Man arī izskatās tieši tāpat kā tajā Tāļa bildē - ligzda sākas apmēram starp datumu un pulksteņlaiku un uzraksts beidzas apmēram kadra centrā. Varbūt Tev kadra otra puse nav visa redzama?Brūnā Lācene wrote:Skatos Tāļa bildi- dumpju ligzda ir pašā centrā! Manā datora ekrānā (maziņš piezīmjdators) tā ligzda drīz peldēs ārā no kadra. Apgriezt foto vai ne- tik un tā tik ļoti attēla centrā cāļus neiedabūsi. Kaut kas te nav kārtībā? Nu sakiet, ko gribiet, bet ligzda lēnām peld!
Lielie dumpji Latvijā 2015
Re: Lielie dumpji Latvijā 2015
-
10:15 - mammas atkal nav.
Varbūt Dumpe grib, lai paši sāk medīt?
Vakar jau lielais vienu brīdi tupēja pie ligzdas malas, skatienu sakoncentrējis uz kaut ko ūdenī. Es jau cerēju, ka būšu lieciniece pirmai patstāvīgi noķertai zivij. Bet - nē.
Varbūt Dumpe grib, lai paši sāk medīt?
Vakar jau lielais vienu brīdi tupēja pie ligzdas malas, skatienu sakoncentrējis uz kaut ko ūdenī. Es jau cerēju, ka būšu lieciniece pirmai patstāvīgi noķertai zivij. Bet - nē.
-
Brūnā Lācene, varbūt samazini attēlu ekrānā ar ctrl- un tad redzēsi visu kadru.
Vairāk versiju nav.
Vairāk versiju nav.
-
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
-
Dumpe ilgi, izstiepusies pētīja debesis. Tad aizgāja no kadra pa labi, tur pakāpās vēl uz niedrām, pastāvēja un aizgāja tālāk.
Es gan lēkāju no ligzdas uz ligzdu, bet neesmu vēl šodien redzējusi, ka bērni tiktu baroti.-
Laikam tomēr bērni arī ēd, jo vēders iziet.
Tomēr mazais gandrīz nepārtraukti brēc, kad Dumpe ir ligzdā vai tuvumā.
Tomēr mazais gandrīz nepārtraukti brēc, kad Dumpe ir ligzdā vai tuvumā.
Abi mazie stabili stāv kājās,netup--ļoti uzmanīgi skatās uz labo pusi,laikam tuvumā ir Dumpe 

-
Man ļoti patīk. Žēl, ka tie tik ātri pieaug un drīz jau pametīs ligzdu. Daudz ātrak par ērgļiem, stārķiem un zivju ērgļiem būs prom.Tālis wrote:Kā tādi aizvēsturiski radījumi.![]()
Jāiet pameklēt - ja nu Dumpei var būt otrs perējums vienā vasarā.
18:03 Māte atgriezās un abi divi tā iemetās Dumpienei knābī, ka man šķiet viņa pat no sāpēm iečiepstējās
Mazie kā hipnotizēti seko Dupmienes knābim. Atliek viņai paskatīties uz leju un abi rakari iemetas knābī.
Mazie kā hipnotizēti seko Dupmienes knābim. Atliek viņai paskatīties uz leju un abi rakari iemetas knābī.
Last edited by Elina on 31 May 2015 18:08, edited 1 time in total.
18.03 Barošana. Putni saplūst ar niedrēm, lieliski maskējās.

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Kā saprotu šos sugas putnus baro tikai māte?
Dumpe ļoti interesanti pārvietojas pa niedrēm
Dumpe ļoti interesanti pārvietojas pa niedrēm

"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
-
Māte vēl pa durvīm nav ienākusi, kad bērni jau pie knābja ķeras - dod ēst!
Jā, var redzēt tikai mātīti.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
18:13 Dumpiene atgriezās
Vai Tu (vai drīgst uz Tu?) skaties caur internetu vai vlc? Ja caur internetu, tad pārbaudi vai nav rullītis apakšā pārlūkprogrammai (ne vertikālais, bet horizontālais). Iespējams, ka var pabīdīt.Brūnā Lācene wrote:Skatos Tāļa bildi- dumpju ligzda ir pašā centrā! Manā datora ekrānā (maziņš piezīmjdators) tā ligzda drīz peldēs ārā no kadra. Apgriezt foto vai ne- tik un tā tik ļoti attēla centrā cāļus neiedabūsi. Kaut kas te nav kārtībā? Nu sakiet, ko gribiet, bet ligzda lēnām peld!
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
-
18:31 var dzirdēt tikai ,ka brien,kur brien?mazie ligzdā,bet blakus tik brien.
-