Tev gan labs darbs -piecminūti strādā,tad stundu kamerāMĀRIS wrote:Tas vienkārši jau ir ārprāts. Strādāju. Garām ejot uzmetu acis ekrānam- viss it kā normāli- NĒ! Dumpes ligzdā redzu tikai vienu mazuli! Darbi paliek "karājoties gaisā", jāskatās forumā- kas noticis, vai kārtējais uzbrukums! Nē, tur miers, paldies Dievam. Un tā tas laiks paiet- veselas piecas minūtes es strādāju, strādāju, strādāju, tad fiksi vienu stundiņu apskatos jaunumus ligzdās. prātā sajukt var!![]()
![]()
Lielie dumpji Latvijā 2015
-
Ragana neparastā
Re: Lielie dumpji Latvijā 2015
Last edited by Ragana neparastā on 01 Jun 2015 16:38, edited 1 time in total.
-
Maz-ko-zinu
10:17 - beidzot attēls IR.
Uzreiz arī uzbrukums ligzdai.
Cits mūk, cits piepūšas un vervelē. Pēc īsa mirkļā zibenīgi arī Dumpe ir ligzdā
Uzreiz arī uzbrukums ligzdai.
Cits mūk, cits piepūšas un vervelē. Pēc īsa mirkļā zibenīgi arī Dumpe ir ligzdā
Tu nepareizi izlasīji. Es piecas minūtes STRĀDĀJU, STRĀDĀJU, STRĀDĀJU, Tad tā fiksi vienu stundiņu apskatos, kas notiek ekrānā, un tad atkal piecas min. SRTĀDĀJU... . U.t.t. Tāpēc jau es saku- bankrots!Ragana neparastā wrote:Tev gan labs darbs -piecminūti strādā,tad stundu kamerāMĀRIS wrote:Tas vienkārši jau ir ārprāts. Strādāju. Garām ejot uzmetu acis ekrānam- viss it kā normāli- NĒ! Dumpes ligzdā redzu tikai vienu mazuli! Darbi paliek "karājoties gaisā", jāskatās forumā- kas noticis, vai kārtējais uzbrukums! Nē, tur miers, paldies Dievam. Un tā tas laiks paiet- veselas piecas minūtes es strādāju, strādāju, strādāju, tad fiksi vienu stundiņu apskatos jaunumus ligzdās. prātā sajukt var!![]()
![]()
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
visdrīzāk tāpēc, ka šie putni ir visvairāk apdraudēti no lielo putnu puses? es to t'a iztulkoju. Sanāk, ka ārpus ligzdas (t.i. - kā? viņi iet katrs svau ceļu tik mazi būdami?? jeb kur viņi paliek?)Maz-ko-zinu wrote:Lasot par lielo dumpi, nekur neatradu informāciju, ka tiem būtu divi "metieni" gadā. Tad jau laikam nav. Tad nav mazliet izprotams - kāpēc mazie tik atri pamet ligzdu? Vienīgi, ja arī dzīvojot ārpus ligzdas, dumpju matīte turpina viņus barot daudz ilgāk.
-
Maz-ko-zinu
Iepriekšējās lapas sākumā ir ļoti viegli uztverams roosaluristaja skaidrojums. Iepazīstieties ar to.Emotion wrote:visdrīzāk tāpēc, ka šie putni ir visvairāk apdraudēti no lielo putnu puses? es to t'a iztulkoju. Sanāk, ka ārpus ligzdas (t.i. - kā? viņi iet katrs svau ceļu tik mazi būdami?? jeb kur viņi paliek?)Maz-ko-zinu wrote:Lasot par lielo dumpi, nekur neatradu informāciju, ka tiem būtu divi "metieni" gadā. Tad jau laikam nav. Tad nav mazliet izprotams - kāpēc mazie tik atri pamet ligzdu? Vienīgi, ja arī dzīvojot ārpus ligzdas, dumpju matīte turpina viņus barot daudz ilgāk.
-
Maz-ko-zinu
11:33
Jau minūtes 30-40 ligzda ir diezgan mierīga atmosfēra. Mazie pat ir atlaidušies, pretstatā rīta cēlienam, kad ilgstosi bija uz kājām vai pustupus. Kamēr rakstīju un bildes taisīju, jau atkal kas tos ir satraucis. Nu, jā, tuvojās Dumpe. Pēc minūtes tā jau prom.
Te viņa nāk. Grūti saskatīt?
Jau minūtes 30-40 ligzda ir diezgan mierīga atmosfēra. Mazie pat ir atlaidušies, pretstatā rīta cēlienam, kad ilgstosi bija uz kājām vai pustupus. Kamēr rakstīju un bildes taisīju, jau atkal kas tos ir satraucis. Nu, jā, tuvojās Dumpe. Pēc minūtes tā jau prom.
Te viņa nāk. Grūti saskatīt?
-
Maz-ko-zinu
Es prom. Lūdzu, kartīgi pieskatiet mazos. 
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Dumpju ligzda ir vienīgā, kuru vērojot es nevaru sagaidīt, kad mazie beidzot dosies prom. Mazie jau ir palikuši tik lieli, skaļi un kustīgi, ka es jau sāku uztraukties par viņu labklājību. Ir daudz grūtāk noķert divus kustīgus mērķus, nekā vienu lielu un mazkustīgu (ligzda ar gulošiem mazuļiem).
Ja nu kāds vēlas paskatīties. Meklēju informāciju, ko mazie dara pēc ligzdas pamešanas, bet atradu šo to citu par Lielo Dumpju tematiku. Ja kāds jau ir licis, tad izņemšu
Bildes, balss ieraksti un vispārīga informācija - http://ornitofaunistika.com/lvp/lvp_botste.htm
Ja nu kāds vēlas paskatīties. Meklēju informāciju, ko mazie dara pēc ligzdas pamešanas, bet atradu šo to citu par Lielo Dumpju tematiku. Ja kāds jau ir licis, tad izņemšu
Bildes, balss ieraksti un vispārīga informācija - http://ornitofaunistika.com/lvp/lvp_botste.htm
13:50 Dumpe tikko atgriezās ligzdā un mazie tūlīt metās viņai knābī
,teikšu jums atklāti--skats nav īpaši patīkams un liekas ,ka arī sāpīgs--mazais ierija visu mammas knābi līdz acīm iekšā savā mutē un nelaida vaļā,bet liekas,ka neko tā arī nedabūja,pēc tam otrs atkārtoja to pašu
Liekas,ka mazie ir regulāri badaini.... 
Jā,Māri,Tev ir pilnīga taisnība--piekrītu par visiem 100%. Visi darbi palikuši sekundāri--priekšrocība tiek dota ligzdām[visām 4],bet manā gadījumā pirmajā vietā ir DurbertsMĀRIS wrote:Tas vienkārši jau ir ārprāts. Strādāju. Garām ejot uzmetu acis ekrānam- viss it kā normāli- NĒ! Dumpes ligzdā redzu tikai vienu mazuli! Darbi paliek "karājoties gaisā", jāskatās forumā- kas noticis, vai kārtējais uzbrukums! Nē, tur miers, paldies Dievam. Un tā tas laiks paiet- veselas piecas minūtes es strādāju, strādāju, strādāju, tad fiksi vienu stundiņu apskatos jaunumus ligzdās. prātā sajukt var!![]()
![]()
Dumpei varbūt ēšana ar dakšiņu liktos nepatīkams skats, dumpēni lieto pincetesmega2 wrote:13:50 Dumpe tikko atgriezās ligzdā un mazie tūlīt metās viņai knābī,teikšu jums atklāti--skats nav īpaši patīkams un liekas ,ka arī sāpīgs--mazais ierija visu mammas knābi līdz acīm iekšā savā mutē un nelaida vaļā,bet liekas,ka neko tā arī nedabūja,pēc tam otrs atkārtoja to pašu
Liekas,ka mazie ir regulāri badaini....
Mulsina tas, ka reizēm nevar saprast, vai mazie paēduši vai ne.
Pēc pēdējā niedru lijas uzbrukuma (mazie un mamma tik varonīgi turējās) gaidu, kad mazie varēs paslēpties niedrājā.
16.15. dumpēni ligzdā knosās.
Ja nemaldos, tad dzīvniekiem un putniem, kas baro mazuļus, atrijot barību, ir iekārtotas kairinošās zonas un mehānismi, kas to veicina. Lai mazuļi var stimulēt atrīšanu.
Es biju ielikusi, bet tikai saites. Neņem ārā, tik jauki sižetiElina wrote:Ja nu kāds vēlas paskatīties. Meklēju informāciju, ko mazie dara pēc ligzdas pamešanas, bet atradu šo to citu par Lielo Dumpju tematiku. Ja kāds jau ir licis, tad izņemšu
Tos skatoties uzgāju šos te superīgos tuvplānus tādā rāmā noskaņā
https://www.youtube.com/watch?v=ug9WgQxnRaU
17.08 Dumpe atstāj ligzdu.
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Maz-ko-zinu wrote:Iepriekšējās lapas sākumā ir ļoti viegli uztverams roosaluristaja skaidrojums. Iepazīstieties ar to.Emotion wrote:visdrīzāk tāpēc, ka šie putni ir visvairāk apdraudēti no lielo putnu puses? es to t'a iztulkoju. Sanāk, ka ārpus ligzdas (t.i. - kā? viņi iet katrs svau ceļu tik mazi būdami?? jeb kur viņi paliek?)Maz-ko-zinu wrote:Lasot par lielo dumpi, nekur neatradu informāciju, ka tiem būtu divi "metieni" gadā. Tad jau laikam nav. Tad nav mazliet izprotams - kāpēc mazie tik atri pamet ligzdu? Vienīgi, ja arī dzīvojot ārpus ligzdas, dumpju matīte turpina viņus barot daudz ilgāk.
paldies! Iepazīsimies
protams, ka turējās, nav jau variantu. Nē ir gan - tapt apēstamsanda wrote:mega2 wrote: Pēc pēdējā niedru lijas uzbrukuma (mazie un mamma tik varonīgi turējās) gaidu, kad mazie varēs paslēpties niedrājā.
tad es saprotu, ka pēc mazo ligzdas pamešanas, mums beigsies šo (jau iemīļoto) putnu aizrautīgā vērošana? kameru ņems nost?
17.55 Dumpe atgriezusies. Nebiju pamanījusi kad tieši, bet pēc mazo uzvedības spiežu, ka tikko. Pastāv, ,paskatās apkārt un gandrīz uzreiz atkal aiziet.
Kā man patīk kā viņa pārvietojas pa niedrēm
Kā man patīk kā viņa pārvietojas pa niedrēm
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
-
Maz-ko-zinu
18:37 - mazie guļ aizmiguši, saspiedušies kamolā. Dumpe prom.
Kamēr rakstu, sāk knosīties, grozās. Un atkal guļ.
Kamēr rakstu, sāk knosīties, grozās. Un atkal guļ.
- Lianaliesma
Interesanti...
Hagnat no LK ir apkopojis šīs ligzdas vērojumus: Laiku, kad Mamma Dumpe atradās ligzdā, un kad bija aizgājusi medībās.
Paldies viņam! / Thank you, Hagnat!

Hagnat
Re: Latvian Bittern Camera
June 1st, 2015, 11:13 am
Since the opening of this webcam I have collected the times of nest attendance of mother Bittern. By direct observation and with the aid of the pictures in the archive. Here are some of the results until May 31.
I have omitted the first day (May 13) because transmission started only at 16:08. On May 27 transmission, also to the archive, was interrupted between 11:00 and 15:00.
Because mother is now often only for minutes at the nest, it has become very diffucult to keep track of her. Therefore I don't think I will continue this project in this way.
http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 94#p394694
Hagnat no LK ir apkopojis šīs ligzdas vērojumus: Laiku, kad Mamma Dumpe atradās ligzdā, un kad bija aizgājusi medībās.
Paldies viņam! / Thank you, Hagnat!

Hagnat
Re: Latvian Bittern Camera
June 1st, 2015, 11:13 am
Since the opening of this webcam I have collected the times of nest attendance of mother Bittern. By direct observation and with the aid of the pictures in the archive. Here are some of the results until May 31.
I have omitted the first day (May 13) because transmission started only at 16:08. On May 27 transmission, also to the archive, was interrupted between 11:00 and 15:00.
Because mother is now often only for minutes at the nest, it has become very diffucult to keep track of her. Therefore I don't think I will continue this project in this way.
http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 94#p394694
Last edited by Lianaliesma on 01 Jun 2015 19:53, edited 2 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.