Diskusijas

Locked
Emotion

Re: Diskusijas

Post by Emotion »

vai jums neliekas, ka pēc Durbes apciemojuma mūsu Durberts ir kļuvis ievērojami dzīvespriecīgāks, dzīvelīgāks? Jeb man rādās.. es tomēr ceru, ka nerādās.
Elina

Post by Elina »

Emotion wrote:vai jums neliekas, ka pēc Durbes apciemojuma mūsu Durberts ir kļuvis ievērojami dzīvespriecīgāks, dzīvelīgāks? Jeb man rādās.. es tomēr ceru, ka nerādās.
Godīgi sakot, es neredzu nekādu atšķirību viņa uzvedībā... Varbūt kļūdos
Made

Post by Made »

Šodien nevarēju sēdēt ligzdās, bija izdevība pabūt Salaspils botāniskajā dārzā. Tomēr īsti bez putniem nevar arī oranžērijā, kur to dziesmu vien pietrūkst eksotiskajos krūmos - otrajā stāvā bija izstāde Ainas Tobes ilustrācijas jaunajai skaistajai Latviešu ābecei.
Un tur dzeguze visā krāšņumā, citi putniņi arī un - kā nu bez tā pie Ē - ērglis :)

Image

Stūrītī uzraksts
Četri brīnuma amatnieki
Mēness sarunājas ar amatnieka uztaisītu ērgli. Viņš iedvesmojas no tā būt pacietīgam un mērķa sasniegšanā spert solīti pa solītim.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Arī es neredzu atšķirību. Būsim godīgi.

(Emotion, laikam mainījās Tava attieksme)
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
CerambyX

Post by CerambyX »

Ragana neparastā wrote:Tad mans redzētais ir mazais ērglis liekas.Pārlidoja no stigas uz stigu 20 m augstumā ,ielaidās kaut kur lielā eglē.Mēs jau braucām ar baigi klusi,gribēju gārņus redzēt,
Tomēr teiktu, ka lielāka iespējamība, ka tomēr peļu klijāns :) Mazie ērgļi mīt ainavā, kur atklāti biotop (pļavas, zālāji, lauksaimniecības zemes) mijas ar nelieliem jauktu koku meža puduriem - no lielākiem mežu masīviem tie tomēr vairās un arī priežu mežos tomēr nedzīvo. Rojas pusē tos varētu sastapt vien kaut kur mazliet tālāk iekšzemē (uz kartes skatot tur Rude, Velkumpļavas, Vilakstciems utt.).
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Jā,varbūt,CerambyX,nepaspēju nofočēt.Gārņus gan tur pagājušo gadu neredzēju,šogad kādi 15.Vairākus gadus pēc kārtas esmu tur Sāmsalas pīli redzējusi,tārtiņu-(to gan grūti nofočēt),kustīgs bez gala.Kā ieliec kadrā tā šis brrms un jau metru tālāk.Vienu reizi ilgi ar viņu runāju...nu stāvi,stāvi,apstājies...uz izdevās. :lol:
Man patīk viņus vērot tieši dabā .Un vienmēr esmu domājusi,nu kur tiem maziem knapsieriņiem tādas balsis,ko tik neizdzied,tur pat melodiju var sarakstīt pa toņiem.Kas kokiem,ziediem iedod smaržu?Putniem balsis?Kas vispār to dzīvības spēku iedod?Jautājums vecs kā pasaule.
Un par dzelteno stērsti sajūsminos,divas dienas viņai pakaļ dzinos.Un varēju noķert kadrā tikai tad,kad piefiksēju laikus kad viņa nāk uz Daugavas krastu,kad nokrīt ūdens -baroties.Tā ir viena fantastiska pasaule.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:Tā ir viena fantastiska pasaule.
Tur es Tev pilnīgi piekrītu. Un šajā pasaulē vienmēr vairāk būs jautājumu nekā atbilžu. :roll: :P :shock:
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Ragana neparastā - Tavam stāstam trūkst vismaz divu ilustrāciju :idea:
Made

Post by Made »

Vērotāja wrote:Šodien lasīju pērnā gada tēmu, kur Jānis raksta, ka DNS analīzes veic rudenī. Paredzu, ka, iespējams, arī šogad spalvas nodos analīzēm, kad vasaras darbi būs beigušies un ķersies klāt sistematizācijai, pētniecībai un datu apkopošanai.
Vērotāja, tad jau iznāk, ka rezultāti zināmi, kad tiešraide beigusies. Un laikam tēmas forumā netiek vairs cilātas. Piemēram, par Puķīti un Mākonīti - vai bija tā, kā nosauca? (es gan nezinu, kā nosauca, bet tagad par Mākonīti runā kā pat meitiņu, kurai Puķīte tā kā liktos pēc dzimuma atbilstošāks vārds)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, nē, mums nekādas informācijas nav kādi dzimumi ir pērnā gada putniem.
Būs šoruden tikšanās, tad Jānim pajautāsim. Ka tik neaizmirstas.

Vārdus ērglēniem deva komentētājas baltandas klases mazie skolnieki. Mākonis un Puķīte. Šiem vārdiem nav dzimuma nozīmes.

Vēlāk skatoties mums (LK un mums) likas, ka Mākonīte ir meitene, bet Puķītis puika. Bet tās ir absolūti ne ar ko neapstiprinātas asociācijas un nebūt nav teikts, ka tas atbilst realitātei.
Vecais jūrnieks

Post by Vecais jūrnieks »

tehniskas dabas jautājums: visi putni izaugs un pametīs ligzdas. Vecāki vai nu paliks uz ziemošanu vai aizlidos. Kas notiks ar kamerām? Atslēgs? Pārvietos citur? Gaidīs kad kāds atgriežas esošajās ligzdās ar kamerām?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Cik zinu, kameras rudenī tiek noņemtas.
Igauņi ziemā kameras liek pie barošanas vietām. Mums tāda prakse pagaidām nav, taču varbūt būs.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Nupat iegāju vēlreiz dumpju forumā. apskatīju pēdējās ziņas,/atvadu vārdus- jau!/ un paliku patiešām uz "pakaļas". Laikam tikai tagad pieleca Murkjeļa vārdi- izlaidums. Vai tas pats draud arī citās ligzdās? Laikam jau. Kaut kā tik pierasts jau šis uztraukums par pudeļbirstēm, Zīļukiem, Durbēm, Pēterīšiem..., ka nesaproti-un tas ir viss? T u k š a l i g z d a. Skumji. :(
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Māri, tas saucās "tukšās ligzdas sindroms".
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote:Māri, tas saucās "tukšās ligzdas sindroms".
Vienkārši S K U M J I . Ar labu nakti.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, "tukšās ligzdas sindroms" ir sen zināma un nekā neārstējama ligzdu vērotāja stadija pēc tam, kad putnēni pamet ligzdu. Skumji un tukši un neko ar to nepadarīsi.
Vienīgās zāles ir sākt skatīties citu ligzdu, lai atkal pieķertos kādam mazam putna bērnam un atkal un atkal skumtu, kad tas aizlido lielajā pasaulē.......
:roll:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Būtībā izjust skumjas par iemīļoto putnu ģimenīti nav īsti pareizi, labāk sūtīt tiem līdzi pozitīvas emocijas un prieku. :P
Man palīdz tas, ka iztēlojos, ko iemīļotā putnu ģimenīte dara, pametot ligzdu - vecāki atpūšas no diezgan smagā mazuļu audzināšanas pienākuma, bet mazie apgūst arvien jaunas savas mākas un iepazīst pasauli.
Un tas, ka epizodiski skatos daudzas ligzdas dažādās pasaules vietās dažādos gada laikos.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Made

Post by Made »

Paskatījos lianasliesmas ielikto ziņu par gredzenošanu Norvēģijas jūras ērgļu ligzdā un YouTubē tam gabaliņam sekoja šī burvīgā filma, kas jau pirmajās minūtēs mani savaldzināja ar skaistiem kadriem, putniem un dievīgu pieneņpūku tuvplānu uz jaunā ērgļa Viktora galvas. Neesmu līdz galam vēl izbaudījusi, bet saprotu, ka te ir labs ieskats tajā dzīvē, kas gaida jaunu ērgli viņa pirmajos patstāvīgas dzīves gados.
https://www.youtube.com/watch?v=uSkwgUCQGIQ
Saga of the White tailed Eagle - The Secrets of Nature

Image

Tiesa, tikai tagad izlasīju aprakstu, ka filma izvēršas drāmā, bet cerams, ka ne traģēdijā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Lianaliesma, Vērotāja. Patiesi liels paldies, ka Jūs šeit esat, lai gan bez Jums jau nebūtu vispār šī foruma. Tas sindroms jau cilvēka dzīvē nav nekas jauns, sastopamies ar viņu diezgan bieži. /Aiziet dēls savā dzīvē, nomirst kanārijputniņš,utt/. Šeit, kad ienācu Dabasdatos, es atradu citu dzīvi, kas no manis bija it kā attālināta, bet tai pašā laikā valdzināja. Kā jau es rakstīju, tas ir kaut kas tāds, ko Dievs agrāk nebija ļāvis cilvēka acīm skatīt. Un laikam jau likās, ka caur ekrānu mani tā neaizskars kā dzīvē. Nepadomāju, ka šī arī ir dzīve!!! Pie tā vienkārši laikam jāpierod Vienīgi jautājums- vai es to gribu, bet uz to man ir jāatbild pašam. Un tas viss patiešām ir egoistiski, jo tām dzīvībām, kas pazūd no mūsu redzes loka, jau tikai viss sākas, vienīgi mēs to neredzam! Piedod Vērotāja, ka pārvērtu diskusiju vietu par pārdomu lauku.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, tāpēc ir šī sadaļa, lai varētu izteikt ne tikai redzēto, bet savas domas, pārdomas un arī pastāstīt citiem ko interesantu (to es par Mades komentāru par Norvēģu jūras ērgļiem)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”