Lielie dumpji Latvijā 2015

Botaurus stellaris - Eurasian Bittern
Locked
MĀRIS

Re: Lielie dumpji Latvijā 2015

Post by MĀRIS »

tukšums
Last edited by MĀRIS on 31 May 2015 19:11, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Kaut kas mēģināja aiznest dumpēnus! Man Jau izskatījās, ka viņam tas izdevās, bet pēc tam skatos, un man liekas, ka tomēr abi ir?. Ap19.05-19.10
Last edited by MĀRIS on 31 May 2015 19:17, edited 3 times in total.
Made

Post by Made »

Dumpe vairs nevar uzgulties lielajiem mazajiem. Viens traki spiedz. Varbūt uzkāpusi? ievainots?
Last edited by Made on 31 May 2015 19:16, edited 1 time in total.
ilzebe

Post by ilzebe »

fuu, abi mazie tomēr uz vietas. Bet moments bija baiss. Tajā brīdī, kad likās, ka putns metas saķert mazo, tā bija māte, kas iespērās ligzdā no gaisa un uzpūtās divreiz lielāka!!! Pēdējā brīdī paspēja nosargāt savus mazos.

kas māk, var ielikt video, sākums ap 19.06
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Es reizēm piedomāju, kas, ja visi četri būtu ligzdā?
Jau divi zem spārniem nevar satilpt. Dumpene mēģina tās kājas salikt, cik vien var plati un visu laiku kādam uzmin. Protams - neapmierināti brēcieni.
Attachments
Nepietiek vietas.jpg
magic

Post by magic »

Kas bija tas, kas uzbruka?
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Elina

Post by Elina »

ilzebe wrote:fuu, abi mazie tomēr uz vietas. Bet moments bija baiss. Tajā brīdī, kad likās, ka putns metas saķert mazo, tā bija māte, kas iespērās ligzdā no gaisa un uzpūtās divreiz lielāka!!! Pēdējā brīdī paspēja nosargāt savus mazos.

No LK foruma:
Image

Paskatījos ierakstu. Niedru liju tēviņš ielaidās niedrēs, lēnām noleca ligzdā un aizlēca pakaļ mazajam. Noķert neizdevās tāpēc aizlidoja (vai arī tika aizdzīta?). Gandrīz niedrēs sapinās. Mirklis miera un tad Dumpiene dusmīgi ķerkdama atgriezās ligzdā.
Last edited by Elina on 31 May 2015 19:34, edited 2 times in total.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

19.06 Uzbrucējs, foto no LK, Hagnat
Image

19.07
Image

19.09 No pontu - Mamma Dumpe metas uzbrucējam pretim!
Image
Last edited by Lianaliesma on 31 May 2015 21:57, edited 2 times in total.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Made

Post by Made »

Dumpe jau ieskrēja pēc tam, manuprāt. Kad lija (ja?) jau bija pašāvusies garām. Šoreiz mazie paši varoņi - tik fiksi pamuka :) Un katrs uz savu pusi - kā gudrās grāmatās māca :))

Image
Last edited by Made on 31 May 2015 19:35, edited 3 times in total.
magic

Post by magic »

Tā ir kaut kāda pūce? Vanags?
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Elina

Post by Elina »

magic wrote:Tā ir kaut kāda pūce? Vanags?
Niedru lijas tēviņš

Image Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made, veiksmīgs fotomoments! :)
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Es pati neredzēju, bet pēc komentāriem LK forumā saprotu, ka10.07 bija niedru lijas uzbrukums un pēc 2 minūtēm pontu piefiksējis mammītes skrējienu pa niedrēm augšā. Mazie malači, bija pat pamukuši nost no ligzdas...
Made

Post by Made »

Paldies! No nepabeigtā ieraksta var tikai vienu šāvienu, citādi jāsāk no sākuma.. Cik gan Dumpe bija lieliska!
MĀRIS

Post by MĀRIS »

lianaliesma wrote:Es pati neredzēju, bet pēc komentāriem LK forumā saprotu, ka10.07 bija niedru lijas uzbrukums un pēc 2 minūtēm pontu piefiksējis mammītes skrējienu pa niedrēm augšā. Mazie malači, bija pat pamukuši nost no ligzdas...
Tieši tā, jo kad niedru lijas uzbrukums bija beidzies, ligzda bija tukša, un es jau nodomāju, ka viņas uzbrukums ir izdevies.
Brūnā Lācene

Post by Brūnā Lācene »

magic wrote:
Brūnā Lācene wrote:Skatos Tāļa bildi- dumpju ligzda ir pašā centrā! Manā datora ekrānā (maziņš piezīmjdators) tā ligzda drīz peldēs ārā no kadra. Apgriezt foto vai ne- tik un tā tik ļoti attēla centrā cāļus neiedabūsi. Kaut kas te nav kārtībā? Nu sakiet, ko gribiet, bet ligzda lēnām peld!
Vai Tu (vai drīgst uz Tu?) skaties caur internetu vai vlc? Ja caur internetu, tad pārbaudi vai nav rullītis apakšā pārlūkprogrammai (ne vertikālais, bet horizontālais). Iespējams, ka var pabīdīt.
Nav tur nekāda rullīša apakšā, ir tikai sānu rullītis. Manam kompim (ACER Aspire ONE) ekrāns ir apmēram puse no A4 lapas. Incanti, ka man ligzda "peld", bet citiem "nepeld" pa kreisi? Dažreiz (bet reti) gadās, ka attēls normāli neietilpst datora ekrānā, ar visiem rullīšiem
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Brūnā Lācene wrote:
magic wrote:
Brūnā Lācene wrote:Skatos Tāļa bildi- dumpju ligzda ir pašā centrā! Manā datora ekrānā (maziņš piezīmjdators) tā ligzda drīz peldēs ārā no kadra. Apgriezt foto vai ne- tik un tā tik ļoti attēla centrā cāļus neiedabūsi. Kaut kas te nav kārtībā? Nu sakiet, ko gribiet, bet ligzda lēnām peld!
Vai Tu (vai drīgst uz Tu?) skaties caur internetu vai vlc? Ja caur internetu, tad pārbaudi vai nav rullītis apakšā pārlūkprogrammai (ne vertikālais, bet horizontālais). Iespējams, ka var pabīdīt.
Nav tur nekāda rullīša apakšā, ir tikai sānu rullītis. Manam kompim (ACER Aspire ONE) ekrāns ir apmēram puse no A4 lapas. Incanti, ka man ligzda "peld", bet citiem "nepeld" pa kreisi? Dažreiz (bet reti) gadās, ka attēls normāli neietilpst datora ekrānā, ar visiem rullīšiem
Man Rīgas mājās ir tāds dators, ceru, ka rīt iebraukšu mājās, ja neaizmirsīšu, ieslēgšu un paskatīšos kas varētu būt par problēmu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Vai viņš tiešām no stresa vēl kliedz? Eh, vajadzētu pabarot..

Nezinu, vai tas kliedzējs, vai otrs - vairākas reizes pabāž galvu, paskatās uz augšu un iebrēcas.
Last edited by Made on 31 May 2015 19:49, edited 1 time in total.
ilzebe

Post by ilzebe »

lianaliesma wrote:Es pati neredzēju, bet pēc komentāriem LK forumā saprotu, ka10.07 bija niedru lijas uzbrukums un pēc 2 minūtēm pontu piefiksējis mammītes skrējienu pa niedrēm augšā. Mazie malači, bija pat pamukuši nost no ligzdas...
jā, laikam par noziegumu aculiecinieku nederu. Man (putnu nepazinējai) viss notika ātri un vienā murškulī: laidelējās putns, mazie pašķīda pa malām, putns pikēja, pēc tam iebrāzās (man likās, tūliņ vien, ātrāk par 2min!) dumpe, sabozusies un izstiepusies sāka ķērkt, mazie pēc brīža izlīda no niedrēm. Bet es sēdēju pie datora un skaļā balsī kliedzu :shock:
Brūnā Lācene

Post by Brūnā Lācene »

Wow! Izrādās, kāmēr es mācos, uzbrukums ligzdai bijis?!?
Locked

Return to “Lielais dumpis”