🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
22:59 Durberts ir gudrinieks...vispirms apēdīs iepriekšējās zivs paliekas...
Jā, to pašu gribēju rakstīt, ka līdz šim vēlākā zivs bija apm. 22.35. Šī ir visvēlākā.star14 wrote: nu tak/.. šitik vēlu laikam zivis Robis nav nesis.. es gan nepaspēju saskatīt vai tas bija Roberts.. pieņemu, ka viņš...
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
ja tas ir līnis, tad līņiem tik taga cope sākas
Lai kas tas būtu, bet vēl lec!Vecais jūrnieks wrote:ja tas ir līnis, tad līņiem tik taga cope sākas
23:03 zivs palēcās un Durberts tāds apstulbis skatās...
-
Ja Durberts nepasteigsies, zivs no ligzdas izleks 

Varbūt viņš domā paturēt kā rotaļu biedru
Bet tiešām dikti lecīga - augstu, tālu, man jau likās, ka ar diviem lēcieniem būs prom..
Uzlika beidzot ķepu tai, izspiedīs garu.

Bet tiešām dikti lecīga - augstu, tālu, man jau likās, ka ar diviem lēcieniem būs prom..
Last edited by Made on 20 Jun 2015 23:07, edited 1 time in total.
-
Laikam tagad jautājums - kāpēc vecāki zivis nenes - būs noņemts no dienas kārtības?
Man uz to ir tikai viena atbilde - nav ko nest tai brīdī. Ir citas versijas?
nav, nav vairs šodien citu versiju.. visi skatās, priecājasMaz-ko-zinu wrote:Laikam tagad jautājums - kāpēc vecāki zivis nenes - būs noņemts no dienas kārtības?

-
Ligzda ir mainījusi krāsu. Tāda mitra izskatās. Vai šodien stipri lija?
Šie kadri ar mēģinājumiem savaldīt zivi atgādina Pētera "iesērfojumu" ligzdā uz zivs - ja tas bija profesionāls un elegants lidojums, tad Durbertam kājas vēl slīd un gaužām neērts tas satvēriens brīžiem šķiet 

Vēla vakara kameras gaisma. Un lija arī.
Last edited by Made on 20 Jun 2015 23:10, edited 1 time in total.
un tad, kad uzlika to ķepu un nostājās, lai " izspiestu garu", skats bija amizants, jo tas gars nekur neiet...Made wrote:Varbūt viņš domā paturēt kā rotaļu biedru![]()

Maz-ko-zinu, nu protams, ka nenes tāpēc, ka nav ko nest.
Viņiem taču nav lielveikala, kur ieiet 8-23 nopirkt zivi, dabas apstākļi mēdz būt nelabvēlīgi zvejai.
Prātīgs lēmums pieturēt zivi, rīt arī diena un rīt tā zivs noderēs.
Viņiem taču nav lielveikala, kur ieiet 8-23 nopirkt zivi, dabas apstākļi mēdz būt nelabvēlīgi zvejai.
Prātīgs lēmums pieturēt zivi, rīt arī diena un rīt tā zivs noderēs.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
ņemot vērā, ka Durberts ik pa brīdim salecas, zivs vēl ir dzīva
-
Tieši manas domas. Es tāpēc, ka te bija tādi jautājumi un pat salīdzinātas Pētera un Roberta apgādnieka spējas - kāpēc Pēteris var, bet Roberts nevarVērotāja wrote:Maz-ko-zinu, nu protams, ka nenes tāpēc, ka nav ko nest.
Viņiem taču nav lielveikala, kur ieiet 8-23 nopirkt zivi, dabas apstākļi mēdz būt nelabvēlīgi zvejai.]

-
Mēs pēdējās dienās esam arī vērojuši, kā Durberts lieliski tiek galā ar dzīvu zivi. Laikam viss atkarīgs no badīguma pakāpes. Kad viņs ir badā, tad cērtās zivē ar nagiem un ar knābi plēš, nedomājot - kustas vai nekustas. Tagad, kad bada sajūta ir apmierināta, var arī pavērot, kā tā spirinās.Seruka wrote:Šie kadri ar mēģinājumiem savaldīt zivi atgādina Pētera "iesērfojumu" ligzdā uz zivs - ja tas bija profesionāls un elegants lidojums, tad Durbertam kājas vēl slīd un gaužām neērts tas satvēriens brīžiem šķiet
Ligzda atrodas ļoti tuvu cilvēkiem. Ne jau zivju trūkums, bet cilvēku radītais traucējums ir viens no iemesliem, kāpēc nevar noķert zivi. Gan Durbes, gan Roberta iemīļotākā zvejas vieta ir netālu esošais aptuveni 7 ha lielais zivju dīķis. Zivju daudz, bet kas ir 7 ha ? 100x700 metru un bieži tuvumā esoši cilvēki, no kuriem ērgļi cenšas izvairīties.
Pilnīgi piekrītu!Maz-ko-zinu wrote:Mēs pēdējās dienās esam arī vērojuši, kā Durberts lieliski tiek galā ar dzīvu zivi. Laikam viss atkarīgs no badīguma pakāpes. Kad viņs ir badā, tad cērtās zivē ar nagiem un ar knābi plēš, nedomājot - kustas vai nekustas. Tagad, kad bada sajūta ir apmierināta, var arī pavērot, kā tā spirinās.Seruka wrote:Šie kadri ar mēģinājumiem savaldīt zivi atgādina Pētera "iesērfojumu" ligzdā uz zivs - ja tas bija profesionāls un elegants lidojums, tad Durbertam kājas vēl slīd un gaužām neērts tas satvēriens brīžiem šķiet
-
Paldies, Leo.
Pavisam loģiski.
Pavisam loģiski.