🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Labdien.
Atradu video arhīvā šīs dienas Roberta vizīti. Noskatījos, ka Durberts uz kaut ko rājās īstā ērgļa balsī. Varbūt tā nebija rāšanās, bet kādu citu emociju izpausme balsī, kas zin.. Tas atkal jau putnu ekspertu jautājums, bet pēc tam, kad "nezināmais" trauksmes iemesls pazuda, izskatījās, ka Roberts tūdaļ pabaros Durbertu, bet nekā... ar visu zivi aizlido.
Mjā, tiešām šī vērošanas pieredze ir tik minimāla un protrams, ka ļoti grūti distancēties no cilvēciskās loģikas un emocijām.
Jā, vizīte bija 12:22
Ielādēju šķiet šo video laiku: juras-erglis-2015-06-01-12-09.mkv 01-Jun-2015 09:43 573691449
Atradu video arhīvā šīs dienas Roberta vizīti. Noskatījos, ka Durberts uz kaut ko rājās īstā ērgļa balsī. Varbūt tā nebija rāšanās, bet kādu citu emociju izpausme balsī, kas zin.. Tas atkal jau putnu ekspertu jautājums, bet pēc tam, kad "nezināmais" trauksmes iemesls pazuda, izskatījās, ka Roberts tūdaļ pabaros Durbertu, bet nekā... ar visu zivi aizlido.
Mjā, tiešām šī vērošanas pieredze ir tik minimāla un protrams, ka ļoti grūti distancēties no cilvēciskās loģikas un emocijām.
Jā, vizīte bija 12:22
Ielādēju šķiet šo video laiku: juras-erglis-2015-06-01-12-09.mkv 01-Jun-2015 09:43 573691449
Last edited by Diāna Janušone on 01 Jun 2015 15:25, edited 1 time in total.
Vai es pareizi esmu sapratusi? Šis ir pirmais zināmais gadījums, kad māte vai kāds no pieaugušajiem pēc apgredzenošanas nav atgriezies ligzdā?
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Tieši to gribēju teiktstar14 wrote:
mīļā raganiņa... Nedomāju, ka Vērotāja aicināja mums rakstīt vispār bez emocijām, taču tieši tā nekonkrētība un aizpeldēšana no tēmas ( Durberts + ligzdā notiekošais).. pēdējās dienās bija pat ļoti izteikta.![]()
Un nemaz tik vienkārši vairs nav.. palasi forumu un viss acu priekšā nostājas. Jau izbaudīju šo fenomenu..veselu vakaru nesanāca tikt pie neta... kad biju mājās palasīju foruma ~ 6 lapas.. un tā arī neviena jēdzīga komentāra par to ( izņemot Vērotāju un vēl dažus) ko šajā vakarā darījis Durberts. Ja kaut kas pieminēts, tad vispārīgā līmenī...apmēram... kaut kur - kaut kas - bet īsti nezinu kas- varbūt bija, varbūt nebija...ej nu zīlē kafijas biezumos, kas relitāte, kas pasakas
![]()
Es nevēlos nevienu aizvainot un nevienam neko nepārmetu, katrs mēs esam citādāks un citādāk to visu redzam, uztveram... taču man šķiet, ka forums ir savā ziņā kā vieta , kur mums virtuāli visiem satikties un dalīties tādos neprofesionāļu iespaidos.. atbalstot, pamācot vienam otru....
Man laikam panesās tā rakstīšana, taču morāle tāda - vērojam, secinām, dalāmies, domājam, kopīgi varbūt pat nonākam pie lielākiem secinājumiem un savā ziņā dodam ar saviem novērojumiem sava veida artavu ornitologu darbam... bet neaizraujamies ar vienkāršu pļāpāšanu pļāpāšanas dēļ..

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
- roosaluristaja
magic wrote:Vai es pareizi esmu sapratusi? Šis ir pirmais zināmais gadījums, kad māte vai kāds no pieaugušajiem pēc apgredzenošanas nav atgriezies ligzdā?
Pieredze ar kamerām nav liela. Max kādi 5-6 gadi. Līdz šim šis ir ilgākais zināmais gadījums, kad kāds vecāks nerādās pie ligzdas. Kas ligzdās notika pirmskameru ērā, tas, protams, precīzi nav zināms.
-
Man ar pilnīgi kauns palika,
ka es te tā izplājos.
Ragana aiziet nokaunas.Tā ir,ka nelasa noteikumus un tajos neiekļaujas.

Lasu - mīļi tiek ieteikts noņemt emocijas un pārspriedumus. Domāju - tā gan nevajadzētu. Forumā apvienojušies cilvēki ar savu sāpi, priekiem, emocijām. Protams, nevajag čunčināšanos un mīļvārdiņošanos, bet man patīk te izjust kopības garu un vienojošo spēku (paldies ērgļu ģimenītei). Zinātniski visu komentēs Jānis Ķuze, bet mēs... parunāsim kā ģimenē pie vakariņu galda, kad siltums ielīst sirdīs....
Mierīga brīvdiena. Visās četrās ligzdās arī iestājusies skaidrība un miers. Durberts gan sēž viens un izskatās sapūties, bet pats vainīgs - ko lec acīs sencim? Salst un drebinās dumpēni, bet ko darīt, ja māmiņa ir vienīgā ģimenes apgādniece?
Nevis neizteikt emocijas, bet nepiedēvēt SAVAS emocijas putniem.čība wrote:Lasu - mīļi tiek ieteikts noņemt emocijas un pārspriedumus. Domāju - tā gan nevajadzētu. Forumā apvienojušies cilvēki ar savu sāpi, priekiem, emocijām. Protams, nevajag čunčināšanos un mīļvārdiņošanos, bet man patīk te izjust kopības garu un vienojošo spēku (paldies ērgļu ģimenītei). Zinātniski visu komentēs Jānis Ķuze, bet mēs... parunāsim kā ģimenē pie vakariņu galda, kad siltums ielīst sirdīs....
Šeit plašāk - komentārs 15.49 http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2389
-
Durberts šobrīd kādu ieinteresēti pavada ar skatienu
Varbūt izveidojiet atsevišķu meta-topicu, kur apspriest noteikumus un to, ko rakstīt un ko paturēt pie sevis? Pēdējās dienās liela daļa ierakstu šeit ir offtopiks un spams.
Pirms 2 stundām ir izveidots, diskusijas tur http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2389bebrs wrote:Varbūt izveidojiet atsevišķu meta-topicu, kur apspriest noteikumus un to, ko rakstīt un ko paturēt pie sevis? Pēdējās dienās liela daļa ierakstu šeit ir offtopiks un spams.
16.12 Durberts gulšņā ligzdā un vēro apkārtni. Dienā nav manīts, ka ēstu.

16.26 Piecēlās...
.. un veica spārnu vingrinājumus

.. un veica spārnu vingrinājumus

Vērotāja wrote:Pirms 2 stundām ir izveidots, diskusijas tur http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2389bebrs wrote:Varbūt izveidojiet atsevišķu meta-topicu, kur apspriest noteikumus un to, ko rakstīt un ko paturēt pie sevis? Pēdējās dienās liela daļa ierakstu šeit ir offtopiks un spams.
Tāda sajūta,ka viņš gaida, kad kāds viņu pabaros...
-
Viss okei.Es savus off padzēsīšu,ar paliks klārāks.Tiešām pilnīgi neērti palika,ka šito visu ātrāk nezināju.Bet bija brīži,kad tiešām visus gribēju iedvesmot tā kā es to māku.bebrs wrote:Varbūt izveidojiet atsevišķu meta-topicu, kur apspriest noteikumus un to, ko rakstīt un ko paturēt pie sevis? Pēdējās dienās liela daļa ierakstu šeit ir offtopiks un spams.
Labi,ka vējš rimies.. bet izskatās,ka krīt nelielas lietus lāsītes...meteoziņās rāda,ka būs lietus..
Ja nu tiešām dzēsīsi (paŗdomā labi), tad savāc visus kopā vienā riktīgā travkas katlā un ieliec kaktāRagana neparastā wrote:Es savus off padzēsīšu,ar paliks klārāks.Tiešām pilnīgi neērti palika,ka šito visu ātrāk nezināju.Bet bija brīži,kad tiešām visus gribēju iedvesmot tā kā es to māku.

Kad vajadzēs tādu riktīgu lādiņu, lai zin, kur ir

Ragana, nedzēs lūdzu. Nekritīsim galējībās. Vislabākais ir līdzsvars, kur ir sava daļa faktu, mazliet emociju, mazliet vienkārši atbalsta viens otram.Ragana neparastā wrote: Viss okei.Es savus off padzēsīšu,ar paliks klārāks.Tiešām pilnīgi neērti palika,ka šito visu ātrāk nezināju.Bet bija brīži,kad tiešām visus gribēju iedvesmot tā kā es to māku.
-
ame publicējusi Durberta jaukos spārnu vingrinājumus, norises laiks redzams video
Te video:
Te video:
Mirkst lietū pie bagāta vakariņu galda...