamera. Līdz ar to atverot 'Skatīties visas četras tiešraides kameras vienlaicīgi", labajā apakšējajā stūrī būs "stream not found" /lielais, melnais, nelabais/. :P Varbūt, ka tur var ielikt kaut vai pingvīnus, vai vienalga ko, lai nav...! :P
Last edited by MĀRIS on 30 Jun 2015 14:49, edited 1 time in total.
Safri83

Post by Safri83 »

Moz ielikt to kameru kautkur daba? lai nenoslogot var bez arhiva, parastais onlaine.
Safri83

Post by Safri83 »

Varbut trukst lidzeklu kameras uzturešanai?
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Ko? :cry: Dumpes kamera noņemta? :cry: Raganiņa raud... :cry: :cry: :cry: kā es tagad savam Užasam sekošu līdz??? :cry: :cry: :cry:
Viky

Post by Viky »

Ragana neparastā wrote:Ko? :cry: Dumpes kamera noņemta? :cry: Raganiņa raud... :cry: :cry: :cry: kā es tagad savam Užasam sekošu līdz??? :cry: :cry: :cry:
Vēl nav noņemta. Bet Užasa arī nav uz vietas :)
Viky

Post by Viky »

Atradu mīļu bildi arhīvā.

Tā ir diena pirms gredzenošanas. Durbīte vēl vaktē savu mazuli :)
Attachments
karsti.jpg
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mīļo raganiņ, atvaino, bet drusku padzēsu, no 50 raudošām sejiņām laikam ar astoņām pietiks, lai raksturotu mirkļa dramatismu :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Nezinu, bet varbūt kādu interesē! Par putnu valodu! :P http://apollo.tvnet.lv/zinas/konstatets ... odu/696744
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kārtojot mammas atstāto bibliotēku atradu kaut kādu 80-gadu grāmatu, kura saucas "Putnu valoda". Paņēmu lasīt autobusā braucot uz darbu un mājās. Tur arī autors stāsta par dažādiem signāliem, ko viņš sauc par primitīvu valodu.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Vērotāja,var dzēst droši 50 sejiņas,galvenais ka 5 palika.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ragana neparastā wrote:Vērotāja,var dzēst droši 50 sejiņas,galvenais ka 5 palika.
Astoņas! :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, tā jautājuma zīme ja domāta man, tad ne gluži pēc adreses. Es nestrādāju Dabasdatos, esmu brīvprātīgā.
Par kamerām, kādas tiek translētas caur Dabasdatiem un konkrēti opciju - četras kameras vienā lapā, jājautā Dabasdatu atbildīgajai - Norai R. http://dabasdati.lv/forums/memberlist.p ... =group&g=5
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Māri, tā jautājuma zīme ja domāta man, tad ne gluži pēc adreses. Es nestrādāju Dabasdatos, esmu brīvprātīgā.
Par kamerām, kādas tiek translētas caur Dabasdatiem un konkrēti opciju - četras kameras vienā lapā, jājautā Dabasdatu atbildīgajai - Norai R. http://dabasdati.lv/forums/memberlist.p ... =group&g=5
Bet tā jau arī ir atbilde uz manis uzdoto jautājumu. Paldies Tev, Vērotāja! :P
Un cerot, ka mani nenošaus, uzdevu šo pašu jautājumu NoraiR. :P

Nenošāva! :P Atbilde: "Tā kā šīs kameras ir mūsu - Latvijas Dabas fonda liktas un lolotas, tad droši vien citu kameru gan neliksim. Bet par melno ekrānu kaut ko izdomāsim, lai nerādās "Stream not found".
Nora"
Made

Post by Made »

Nevaru izteikt, cik ļoti tas mani apbēdināja. Ja vēl brālītim, bet kāpēc māsiņai!!!!
Gredzenus es vēl pieciešu, bet ar raidītāju aprīkotu putnu uzskatu par "norakstītu", atzīstu to tikai tad, ja var uzlikt uz laiku un pēc tam noņemt :(((((

http://www.la.lv/melnie-starkeni-krietn ... raiditaju/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, tāpēc, ka vīrieškārtas stārķu ir 80% no populācijas, bet meiteņu tikai 20.
Zinātnieku mērķis ir noskaidrot kāpēc tā notiek.

Māris Strazds rakstā pastāsta kāpēc tas vajadzīgs http://dabasdati.lv/lv/article/par-gaid ... raiditaju/
Made

Post by Made »

Jā es saprotu argumentus, bet tas neizklīdina manas sajūtas, ka Zīļuka tiek ziedota, ka viņai lemts visu mūžu pavadīt (cik ilgi stārķi dzīvo?) ar šo nastu mugurā, kaut arī tā sen varbūt jau būs raidīt beigusi.

Mātīšu jau tāpat ir mazāk, turklāt viņas pārojoties ir apakšā.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”