🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
11:07 kāds lidoja ārpus kameras acs robežas, Durberts pavadīja ar skatu un pīkstēja.
-
11:10 - Durberts - izšāva, izvicināja spārnus, pagāja dažus soļus uz priekšu un ilgi vicinaja spārnus, pat atraujoties no ligzdas grīdas.
Komiska izskatījās celšanās no guļus stāvokļā - šoreiz galva, knābis bija, kā trešais atbalsta punkts.
Komiska izskatījās celšanās no guļus stāvokļā - šoreiz galva, knābis bija, kā trešais atbalsta punkts.
Last edited by Maz-ko-zinu on 04 Jun 2015 11:14, edited 2 times in total.
11.11...mazliet pavingroja...spārnus izvēdināja

-
11:38 - sākumā Durberts paknibinās gar sakaltušo zivsspilvenu, tad kārtigi izvingrina spārnus un palēkā.
Tas viss vienas minūtes laikā. Kamēr nebiju sākusi vērot ligzdas, nebiju iedomājusies, cik ietilpīga ir viena minūte
Skatāties, kā tādu var saukt par mazulīti?
Tas viss vienas minūtes laikā. Kamēr nebiju sākusi vērot ligzdas, nebiju iedomājusies, cik ietilpīga ir viena minūte

Last edited by Maz-ko-zinu on 04 Jun 2015 11:44, edited 1 time in total.
amizanti izskatījās...gatavs lidojumamMaz-ko-zinu wrote:11:38 - sākumā Durberts paknibinās gar sakaltušo zivsspilvenu, tad kārtigi izvingrina spārnus un palēkā.

nebūtu slikti,ja kāds atnestu svaigu zivi....zivsspilvens tā īsti neiet pie sirds

Liels! Bet vienalga mazulītisMaz-ko-zinu wrote:11:38 - sākumā Durberts paknibinās gar sakaltušo zivsspilvenu, tad kārtigi izvingrina spārnus un palēkā.

-
Kā mazdēls, kas ir divas galvas lielāks un jau uz meitenēm skatās?Viky wrote:Liels! Bet vienalga mazulītisMaz-ko-zinu wrote:11:38 - sākumā Durberts paknibinās gar sakaltušo zivsspilvenu, tad kārtigi izvingrina spārnus un palēkā.

Es turos pie teorijas, ka pamazināmi vārdi tādam nāk par sliktu.

-
Jau no 12:08 Durberts ar kādu tuvumā "sarunājas".
Skaņas liek saprast, ka kāds ir uz zara. Bet neesmu droša, ka tas ir liels putns, kā ērglis.
Skaņas liek saprast, ka kāds ir uz zara. Bet neesmu droša, ka tas ir liels putns, kā ērglis.
Last edited by Maz-ko-zinu on 04 Jun 2015 12:13, edited 1 time in total.
Ik pa brīdim žēli čiepst, laikam, garlaicīgi palicis... 

-
Redzams pa labi no ligzdas egles stumbra.
Pontu arhīva bildē var palielināt lielāku.
Last edited by Maz-ko-zinu on 04 Jun 2015 12:28, edited 2 times in total.
-
Par to zivsspilvenu, voblu ... kad viņu atnesa, bija tak svaiga. Kāpēc viņa netika ēsta? Varbūt tā ir kāda zivs kura vnk negaršoja? Un vēl, tak pūst viņa, kaltējas, vai ligzdā nesavairosies kaut kādi tārpi?
vienu brīdi, ja nemaldos, ligzdā bija 3 zivis (vismaz pusapēstas), plus vēl Roberts nedaudz pabaroja. Acīmredzot šo trešo viņš nebija paspējis svaigā veidā apēst. Sakaltušu ir grūtāk sadalīt, tāpēc tā droši vien tagad arī netiek ēsta.Vecais jūrnieks wrote:Par to zivsspilvenu, voblu ... kad viņu atnesa, bija tak svaiga. Kāpēc viņa netika ēsta? Varbūt tā ir kāda zivs kura vnk negaršoja? Un vēl, tak pūst viņa, kaltējas, vai ligzdā nesavairosies kaut kādi tārpi?
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Ai, cik tur līdaku apakšā ir norakts... tā pirmā, kas pirms dzimšanas dienas, tā arī laikam netika pat sākta.
Liekas, ka arī Durberta kustīgums vai gulēšana varētu būt sasitīts ar pieēšanos. Ar tukšu guzu viņš vairāk lēkā, bet kad tētis piestūmis ar zivi, tad jāpaguļ, lai pārstrādājasElina wrote: Ja var ticēt Džona Lova (John Loves) grāmatai, tad ērglēns nākamajā dienā pēc lielas pieēšanās var arī neko neēst. Vakar Roberts viņu kārtīgi pabaroja, tāpēc vismaz es šodien nedomāju satraukties par to vai Durberts ēd daudz vai maz.

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
14:02 Durberts sāka čiepstēt un garām palidoja liels putns
14.00 Durberts guļ un skatās uz kameras labo pusi un ik pa laikam čiepst.
14.02 no labās puses kāds palido garā. Nevarēju saprast vai tas ir ērglis.
14.02 no labās puses kāds palido garā. Nevarēju saprast vai tas ir ērglis.
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Viņš jau kādu laiku pirms čiepstēja. Tad vai nu tur kāds sēdēja vai lidinājās. Pēc putna nolidošanas vairs nečiepst un uz to pusi arī vairs uzmanību nepievērš.Elina wrote:14:02 Durberts sāka čiepstēt un garām palidoja liels putns
Noskatoties vakardienas barošanu man neveras mute nosaukt Viņu par lielu.Maz-ko-zinu wrote:Kā mazdēls, kas ir divas galvas lielāks un jau uz meitenēm skatās?![]()
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Kad Elina teicās meklējusi ērgļu dainas, es pameklēju sakāmvārdos, ticējumos, pasakās, atradu tikai 3 teicienus:
Ērgļi neķer mušas. Ērgļi debesīs droši savu gaitu iet. Kur ērglis dzīvo, tur maitas ir.
Nupat Durberts pirmo gandrīz apgāza
Varbūt tā tomēr nebija muša, bet kaut kas melns atlidoja parāpot pa priekšplāna žagariem un viņš uzreiz pastiepa savu galvu ieinteresēts
(mans suns dzenāja mušas no sava gaļas gabala prom)
Ērgļi neķer mušas. Ērgļi debesīs droši savu gaitu iet. Kur ērglis dzīvo, tur maitas ir.
Nupat Durberts pirmo gandrīz apgāza

-
Katra lieta veidojās tāda, kā mes to nosaucam.MĀRIS wrote:Noskatoties vakardienas barošanu man neveras mute nosaukt Viņu par lielu.Maz-ko-zinu wrote:Kā mazdēls, kas ir divas galvas lielāks un jau uz meitenēm skatās?![]()
Ko mēs gribam redzēt - no vecākiem absolūti atkarīgu bērniņu vai jaunas prasmes veiksmīgi apgūstošu jaunekli?