🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Vērotāja

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Vērotāja »

15.45 Durberts ar zivīm :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ragana neparastā wrote:
MĀRIS wrote:"Labas domas - laba iznākuma pamats", kā rakstīja Maz-ko-zinu.
Pēc manām domām Durberts neredz tēvu, māti, Viņs redz, ka atlido kāds, un tur uzrodas, zem viņa, tā zivs, kura viņam ir jāatņem un jāaizstāv. Viņš pat nesaprot, ka tā zivs tiek atnesta /varbūt/. Un Roberts to ļoti labi saprot, it sevišķi pēdējajā ierakstā, kur Viņš atstāja zivi un pats pārlēca uz ligzdas otru malu, kā parādīdams Durbertam, ka Viņš nav konkurents.
Māri,tā Tu tikai domā,ka neredz,un kā vēl redz.
Atvainojos! Neesmu rakstnieks, tāpēc varbūt arī neskaidri izsakos. Es nedomāju, ka viņš neatšķir tēvu un māti no sveša ērgļa. Ne tā es domāju. Es vienkārši domāju, ka primārais PĒC ŠĪS BADOŠANĀS, ko Viņš redz pēc Roberta vizītes ligzdā, tā ir barība, kas viņam ir vajadzīga.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Visādā ziņā galds Durbertam ir uzklāts bagātīgi, un tas nozīmē, ka vecāki nav Viņu pametuši, un tas ir PATS GALVENAIS!
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

MĀRIS wrote:
Ragana neparastā wrote:
MĀRIS wrote:"Labas domas - laba iznākuma pamats", kā rakstīja Maz-ko-zinu.
Pēc manām domām Durberts neredz tēvu, māti, Viņs redz, ka atlido kāds, un tur uzrodas, zem viņa, tā zivs, kura viņam ir jāatņem un jāaizstāv. Viņš pat nesaprot, ka tā zivs tiek atnesta /varbūt/. Un Roberts to ļoti labi saprot, it sevišķi pēdējajā ierakstā, kur Viņš atstāja zivi un pats pārlēca uz ligzdas otru malu, kā parādīdams Durbertam, ka Viņš nav konkurents.
Māri,tā Tu tikai domā,ka neredz,un kā vēl redz.
Atvainojos! Neesmu rakstnieks, tāpēc varbūt arī neskaidri izsakos. Es nedomāju, ka viņš neatšķir tēvu un māti no sveša ērgļa. Ne tā es domāju. Es vienkārši domāju, ka primārais PĒC ŠĪS BADOŠANĀS, ko Viņš redz pēc Roberta vizītes ligzdā, tā ir barība, kas viņam ir vajadzīga.
Nu par šito es viņam uzprasīšu nākošreiz,kad uzkāpšu augšā. ;)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Lianaliesma rakstīja
"2.Organizē likumdošanu, lai aizsargātu ērgļu ligzdas no cilvēkiem. Nepieļauj cilvēku iejaukšanos savvaļas putnu barošanā."

Uzreiz atcerejos, kā daudzi vecāki un vecvecāki te Rīgā speciāli pērk maizi, lai barotu pīles. Vasaras laikā, kad putni paši ir spējīgi sevi apgādāt ar barību. Es savējiem skaidroju - kāpēc tas nav vasarā jādara. Kadreiz mēģināju citiem skaidrot. Velti.
summerkid

Post by summerkid »

Par "vienkārši loģiskiem secinājumiem".

Citēju J.Ķuzi: "ar pārliecību apgalvot, ka tie bija tie paši putni, nevar". (Skat. šīs tēmas 6.lapu)

Runa ir par pagājušā gada pāri, kur gredzenoja trīs! ērglēnus. Jā, viņiem ligzda bija tai pat rajonā, priedē, BET nav teikts, ka tā bija Durbe ar Robertu.

Tagad mums ir web kamera, mēs visi novērojam šo konkrēto pāri, redzam, kā uzvedas Durbe. Pieņemsim nākamgad paveiksies vēlreiz tiešraidē redzēt šo pāri, tāpēc varētu rasties diskusijas, vai gredzenot mazos vispār vai gredzenot ne 5-ās, bet 7-ās nedēļās, jo mēs zināsim, ka Durbe ir ļoti jūtīga.

Man jau rodas priekšstats, ka par Durbes rakstura tipu nekas nebija zināms, cik tad mums to ornitologu, kas pie katras ligzdas nosēdēs ar binokli un veiks vēl psiholoģiskos testus. :lol: (tas ir joks, bet varbūt arī nē)
Vēl februārī, kad parādījās tiešraide Durbes ligzdā, vērotāji bildēja Durbi, centās nolasīt numurus uz kājas gredzena, vairākos piegājienos tas viss notika. Es pat nezinu, kā lai tas ornitologs ar binokli to spētu paspēt
izdarīt. :!:
Anthemis tinctoria

Post by Anthemis tinctoria »

lianaliesma wrote:
mega2 wrote:Negribas tā domāt,bet ja nu Durbei ir kas noticis,jo mēs jau praktiski redzam tikai un vienīgi Robertu--tie ir tikai minējumi,ka vakar augšā zarā sēdēja Durbe,un tieši šī iemesla dēļ arī Roberts neuzturas ligzdā,visādi jau var gadīties,bet nu jācer,ka es ļoti kļūdos un ar Durbi viss ir kārtībā,tikai uznācis kāds neizskaidrojams mendelis :o
Tas, ka ērgļu mātītēm vairāk kā tēviņiem cilvēka piekļūšana ligzdai ir ārkārtīgs stress, ir vairākkārt novērots.
Tāpēc jau gribēju zināt, kā bija ar Durbi 2014.gadā, kad tika gredzenoti 3 mazuļi, kā auga mazuļi pēc tam un varbūt tieši tādēļ ērgļi nomainīja ligzdošanas vietu šogad...

Un - ja jau ornitologiem ir svarīgi izzināt visu par putniem, kāpēc tieši šī informācija tomēr nav iegūta, vismaz nekur nevar par to izlasīt? Nav konsekvences...

Jo tāds stress pieaugušajiem putniem var būt par iemeslu populācijas samazināšanai.

Pievienots.
Nekā personiska, vienkārši loģiski secinājumi.
Jūras ērgļus Latvijā gredzeno jau gandrīz 40 gadus, un populācija pieaug. Kad jūras ērgļus sāka gredzenot, tie bija ļoti reti sastopami.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

16.35 Brīžiem diezgan stipras vēja brāzmas
Vērotāja

Post by Vērotāja »

16.41 Durberts spēlējās ar bērza zaru :P

Image
skyrocket

Post by skyrocket »

Sveiki! Beidzot arī es kaut ko uzrakstu, Durbertu vēroju jau no olas laikiem, pēdējā laikā izveidojusies atkarība no vērošanas un foruma lasīšanas... :oops:

Pagājušogad es veidoju radio sižetu, kur dienu pievienojos Jānim Ķuzem, gredzenojot jūras ērgļus. Tad es vēl nezināju, ka nākamjā gadā tik ļoti jutīšu līdzi Durbertam. Sanāca tā dīvaini - pagājušogad es uzzināju ornitologa stāstu, bet šogad ērgļa. Šeit ir sižets, var būt kādam interesē - tā ir reportāža, kur arī pats Jānis stāsta par gredzenošanu, jūras ērgli. Ilgi nevarēju izlemt, postot šeit, vai nē, bet varbūt noder.

https://soundcloud.com/piecidomnica/put ... i-un-dubli

Tas cālis, kas redzams bildē, arī ir tas, ko todien gredzenoja J. Ķuze, kā redzams, viņš ir vecāks nekā Durberts. :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sveiki, skyrocket :P

Ieslēdzu klausīties, taču tad apturēju un nolēmu vispirms pateikt paldies, ka vēlāk neaizmirstas to izdarīt :P
bose1

Post by bose1 »

Interesanti, vai arī pārējos tiešraides kamerās redzamos ligzdu mazuļus gredzenos? Varbūt kāds zin ;)
Vecais jūrnieks

Post by Vecais jūrnieks »

Zivs!
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Heijāa! :)))
Roberts malacīss!! Baro! Urāa!
Mīļais mazulītis tīk laimīgi čīpst :)
Last edited by Diāna Janušone on 31 May 2015 16:59, edited 1 time in total.
Vecais jūrnieks

Post by Vecais jūrnieks »

Roberts baro!
skyrocket

Post by skyrocket »

Roberts! 16:57 Šodien notikumi ligzdā tik iepriecinoši!
skyrocket

Post by skyrocket »

Vērotāja wrote:Sveiki, skyrocket :P

Ieslēdzu klausīties, taču tad apturēju un nolēmu vispirms pateikt paldies, ka vēlāk neaizmirstas to izdarīt :P

Nav par ko! :)
magic

Post by magic »

Es tūlīt apraudāšos! :D
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Atkal tēta mazais cālītis!
mintons

Post by mintons »

Paldies, skyrocket !
Tiešām interesanti :).
Locked

Return to “Jūras ērglis”