Mētras un Mačo ligzda 2011

Clanga pomarina - Lesser Spotted Eagle
Vērotāja

Re: Vakar ērgļi sāka nest zarus uz ligzdu

Post by Vērotāja »

11.16 Madis atnesa vardi

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ruta

Post by Ruta »

Jau kādas 5 minūtes viens pa ligzdu grozās.Varbūt Mētra.
Ruta

Post by Ruta »

Poš spalvas un skatās riņķī,pāris reizes iesaucās
imis

Post by imis »

Labrīt! Būs izdevusies diena.
Mētra bužina savu tērpu un droši nostājusies ligzdas viducī.
Mums ar Vērotāju šis brīdis sakritis.

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Imi, labrīt!

Super, Tu esi malacis! Tev viss izdevās! Liels, liels prieks, ka tagad mēs redzēsim daudz, skaistas bildes :D

Es jau cenšos, bet pats saproti, ka dienā jāstrādā un nevaru paspēt piefiksēt visus notikumus. Lieliski, man tāds prieks, ka mēs tagad esam divi bildētāji :D :D :D
briga55

Post by briga55 »

Te Gita. Jau kuro dienu mocos, bet nekādi netieku forumā! Tik ļoti vēlos pievienoties jūsu pulciņam...
Aldimaa

Post by Aldimaa »

sveiki Gita! Jā, viegli te nav gājis laikam nevienam :D
Bet, re ku nu Tu esi!! :)
Ruta

Post by Ruta »

Sveika,briga55!
Sākums tiešām visiem grūts,bet ar laiku jau iemanās.Palasi visu forumu,atradīsi daudzas labas norādes,ko un kā darīt.Par to liels paldies Vērotājai.Paskat,kā imis ātri apguvis visādas labas lietas
Ruta

Post by Ruta »

Labi,ka imis arī māk ielikt bildes,jo ligzdā ne vienmēr iznāk ieskatīties.
briga55

Post by briga55 »

:shock: Neticu savām acīm, beidzot izdevās! Paldies Vērotājai, soli pa solītim sekoju pamācībai. Es jūsu pulciņā būšu kā tāds nabaga radinieks, te spieto profi, bet man problēmas atšķirt strupasti no nūtrijas... Bet ligzdai noteikti sekošu, to klusējot darīju arī pagājušogad ar GGG ģimenīti.
Aldimaa

Post by Aldimaa »

Nu jau nu jau, nevajag gan sevi tā noniecināt. Jo vairāk onlainā sēdošo, kas uzraksta komentārus, jo labāk. Ne jau daudziem vasarā sanāk daudz laika pie datora pavadīt, tad katrs komentārs no svara :) Un to, vai nūtrija vai strupaste, profi pēc tam tāpat arhīvā pētīs un zinātni taisīs :) Es gan arī pasīvais komentētājs, jo vasarā pie datora tikai piespiedu kārtā pasēžu..
Vērotāja

Post by Vērotāja »

briga55 wrote::shock: Neticu savām acīm, beidzot izdevās! Paldies Vērotājai, soli pa solītim sekoju pamācībai. Es jūsu pulciņā būšu kā tāds nabaga radinieks, te spieto profi, bet man problēmas atšķirt strupasti no nūtrijas... Bet ligzdai noteikti sekošu, to klusējot darīju arī pagājušogad ar GGG ģimenīti.
Briga, sveicināta un mīļi gaidīta pļāpu pulciņā :D
Un ne nu mēs profi, nekā, vienkārši skatamies, dalamies redzētajā un divas acis ir labi, bet simtiem vēl labāk.

Lūk, te īsi pirms 14 ligzdā bija ielidojis ērglis un es godīgi pasaku, ka nezinu kas tas bija - mamma vai tētis, bet Tu saki profi ;)

Image
Aldimaa

Post by Aldimaa »

Nu Vērotāja.. šodien visu dienu sēžu pie datora un cik darbi ļauj, mēģinu turēt ligzdu redzamu, un kā tukša ligzda, tā tukša. Bet Tu neko nepalaid garām!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Aldimaa, man mazais ēkrāniņš datorā atvērts virsū Exelim, bet VLC nolaists lejā. Abos iznāk neliela laika nobīde, to ko es redzu mazajā ekrāniņā, tas pleijerītī ir apmēram ar 30 sekunžu novēlošanos tāpēc paspēju to atvērt un uztaisīt bildīti.

Bet par ērgli, kas bija ap 14, it kā laikam mātīte pēc izskata, tomēr viņa atlidoja kaut kur no tālienes un nekārtoja zarus, vienkārši ielidoja, paskatījās un aizlidoja, tas atkal izskatās pēc tēviņa uzvedības. Tāpēc godīgi saku, ka nezinu kurš no viņiem tas bija.
imis

Post by imis »

Sveicināti "jauniņie", Briga55 un vēl gaidāmie! :D :D :D
Ja mums ir tik laba Skolotāja Vērotāja, kā var neizdoties? :lol:

Būtu jau ļoti vienkārši, ja tikai paskatītos un nofiksētu. Šorīt pat - ligzda tukša ilgu laiku, kaut gan blakus dzirdama ērgļu sasaukšanās. Pavisam tuvu skan skaisti mazputniņu treļļi, meža strazda balss, attālāk suņu rejas.
Ligzda gatava, un, kamēr nebūs iedēta ola, tā palaikam būs vēl tukša. Gribas tomēr notvert kādu zīmīgu momentu :cry:

Un tomēr vēl līdz pat pusdienai, visu rīta cēlienu cītīgi vērojot kā mednieks uz jakti, ligzdā neviens neielidoja :( Vajadzētu ierīkot fotoaparātu ar sensoru.
Vēroju arī pēc pusdienošanas pēc diviem, un nekā. Neērti ielikt komentāru bez bildes. Kā to brīdi zina pamanīt Vērotāja? Jāsaprot, ka vēl priekšā tie svarīgākie notikumi.
Ruta

Post by Ruta »

Imi,ja ko pamani,komentē gan.Kaut arī bez bildes.Varbūt pamani tik pēdējā brīdī,kad nevar paspēt nofiksēt.Tad mēs vismaz zinātu,kādas aktivitātes.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Galīgi sastresojos darbā, bet labākās zāles - pusstunda pastaigas ārā, tad piparmētru tēja un 50gr dzērveņu uzlējuma un mierīgi vienkārši kādu brīdi baudīt putna ligzdu (lai arī tukšu) ar putniņu balsīm fonā un dzīve atkal liekas rožaina :P

Bet kas par stipru vēju ligzdā! Te, Rīgā, vispār ne pūsmiņas, bet Mētrienā ligzdu mētā uz visām pusēm.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Fantastika! Es redzēju kā "piedzimst" mazā ērgļa oliņa! Citu kameru sadaļā paskatieties, ērgļu dāma Tūli, kura dzīvo tajā ligzdā, kur agrāk stārķi, 17.48 izdēja oliņu.
imis

Post by imis »

Ap 15:00 arī bija lielas vēja brāzmas.
Tagad notiek ligzdas apskate. 19:20 atlaidusies Mētra.

Image
Last edited by imis on 27 Apr 2011 19:48, edited 2 times in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mētra riktējas ligzdā un izskatās, ka grasās tur nakšņot. Nu, mīļie līdzvērotāji, sākam vaktēt lielo dabas brīnumu :D Drīz vien, izskatās, jābūt :D

Image
Post Reply

Return to “Mazais ērglis”