Diskusijas

Locked
Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

lianaliesma - viss ir pareizi, cilvēki, kas ieliek komentāru, ir centušies savu tekstu tulkot, nevis aicina tos, kas nesaprot, rakstīt viņiem individuāli....
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjelis wrote:Nieki par valodām un meteo lapām. Te ir ieperinājies - Страхование Торговых центров, kam, nudien, te nebūtu jābūt. Gan jau acīgie moderatori pamanīs :)
Biju prom no datora. Nupat izdzēsu un nobanoju.
Diemžēl tie spami nāk, IT maina jautājumus un liek aizsardzības, bet tomēr ik pa laikam kāds tiek iekšā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Hildina

Post by Hildina »

Safri83 wrote:Domaju Krievu berni ari var atrasties šaja foruma. un pardzivot un verot putnus, ka ari izteikt savo skatijumu sev saprotama valoda! un ne tikai berni. :D
p.s. man principa pilnigi vienalaga kada valoda un kas raksta, bet kad sakas "cenzura" ar noteikumu ievešanu, mani tas besi lauka. :twisted:
tagad saksiet teikt, ka tas ir latviešu portals. bet tomer pirmkart tas ir INTERNETS kurš ir brivi pieejams vissa pasaule. nemot vera, ka tomer verojam dabu, un dabai nav nacionalitate, beigas man butu liels prieks, ja savo viedokli izteiktu kads no Vacijas, Krievijas, Kina un no citam valstim var ari sava valoda. interneta ir daudz onlaine vardnicas, kuri var palidzet saprast teikto.
Safri83 - man būtu personīgs lūgums, jo ar Google nevarēju iztulkot . Ko nozīmē - besī laukā ? Jau iepriekš pateicos ! Rakstu šeit, jo varbūt vēl kāds nesaprot.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:lianaliesma - viss ir pareizi, cilvēki, kas ieliek komentāru, ir centušies savu tekstu tulkot, nevis aicina tos, kas nesaprot, rakstīt viņiem individuāli....
Made, tā jau ir interpretācija par tēmu...
Mans teksts bija cits:
Paldies, Māri, biju lasījusi Tavu komentāru, bet neiedomājos, ka tas varētu attiekties uz mani.
Jo es parasti rakstu savu tekstu latviski un, tikai ilustrējot teikto, citēju kādu interesantu citu forumu komentāru angliski, jo tā ir pieņemts - nevis atstāstīt, bet citēt.
Tā kā liela daļa saprot angliski, tad vairs netulkoju, ko darīju agrāk un kas man aizņēma daudz laika, turklāt diezgan nevajadzīgi, jo maz cilvēku interesē vērojumu detaļas.
Man liekas, ka tas tomēr nav temats sūdzībai, bet gan vai nu personiskai vēstulei ar lūgumu iztulkot sīkāk - un tad tā ir otrā poga no kreisās, apakšā - vai šāds lūgums diskusiju tēmā, kā to tagad dari Tu, Māri.
Turklāt, ja kāds komentārs liekas par garlaicīgu vai nesaprotamu, var taču to ignorēt. Sūdzību poga, manuprāt, attiecas uz apvainojumiem vai rupjībām.
P.S. Turklāt, biju domājusi, ka izdaru labu darbu, citējot un īsumā apkopojot kādu interesantu informāciju no plašā LK foruma ;)

P.S. Bet labi, jo varēsi pati arī palīdzēt pievienot kaut ko interesantu no LK foruma mūsu forumiešiem!
Last edited by Lianaliesma on 19 Jun 2015 21:18, edited 1 time in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Eu,kas Jums te notiek?Traļļļaļļā-truļļaļā?Kaut ko palasu,bet vairs nespēju laika trūkuma dēļ izsekot,kas ko kam teicis?Par ko te cepiens?
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Raganiņ neparastā, tiešām tas viss ir Traļļļaļļā-truļļaļā... nav pat vērts lasīt... :lol:
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Hildiņa wrote:
Safri83 wrote:Domaju Krievu berni ari var atrasties šaja foruma. un pardzivot un verot putnus, ka ari izteikt savo skatijumu sev saprotama valoda! un ne tikai berni. :D
p.s. man principa pilnigi vienalaga kada valoda un kas raksta, bet kad sakas "cenzura" ar noteikumu ievešanu, mani tas besi lauka. :twisted:
tagad saksiet teikt, ka tas ir latviešu portals. bet tomer pirmkart tas ir INTERNETS kurš ir brivi pieejams vissa pasaule. nemot vera, ka tomer verojam dabu, un dabai nav nacionalitate, beigas man butu liels prieks, ja savo viedokli izteiktu kads no Vacijas, Krievijas, Kina un no citam valstim var ari sava valoda. interneta ir daudz onlaine vardnicas, kuri var palidzet saprast teikto.
Safri83 - man būtu personīgs lūgums, jo ar Google nevarēju iztulkot . Ko nozīmē - besī laukā ? Jau iepriekš pateicos ! Rakstu šeit, jo varbūt vēl kāds nesaprot.
:D :D :D Labais... Pilnīgi pievienojos, Hildiņ!!!! ;)
Ragana neparastā

Un vispār man šoks,kad ieraudzīju,ka te arī pastāv sūdzību poga?Kas te vēl laika kādam sūdzēties un tas arī tiek piekopts?Gribētu redzēt vaigā kādu cilvēku,kas no šejienes sūdzambībeļos iestājies?Un galvenais par ko?
Hildina

Post by Hildina »

Ragana neparastā wrote:Eu,kas Jums te notiek?Traļļļaļļā-truļļaļā?Kaut ko palasu,bet vairs nespēju laika trūkuma dēļ izsekot,kas ko kam teicis?Par ko te cepiens?
:D Viss ir kārtībā , mazliet velkam deķīti katrs uz savu pusi ,tikai domāju, ka jāpiemērojas vietai ,kurā esam ieradušies un jāpieņem vietējie noteikumi ! :D
Safri83

Post by Safri83 »

Hmm... nuuu.. ka pateikt. :roll: :D
Латвийский жаргон! :D (Latvijas žargons) :idea:
Ragana neparastā

Es tūlīt iztīru visus paksīšus,visus tīkliņus,gruzīšus.No kreisās uz labo nost,nost.Lai aiziet,kam jāaiziet pa vējam,pa vējam.
Raganiņa tīra un dzied-lai saules gaisa ielīst pa apli,pa apli.Miers mājās un visās ligzdās.
Neaizmirstam,ka 21.īstie Saulgrieži!Tad tik gavilēt,līgot un rotāt.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Safri83 wrote:Hmm... nuuu.. ka pateikt. :roll: :D
Латвийский жаргон! :D (Latvijas žargons) :idea:
Piestrādāšu par tulku - tas nozīmē "mani tracina" :twisted:
Safri, ja jau tev ir vienalga, varbūt sekosim Hildiņas ieteikumam " ka jāpiemērojas vietai ,kurā esam ieradušies un jāpieņem vietējie noteikumi ! :D"?
Last edited by Maz-ko-zinu on 19 Jun 2015 22:36, edited 2 times in total.
ilzebe

Post by ilzebe »

Iesniegums Durbes novada bāriņtiesai

https://www.facebook.com/valdis.grivins ... 5936251730
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

ilzebe wrote:Iesniegums Durbes novada bāriņtiesai

"...un sākas viss no gala"
L. Vaczemnieks
Ragana neparastā

Hm,termins vecāku vara jau sen nepastāv.Tagad tak aizgādības tiesību atņemšana.Bet aprūpi jau Roberts un Durbe veic.Pie tam Durberts jau ir pilngadīgs jaunietis,nevis nepilngadīgais. :lol:
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Ragana neparastā wrote:

Hm,termins vecāku vara jau sen nepastāv.Tagad tak aizgādības tiesību atņemšana.Bet aprūpi jau Roberts un Durbe veic.Pie tam Durberts jau ir pilngadīgs jaunietis,nevis nepilngadīgais. :lol:

Durberts ir pilnībā atkarīgs no vecākiem. Nav spējīgs sevi apgādāt. Tā ka pilngadīgs viņš nevar būt. Bet vispār diezgan smieklīgs papīrs:))
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

roosaluristaja
Papīrs bija labs un smieklīgs līdz pašam beidzamajam teikumam:
"Kāpēc bija jāgredzeno Durberts, zinot, ka vecāki pēc tam ilgi netuvosies ligzdai?"
Nesaredzi te apzinātu vai neapzinātu neprecizitāti vai faktu sagrozījumu?
Kurš tad ko tādu varēja paredzēt?
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Maz-ko-zinu wrote:roosaluristaja
Papīrs bija labs un smieklīgs līdz pašam beidzamajam teikumam:
"Kāpēc bija jāgredzeno Durberts, zinot, ka vecāki pēc tam ilgi netuvosies ligzdai?"
Nesaredzi te apzinātu vai neapzinātu neprecizitāti vai faktu sagrozījumu?
Kurš tad ko tādu varēja paredzēt?
Tas jau nav pēdējais teikums. Tas ir links uz delfiem, kur par šo tēmu ir raksts. Acīmredzot, autors to linku pielicis klāt, lai cilvēki saprastu, par ko ir stāsts. Nebūt ne visi zina, kas ir Durberts :D
CerambyX

Post by CerambyX »

Safri83 wrote:Uzskatu ka petniekiem ari forums palidz! Tomer vini nevar skatit visu laiku kameras, a šeit foruma gandriz katrs sikais notikums ir aprakstits, pie tam ar diezgan nestandartu redzejumu(no zinatnieku puses). ka rezultata ari petniekiem bus iespeja skatit uz notikumu no nezinatnieka vardiem.
Forums noteikti palīdz interesentiem (tajā skaitā arī pētniekiem) ātrā un vairāk vai mazāk konspektīvā veidā iepazīties ar dienas notikumiem, taču priekš kāda zinātniska pētījuma diemžēl forumu izmantot nevar. Zinātne tomēr ir visai strikta padarīšana, kas balstās uz konkrētām metodēm, pētījumiem jābūt atkārtojamiem, jābalstās uz faktiem nevis emocijām utt. utjp. Attiecībā uz šādām ligzdu kamerām tas, savukārt, nozīmē, ka kāda zinātniskā pētījuma izstrādes gadījumā, kāds (pārsvarā tas ir kāds students) tāpat pēc ligzdošanas sezonas (rudenī/ziemā) ņemtu un metodiski caurskatītu visu materiālu (tur, protams, arī ir savas metodes ar kuru palīdzību caurskatīšanas process tiek paātrināts - nav tā teikt jāsēž un 1:1 jāskatās pilnīgi viss uzfilmētais materiāls), lai precīzi atzīmētu visu sev interesējošo informāciju (vai tā būtu barības analīze, putnu ligzdošanas uzvedības pētīšana utt. utjp. - ko nu konkrētais students/pētnieks grib izpētīt). Jo forumā, lai arī cik varbūt visi kopā censtos rūpīgi skatīties, tie tomēr ir gadījuma rakstura vērojumi, ko nemaz nevar izteikt kaut kādos kvantitatīvos skaitļos (cik daudz bijuši vērotāji, cik ilgi ir vērots - kas būtu svarīgi momenti aprakstot pētījuma metodiku). Tie nav sistemātiska visa nofilmētā materiāla analīze un līdz ar to kaut kas var arī paslīdēt garām neatzīmēts. Ok, atnestie barības objekti varbūt tiek piefiksēti gandrīz visi, bet ja pētnieks pēta kaut ko specifiskāku - piemēram, mātītes darbības olu perēšanas laikā utml., tad, protams, foruma ziņas ir stipri par maz, lai to precīzi atspoguļotu. Tā vismaz cik zinu bija ar mazā ērgļa kamerām - studentes kas pēc tam rakstīja savus pētnieciskos darbus, tāpat visu kameras safilmēto materiālu skatīja cauri un forums īsti nekāds palīgs viņām nebija.

Bet nu tas tā - tik ja runājam par nopietnu zinātni. Jebkādiem citiem mērķiem šādi forumi ir absolūti nepieciešama un neaizvietojama platforma, kas ļauj jums visiem savstarpēji komunicēt un, cerams, arī labāk iepazīt dabu un dažādus dabā notiekošos procesus.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Paldies, Murkjeli!
Atkal es izgāzos, kā veca sēta :lol:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”