Mētras un Mačo ligzda 2011
Re: Vakar ērgļi sāka nest zarus uz ligzdu
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Jau kādas 5 minūtes viens pa ligzdu grozās.Varbūt Mētra.
Poš spalvas un skatās riņķī,pāris reizes iesaucās
Imi, labrīt!
Super, Tu esi malacis! Tev viss izdevās! Liels, liels prieks, ka tagad mēs redzēsim daudz, skaistas bildes
Es jau cenšos, bet pats saproti, ka dienā jāstrādā un nevaru paspēt piefiksēt visus notikumus. Lieliski, man tāds prieks, ka mēs tagad esam divi bildētāji

Super, Tu esi malacis! Tev viss izdevās! Liels, liels prieks, ka tagad mēs redzēsim daudz, skaistas bildes

Es jau cenšos, bet pats saproti, ka dienā jāstrādā un nevaru paspēt piefiksēt visus notikumus. Lieliski, man tāds prieks, ka mēs tagad esam divi bildētāji

Te Gita. Jau kuro dienu mocos, bet nekādi netieku forumā! Tik ļoti vēlos pievienoties jūsu pulciņam...
sveiki Gita! Jā, viegli te nav gājis laikam nevienam 
Bet, re ku nu Tu esi!!

Bet, re ku nu Tu esi!!

Sveika,briga55!
Sākums tiešām visiem grūts,bet ar laiku jau iemanās.Palasi visu forumu,atradīsi daudzas labas norādes,ko un kā darīt.Par to liels paldies Vērotājai.Paskat,kā imis ātri apguvis visādas labas lietas
Sākums tiešām visiem grūts,bet ar laiku jau iemanās.Palasi visu forumu,atradīsi daudzas labas norādes,ko un kā darīt.Par to liels paldies Vērotājai.Paskat,kā imis ātri apguvis visādas labas lietas
Labi,ka imis arī māk ielikt bildes,jo ligzdā ne vienmēr iznāk ieskatīties.

Nu jau nu jau, nevajag gan sevi tā noniecināt. Jo vairāk onlainā sēdošo, kas uzraksta komentārus, jo labāk. Ne jau daudziem vasarā sanāk daudz laika pie datora pavadīt, tad katrs komentārs no svara
Un to, vai nūtrija vai strupaste, profi pēc tam tāpat arhīvā pētīs un zinātni taisīs
Es gan arī pasīvais komentētājs, jo vasarā pie datora tikai piespiedu kārtā pasēžu..

Briga, sveicināta un mīļi gaidīta pļāpu pulciņābriga55 wrote:Neticu savām acīm, beidzot izdevās! Paldies Vērotājai, soli pa solītim sekoju pamācībai. Es jūsu pulciņā būšu kā tāds nabaga radinieks, te spieto profi, bet man problēmas atšķirt strupasti no nūtrijas... Bet ligzdai noteikti sekošu, to klusējot darīju arī pagājušogad ar GGG ģimenīti.

Un ne nu mēs profi, nekā, vienkārši skatamies, dalamies redzētajā un divas acis ir labi, bet simtiem vēl labāk.
Lūk, te īsi pirms 14 ligzdā bija ielidojis ērglis un es godīgi pasaku, ka nezinu kas tas bija - mamma vai tētis, bet Tu saki profi

Nu Vērotāja.. šodien visu dienu sēžu pie datora un cik darbi ļauj, mēģinu turēt ligzdu redzamu, un kā tukša ligzda, tā tukša. Bet Tu neko nepalaid garām!
Aldimaa, man mazais ēkrāniņš datorā atvērts virsū Exelim, bet VLC nolaists lejā. Abos iznāk neliela laika nobīde, to ko es redzu mazajā ekrāniņā, tas pleijerītī ir apmēram ar 30 sekunžu novēlošanos tāpēc paspēju to atvērt un uztaisīt bildīti.
Bet par ērgli, kas bija ap 14, it kā laikam mātīte pēc izskata, tomēr viņa atlidoja kaut kur no tālienes un nekārtoja zarus, vienkārši ielidoja, paskatījās un aizlidoja, tas atkal izskatās pēc tēviņa uzvedības. Tāpēc godīgi saku, ka nezinu kurš no viņiem tas bija.
Bet par ērgli, kas bija ap 14, it kā laikam mātīte pēc izskata, tomēr viņa atlidoja kaut kur no tālienes un nekārtoja zarus, vienkārši ielidoja, paskatījās un aizlidoja, tas atkal izskatās pēc tēviņa uzvedības. Tāpēc godīgi saku, ka nezinu kurš no viņiem tas bija.
Sveicināti "jauniņie", Briga55 un vēl gaidāmie!
Ja mums ir tik laba Skolotāja Vērotāja, kā var neizdoties?
Būtu jau ļoti vienkārši, ja tikai paskatītos un nofiksētu. Šorīt pat - ligzda tukša ilgu laiku, kaut gan blakus dzirdama ērgļu sasaukšanās. Pavisam tuvu skan skaisti mazputniņu treļļi, meža strazda balss, attālāk suņu rejas.
Ligzda gatava, un, kamēr nebūs iedēta ola, tā palaikam būs vēl tukša. Gribas tomēr notvert kādu zīmīgu momentu
Un tomēr vēl līdz pat pusdienai, visu rīta cēlienu cītīgi vērojot kā mednieks uz jakti, ligzdā neviens neielidoja
Vajadzētu ierīkot fotoaparātu ar sensoru.
Vēroju arī pēc pusdienošanas pēc diviem, un nekā. Neērti ielikt komentāru bez bildes. Kā to brīdi zina pamanīt Vērotāja? Jāsaprot, ka vēl priekšā tie svarīgākie notikumi.

Ja mums ir tik laba Skolotāja Vērotāja, kā var neizdoties?

Būtu jau ļoti vienkārši, ja tikai paskatītos un nofiksētu. Šorīt pat - ligzda tukša ilgu laiku, kaut gan blakus dzirdama ērgļu sasaukšanās. Pavisam tuvu skan skaisti mazputniņu treļļi, meža strazda balss, attālāk suņu rejas.
Ligzda gatava, un, kamēr nebūs iedēta ola, tā palaikam būs vēl tukša. Gribas tomēr notvert kādu zīmīgu momentu

Un tomēr vēl līdz pat pusdienai, visu rīta cēlienu cītīgi vērojot kā mednieks uz jakti, ligzdā neviens neielidoja

Vēroju arī pēc pusdienošanas pēc diviem, un nekā. Neērti ielikt komentāru bez bildes. Kā to brīdi zina pamanīt Vērotāja? Jāsaprot, ka vēl priekšā tie svarīgākie notikumi.
Imi,ja ko pamani,komentē gan.Kaut arī bez bildes.Varbūt pamani tik pēdējā brīdī,kad nevar paspēt nofiksēt.Tad mēs vismaz zinātu,kādas aktivitātes.
Galīgi sastresojos darbā, bet labākās zāles - pusstunda pastaigas ārā, tad piparmētru tēja un 50gr dzērveņu uzlējuma un mierīgi vienkārši kādu brīdi baudīt putna ligzdu (lai arī tukšu) ar putniņu balsīm fonā un dzīve atkal liekas rožaina
Bet kas par stipru vēju ligzdā! Te, Rīgā, vispār ne pūsmiņas, bet Mētrienā ligzdu mētā uz visām pusēm.

Bet kas par stipru vēju ligzdā! Te, Rīgā, vispār ne pūsmiņas, bet Mētrienā ligzdu mētā uz visām pusēm.
Fantastika! Es redzēju kā "piedzimst" mazā ērgļa oliņa! Citu kameru sadaļā paskatieties, ērgļu dāma Tūli, kura dzīvo tajā ligzdā, kur agrāk stārķi, 17.48 izdēja oliņu.
Last edited by imis on 27 Apr 2011 19:48, edited 2 times in total.
Mētra riktējas ligzdā un izskatās, ka grasās tur nakšņot. Nu, mīļie līdzvērotāji, sākam vaktēt lielo dabas brīnumu
Drīz vien, izskatās, jābūt