Pēc īsa brīža gan jau bija atpakaļ.
10:17 - Dumpe prom.
Mums te skaidroja, ka baro līdz 2-3, ja nemaldos, mēnešiem.Brūnā Lācene wrote:Nesaprotu: Ja dumpēni apmēram 2 nedēļu vecumā pamet ligzdu, tad no kā viņi pārtiek? Viņus joprojām baro māte, jeb cāļi paši ķer zivis? Pa kuru laiku viņi to iemācās? Līdz šim vēl nav redzēts, ka cāļi mēģinātu makšķerēt.
Mežā varētu tā pēc koku izskata vadīties, bet niedres kustas un vējš tās aplauž,bet iespējams,ka viņiem sava taciņa un pa to staigā un nost nenovirzās,lai neapmaldītosMaz-ko-zinu wrote:Es atbildētu - tāpat, kā mēs starp daudzām mājām pilsētā vai starp daudziem kokiem mežā.
It sevišķi guļamistabu rajonos, kur mājas viena tipa.
Jo niedras jau arī nav precīzi, kā no sablona izgrieztas. Vienai nolauzta lapa, citai vairākas, trešā - vienā leņķī sašķiebusies, ceturtā - pavisam citā.
Bet laikam tā nav tā atbilde, ko jūs gribējāt saņemt.
Gaidīsim kompetēntāku.
Dumpe atgriežas ligzdā un aiziet no tās no/uz visām debess pusēm. Citreiz no priekšas, citreiz no aizmugures, citreiz no sāniem dažādos leņķos.kurlander wrote:Mežā varētu tā pēc koku izskata vadīties, bet niedres kustas un vējš tās aplauž,bet iespējams,ka viņiem sava taciņa un pa to staigā un nost nenovirzās,lai neapmaldītosMaz-ko-zinu wrote:Es atbildētu - tāpat, kā mēs starp daudzām mājām pilsētā vai starp daudziem kokiem mežā.
It sevišķi guļamistabu rajonos, kur mājas viena tipa.
Jo niedras jau arī nav precīzi, kā no sablona izgrieztas. Vienai nolauzta lapa, citai vairākas, trešā - vienā leņķī sašķiebusies, ceturtā - pavisam citā.
Bet laikam tā nav tā atbilde, ko jūs gribējāt saņemt.
Gaidīsim kompetēntāku.
Es nezinu. Es tikai minu. Gaidīsim no zinātājiem atbildi.kurlander wrote:Tad viņiem pašiem kaut kāds GPS kurš rāda ceļu mājup (gluži kā lidojot uz siltajām zemēm), vai arī tik bieži ir staigāts,ka nepastāv opcija neatrast.
Diemžēl par lielajiem dumpjiem zināšanas ir tikai wikipēdijas datu līmenī. Skatamies pirmo reizi.kurlander wrote:Tad viņiem pašiem kaut kāds GPS kurš rāda ceļu mājup (gluži kā lidojot uz siltajām zemēm), vai arī tik bieži ir staigāts,ka nepastāv opcija neatrast.
Vērotāja, varbūt Jums kāda informācija?