Diskusijas

ilzebe

Re: Diskusijas

Post by ilzebe »

man tad vēl viens iesācēja jautājums - kāpēc kameras šogad neliek pie tiem pašiem pagājušā gada putniem (piemēram, Lubānas / Sārta)? Viņi turpat vairs neligzdo, ar putniem kaut kas noticis, jebšu ornitoloģi vienkārši grib apzināt citu šīs sugas putnu uzvedību? Tieši gredzenošanas kontekstā, būtu ļoti interesanti redzēt to pašu vecāku uzvedību dažādos gados.
Sunshine

Post by Sunshine »

Ir skaidrs, ka humors forumā rada dzīvīgumu un arī no emocijām nav iespējams un nevajag pavisam izvairīties. Tomēr liekvārdība un gari savu emociju izklāsti tiešām traucē koncentrēties uz būtisko- putnu vērošanu un informācijas iegūšanu par putnu dzīvi.

Šobrīd, lai gūtu priekšstatu par dienā notikušo, ik dienas jāizlasa vismaz 10-12 lapas tikai par Durbertu vien.
Domāju, forums tikai iegūtu, ja mēs vairāk koncentrētos uz novērojumiem un faktiem nevis tīrām emocijām (vai tiešām visam forumam jāzina, ka "nevaru pastrādāt, rokas trīc" u.t.t.?) un domas izteiktu kodolīgāk.

Varbūt būtu vērts arī mazliet ierobežot citēšanas daudzumu. Citādi arvien biežāk veselas foruma lappuses veltītas tikai citātiem- viens citē vienu, otrs trešo un trešais pirmo. Un tam visam pa vidu pazūd tas, ka Roberts atnesa zivi Durbertam..
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Par citēšanu - liekas, ja uzreiz tiek atbildēts kādam, var vienkārši nosaukt viņa vārdu... ja tiek atbildēts uz kādu senāku komentāru, tad gan jāliek citāts, bet arī to var saīsināt līdz konkrētam teikumam, uz kuru atbild vai ko komentē...
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Elina

Post by Elina »

ilzebe - Cik zinu, tad nomainīja tiešraides pārraides nodrošinātāju. LMT nevarēja nodrošināt kvalitatīvu pārraidi pie vecajām ligzdām, tāpēc kameras tika izvietotas pie jaunām. Bet gan jau kāds no ilggadējiem novērotājiem sniegs detalizētāku atbildi :)

Sunshine - Manupra citātiem nav ne vainas, ja tos nedaudz "apgraiza" - izņem bildes/video, atstāj tikai svarīgāko teksta daļu. Man iepatikās arī viena cita foruma rakstītāja izpausmes veids - ja vērsies pie kāda personīgi, tad attiecīgās personas vārdu norādi ieliec Boldā. Nu kā tagad.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Sunshine,piekrītu tev par visiem 100 procentiem.Es jau ar pati bieži,kad gribējās uzzināt ātrāk visu iegāju blakus pašķirstīt.Bet tādi jau mēs cilvēki esam-kas,tiešām?vai tu redzēji ko? :lol: Smieklīgs tas cilvēks,nodomāja Durbets,un pavērās tālēs.
MammaDaba

Post by MammaDaba »

Man ir radies jautājums: Vai Vērotāja ir reāls cilvēks? :lol:
Cik daudz laika ir jāpavada pie monitora, ka paspēj uzstaisīt ekrānšāviņus, publicēt tos, atbildēt uz nenorāli daudz jautājumiem un vēl piedalīties diskusijās. Varbūt tas ir nevis viens, bet vairāki cilvēki, kas darbojas ar vienu profilu?
Tas nav pārmetums, bet gan paslavēšana, ka ir cilvēki, kas pēta un dzīvo līdzi dabai. Jauki, man patīk.
mega2

Post by mega2 »

Nu tas ir tikai apsveicami,ka mums ir dota vēl viena vieta[lapa],kurā varam apspriest mūsu domas un emocijas :roll: Pa lielam varu piekrist daudziem rakstītājiem--beidzamajā laikā emocijas sita ļoti augstu vilni un tas ir tikai normāli,ka cilvēki ar tām dalījās. :o Tas tiešām nebija normāli,ka pa dienu bija sarakstītas pat 8-10 lpp.,jo atnākot vakarā mājās no darba un gribot uzzināt kas jauns noticis ligzdā, tās visas bija jāizlasa :oops: No otras puses es jau arī pievienojos šim forumam tāpēc,ka iepatikās cilvēku brīvā izturēšanās,rakstīšanas stils--visi tādi mīļi,raksta saprotamā tautas valodā ar kolosālu humora izjūtu :lol: Lasot komentārus pa laikam i smiekli nāca, i asaras bira. :( Tikai,lūdzu nevajag apvainoties un ''uzmest lūpu'' un nekādā gadījumā nedzēsiet ārā visas tās odas,pantiņus un buramvārdus--tas tomēr ir ļoti mīļi. :D Par sausu faktu uzskaitījumu gan negribu piekrist,tas vairs labi neizskatīsies un varētu būt,ka dažs labs pat varētu aiziet no foruma,bet dzīvosim draudzīgi,ievērosim noteikumus un par milzu pārdzīvojumiem ligzdu sakarā satiksimies šeit--jūtu,ka šai diskusiju lapai būs daudz apmeklējumu :o
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Un atkal 25!
Ar zināmu regularitāti Forumā uzrodas jauni reģistrējušies komentētāji ar vienu un to pašu histērisko jautājumu - kas uzņemsies atbildību par izpostīto putnu ģimenes dzīvi. Citēju pēc atmiņas. :(
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Tur jau - pie Durberta atkal nopūtu un asaru jūra. Vai cilvēki lasa arī, kas pirms tam rakstīts, vai uzreiz speras iekšā ar savu pašizpausmi?
Man šovakar prāts uz kašķiem nesas, bet vēl valdos :lol:
magic

Post by magic »

Maz-ko-zinu wrote:Un atkal 25!
Ar zināmu regularitāti Forumā uzrodas jauni reģistrējušies komentētāji ar vienu un to pašu histērisko jautājumu - kas uzņemsies atbildību par izpostīto putnu ģimenes dzīvi. Citēju pēc atmiņas. :(
Es domāju pēdējie jautājumi tēmā nebija pārmetums kādam, bet tiešām reāli interesējoš jautājums, ja Roberts pārstās lidot un nest pārtiku, kas notiks? Vai Durberts tiks atstāts likteņu varai vai cilvēks būs gatavs iejaukties?
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Hildina

Post by Hildina »

MammaDaba , Vērotāja ir pavisam reāls cilvēks ,kas savu pamatdarbu apvienojusi ar šo - tāpēc arī nebrīnos,ka viņa iesaka samazināt tekstus.Visu cieņu !
Hildina

Post by Hildina »

magic wrote:
Es domāju pēdējie jautājumi tēmā nebija pārmetums kādam, bet tiešām reāli interesējoš jautājums, ja Roberts pārstās lidot un nest pārtiku, kas notiks? Vai Durberts tiks atstāts likteņu varai vai cilvēks būs gatavs iejaukties?
Ornitologi ir profesionāļi un es viņiem ticu . Nedalīsim lāci ,kamēr tas vēl mežā !
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

magic wrote:
Kāpēc mums šodien jāraud par to, kas vēl nav noticis un - visdrīzāk - nenotiks?
P.S. Kas par mazohisma lēkmēm te sabiedrībai?
Last edited by Maz-ko-zinu on 01 Jun 2015 21:25, edited 1 time in total.
kurlander

Post by kurlander »

Maz-ko-zinu wrote: Kāpēc mums šodien jāraud par to, kas vēl nav noticis un - visdrīzāk - nenotiks?

tāpēc,ka latvietis ir pesimists!
Last edited by kurlander on 01 Jun 2015 21:32, edited 1 time in total.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

ilzebe wrote:man tad vēl viens iesācēja jautājums - kāpēc kameras šogad neliek pie tiem pašiem pagājušā gada putniem (piemēram, Lubānas / Sārta)?
Atbilde arī Elinai.
Pērn tiešraides nodrošināja Latvijas Valsts radio un televīzijas cemtrs (LVRTC), šo logotipu var redzēt uz visam pērnā gada ligzdām.
Šogad tiešraides nodrošina LMT ar 4G tehnoloģijām.
Jānis Ķuze lekcijā Dabas muzejā stāstīja, ka ligzdu izvēle ir atkarīga no torņiem. Dažādi torņi arī ir iemesls kādēļ nevarēja turpināt vērot iepriekšējo gadu varoņus.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Kurlander - nu gan izdevās divi vienā - gan teiciens, gan tā uzskatāms piemērs :D

Paskat, cik daudz pozitīvisma tai forumā taču ir !!!
Elina

Post by Elina »

Maz-ko-zinu - es vairs nenovaldījos :( Cik var?
magic wrote:Es domāju pēdējie jautājumi tēmā nebija pārmetums kādam, bet tiešām reāli interesējoš jautājums, ja Roberts pārstās lidot un nest pārtiku, kas notiks? Vai Durberts tiks atstāts likteņu varai vai cilvēks būs gatavs iejaukties?
Ne mēs būsim tie lēmēji, ne mēs būsim tie darītāji. Ko ornitologi/biologi darīs mēs uzzināsim tikai divos gadījumos - ja tiešām kaut kas noies greizi vai arī ja kāds izdomās nokomentēt. Otrais variants visticamāk piepildīsies tikai tad, ja iestāsies kritiska situācija (kas nav iestājusies).

Vai putnēnu izņems tikai tāpēc, ka Durbe neatgriežas? Ļoti apšaubu. Vienā no ASV baltgalvju ērgļu ligzdām tika savainots tēviņš, kurš tika ievietots rehabilitācijas centrā. Mātīte viena pati izaudzināja jauno ērglēnu un gan ornitologi, gan novērotāji ar interesi vēroja kā jauns tēviņš sāka piecirst kanti mātītei.

Vispār jau... mums ir iespēja novērot Jūras ērgļu uzvedību nestandarta situācijā. Ligzdās noteikti ir dažādi traucējumi un katru reizi mums ir iespēja novērot kā putni tiek galā ar šiem traucējumiem un stresu, ko tie izraisa. Kā arī, kas notiek, ja viens no putniem kāda iemesla pēc nevēlas/nevar atgriezties ligzdā. Ticu, ka ornitologiem šis gadījums ir daudz interesantāks par priekšzīmīgo zivjērgļu ģimeni. Daudz jaunas informācijas :)
magic

Post by magic »

Es ļoti, ļoti ceru, ka nenotiks. Tikai nepārmetiet mani. Es ļoti cienu tos cilvēkus, kuri palīdz dzīvniekiem un vispām dabai. Es nevienam pilnīgi neko nepārmetu un ticu, ka visi grib tikai to labāko un paši uztraucās. Visu cieņu šiem cilvēkiem! Tas ir tikai reāli interesējoš jautājums. Vai tiks kaut kas plānots. Es domāju, ka ornitologi pieļauj iespēju, ka Durbe var tā arī neuzrasties un Roberts pārstās nest zivis (lūdzos, kaut tā nebūtu).
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Sunshine

Post by Sunshine »

Piekrītu lianaliesma un Elina- varbūt tiešām ir iespējams citātus īsināt. Necitēt vienmēr citātu citātus, bet tikai būtiskāko domu.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

kurlander
Es te redzu dažādus latviešus. Pārsvarā - normālus cilvēkus.
Es neesmu pie sevis agrāk manījusi pievēršanos sazvērestības teorijām, bet šie trafarētie tipveida jautājumi "Kas atbildēs?!!!", - man lika aizdomaties par kaut kādu konkurences cīņu profesionāļiem. Neko nezinu, tāpēc jautāju - vai profesionāļiem ir divas nometnes? Vieni - "par" un otri - "pret" gredzenošanu?
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”