Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)
- Brūnā Lācene
Re: Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)
Laba informācija par melno stārķu dzīvi ir Rīgas ZOO mājas lapā: http://rigazoo.lv/public/29420.html (Varbūt, ka šo saiti vajag izvietot 1.lapā?)
Rīgas Zoo lapā ir interesanti stāsti par daudziem zīdītājiem. Biju ļoti pārsteigta, ko izlasīju par "Zvēru karaļa" lauvas ne-vienkāršo sadzīvi.
Rīgas Zoo lapā ir interesanti stāsti par daudziem zīdītājiem. Biju ļoti pārsteigta, ko izlasīju par "Zvēru karaļa" lauvas ne-vienkāršo sadzīvi.
Iekopēju saiti uz so rakstu pirmajā komentārā, bet pašu tekstu nedrīkstu kopēt autortiesību dēļ.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-

:lol:SUPER!Ragana neparastā wrote:![]()
pēc
divām dienām
![]()
Milzenīši...
Nu moinīt.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ja gribas paskatīties dzīvās dabas idilli, tad jāatver šī lapa.
Man jau kādu laiku stārķu kamera nedarbojas.
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
-
Idilles vietā melns pleķis ar uzrakstu "stream not found"
nu tad man melnie patīk labāk par plēsējiem baltajiem. Un labi, ka vērojam tieši šos - melnos stārķus, citādi es nevarētu skat'ties kā baltais atnestu kādu pīkstošu dzīvnieciņu un dzīvu saplēš gabalosCerambyX wrote:Baltie stārķi lok iekšā visu ko vien var atrast un kam tiek klāt - vardītes, grauzējus, ķirzakas, čūskas, putnu mazuļus un olas, kādus lielākus bezmugurkaulniekus, pa kādai zivij utt. Patiesībā jau tāds izteikts plēsējsEmotion wrote:Made wrote:Varbūt čūskas neķeras. Par baltajiem stārķiem es arī dzirdēju - ka bīstami pagalmā, kur ir ligzda, ja apkārtnē daudz čūsku - tās varot nokrist zemē un tad varbūtība tās satikt ir lielāka.
viņu ēdienkartē čūskas nav minētas...![]()
Melnais stārķis tādā ziņā ir stipri izvēlīgāks un tiem nav tik plaša tā ēdienkarte - g.k. diētā dominē mazās zivtiņas, bet nu pie iespējas jau mēģina ķert ar ko citu, kas tur viņu apmeklētajās upītēs un grāvjos dzīvo.

Rīgas Zoo lapā ir interesanti stāsti par daudziem zīdītājiem. Biju ļoti pārsteigta, ko izlasīju par "Zvēru karaļa" lauvas ne-vienkāršo sadzīvi.[/quote]
kādā ziņā - ne-vienkāršo?
kādā ziņā - ne-vienkāršo?
Nezināju, ka melnajiemm un baltajiem ir tāda ēdienkartes atšķirība. Biju domājusi, ka stārķis ir stārķis, tik ar savādāku smalvas krāsu. Re, tas ir mans šodienas atklājums 

"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
... vai rejošu. Dzirdēju kā Rojā stārķis reiz aiznesa čivavu. Blakus nebiju, tāpēc nevaru 100% garantēt, ka tā bija.Emotion wrote: nu tad man melnie patīk labāk par plēsējiem baltajiem. Un labi, ka vērojam tieši šos - melnos stārķus, citādi es nevarētu skat'ties kā baltais atnestu kādu pīkstošu dzīvnieciņu un dzīvu saplēš gabalos
Ceru, ka drīz kamera atsāks strādāt. Gribas redzēt kā iet Zīļukiem

Šovakar mēs to vairs neredzēsim. Ligzdā pamazām iestājas nakts. Jācer, ka ritdien kamera atsāks darboties.
Stārķi gan laikam var apēst tikai to, ko var norīt. Viņi neplēš, ne?
Tā jau gan - 'darba instrumenti' (knābis un nagi) nav piemēroti tādām darbībām kā medījuma saplosīšana un sadalīšana. Visu rij nost veseluMade wrote:Stārķi gan laikam var apēst tikai to, ko var norīt. Viņi neplēš, ne?

Skaidrs, norīt viņi var daudz..
- Brūnā Lācene
kādā ziņā - ne-vienkāršo?[/quote]Emotion wrote:Rīgas Zoo lapā ir interesanti stāsti par daudziem zīdītājiem. Biju ļoti pārsteigta, ko izlasīju par "Zvēru karaļa" lauvas ne-vienkāršo sadzīvi.
Emotion- atver Rīgas Zoo mājas lapu un izlasi! Skarba lauvām dzīve, arī citu zvēru apraksti ir pārsteidzoši. Nebūt, kā pie cilvēkiem.
- Brūnā Lācene
Labs rīts 1. jūnijā!
5.12 Visi trīs guļ. Tāāāda skaista zeltaina gaisma krīt pār stārķiem no labās puses! Ielieciet kāds bildi, ja nav slinkums!
5.12 Visi trīs guļ. Tāāāda skaista zeltaina gaisma krīt pār stārķiem no labās puses! Ielieciet kāds bildi, ja nav slinkums!
- Brūnā Lācene
CerambyX wrote:Tā jau gan - 'darba instrumenti' (knābis un nagi) nav piemēroti tādām darbībām kā medījuma saplosīšana un sadalīšana. Visu rij nost veseluMade wrote:Stārķi gan laikam var apēst tikai to, ko var norīt. Viņi neplēš, ne?![]()
Šo attēlu kāds jau varbūt ir redzējis, bet humoram der.
- Attachments
-
- Nekad Nepadodies.jpg (9.5 KiB) Viewed 3576 times
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.