🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Vērotāja

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Vērotāja »

Vecais jūrnieks wrote:
Maz-ko-zinu wrote:Durberts pavilka zivi ar skatu pretīm ozolam, lai redz, kā viņš pats tiek galā :)
cik tālu ērgļi redz vispār?
Ērglis spēj saskatīt peli no vairāk kā 1000 metru attāluma.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Jamsis wrote:14.06 Kokā pretī atkal kāds sēž. Pēc visa spriežot Roberts, bet vai Durbi vispār kāds ir manījis? Es forumu lasot, saprotu, ka nav manīta un pašai arī nav gadījies redzēt. Mēs tikai domājam, ka viņa kaut kur tuvumā uzturās un iespējams pat sēž ligzdas kokā. Vai tik Durbei kas nav atgadījies? Saprotu jau, neviens nevarēs atbildēt.....
Vakar no rīta Durbe pielidoja tuvu ligzdai un apsēdās uz zara. Tas ir pierādīts ar fotogrāfijām, kurās labi redzami gredzenii.
Te ir foto un komentāri http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=3700
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Hildina

Post by Hildina »

Jamsis wrote:14.06 Kokā pretī atkal kāds sēž. Pēc visa spriežot Roberts, bet vai Durbi vispār kāds ir manījis? Es forumu lasot, saprotu, ka nav manīta un pašai arī nav gadījies redzēt. Mēs tikai domājam, ka viņa kaut kur tuvumā uzturās un iespējams pat sēž ligzdas kokā. Vai tik Durbei kas nav atgadījies? Saprotu jau, neviens nevarēs atbildēt.....
Vakar 7.32 viņa te bija
Hildina

Post by Hildina »

14.31 Roberts ar zivi
marutks

Post by marutks »

atnesa vēl vienu zivi
Vecais jūrnieks

Post by Vecais jūrnieks »

Atkal Roberts!
Prizhs

Post by Prizhs »

Nu jau izskatās, ka Roberts jūtas ļoti droši :) Lai tik iestāsta Durbei, ka tur var lidot :)
mintons

Post by mintons »

Pavisam klusiņām - pārsteidza Durbertu (un mani) nesagatavotu :)
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Roberta vizīte 13:41
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Visiem- gan lieliem ,gan maziem.
Vai zinat kur tik ilgi biju?Šodien vilku ārā savu noputējušo slotu un lidoju ciemos pie Durberta.Kad pielidoju pie ligzdas,Durberts sākumā neuzticīgi mani vēroja,sāka savu kli-klik.Tad ieraudzījis,ka es no lidojošajiem,uzmeta man asu skatu,pabīdījās sānis un teica:,,Sēdi un runā." Es apsēdos,izstiepu kājas kā viņš un tā mēs abi klusēdami sēdējām.Iesānis vēroju viņa vēl pūkaino galvas virsu,un pēkšņi kā zibens atskan:,,Neskaties tā,kas tu domā,ka tikai cilvēkiem avotiņš ,kas aizaug visilgāk,man ar savs avotiņš."Sapratu,ka mani dumjie jautājumi patiešām dumji.
Prasu:,,Paklau ,Durbert,vai Tev te augšā nav bail vienam pašam?Un seko:,Klik-klik.nē,nu tu jocīga ragana.Kas tu domā,ka pēc tam es būšu Divi paši?Klik,klik.Es visu redzu un dzirdu,kontrolēju-jā,arī savējos.""
Es apstulbu,izrādās,ka viņam ir arī humora izjūta.Pēkšņi viņš ar asu skatu ielūkojās man tieši pierē un turpināja:,,Zini,es redzu labāk pat par tevi.Tu tikai uz priekšu,bet es vēl arī sānis.Es redzu pat labāk par to okulāru,kas mani pēta.Tāpēc jau uzlieku šad tad viņam iemauktiņus. Klik-klik-klik. Jo nevar jau vairs turēt,kā tie tur ņemas-raudādami,kliegdami,spiegdami.Būtu labāk bietes gājuši kaplēt,klik,klik.Durberts nosmejas un pēkšņi izpletis spārnus prasa:,,Zivi ēdisi?Bet zini,nē,es tev tāpat nedošu-tavs kuņģis nav priekš ieskābušajām.KLik-klik-un tev nemaz guza nav."
,,Durbert,Durbert,man tev pats galvenais jautājums?Visi tagad spriež vai tu esi puika vai meitene?Tu zini?""
Durberts piemiedz acis un saka:,,Protams zinu.bet tu?""
Es saku:,,Laikam jau zinu,klusējam?""
,,Klik,klik-protams,ka klusējam.Bet tagad lido prom,atlido pēc nedēļas,tad atkal parunāsim".
Hildina

Post by Hildina »

Diāna Janušone wrote:Roberta vizīte 13:41
Last edited by Hildina on 31 May 2015 14:51, edited 1 time in total.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Diāna Janušone wrote:Roberta vizīte 13:41
https://www.youtube.com/watch?v=I6U0IxCVeOU
Paldies. Roberta pirmā vizīte šodien.
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

vēl viens ame video, tikko nesta papildporcija! :)

14.31

Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Sveika, Ragana neparastā!
Ko tad tu neteici, ka pārsvarā jau ne raud, ne spiedz, ne kliedz, bet ar lielu interesi vēro un gaida, ka izaugs par kārtīgu ērgli?
magic

Post by magic »

Ragana neparastā wrote:Visiem- gan lieliem ,gan maziem.
Vai zinat kur tik ilgi biju?Šodien vilku ārā savu noputējušo slotu un lidoju ciemos pie Durberta.Kad pielidoju pie ligzdas,Durberts sākumā neuzticīgi mani vēroja,sāka savu kli-klik.Tad ieraudzījis,ka es no lidojošajiem,uzmeta man asu skatu,pabīdījās sānis un teica:,,Sēdi un runā." Es apsēdos,izstiepu kājas kā viņš un tā mēs abi klusēdami sēdējām.Iesānis vēroju viņa vēl pūkaino galvas virsu,un pēkšņi kā zibens atskan:,,Neskaties tā,kas tu domā,ka tikai cilvēkiem avotiņš ,kas aizaug visilgāk,man ar savs avotiņš."Sapratu,ka mani dumjie jautājumi patiešām dumji.
Prasu:,,Paklau ,Durbert,vai Tev te augšā nav bail vienam pašam?Un seko:,Klik-klik.nē,nu tu jocīga ragana.Kas tu domā,ka pēc tam es būšu Divi paši?Klik,klik.Es visu redzu un dzirdu,kontrolēju-jā,arī savējos.""
Es apstulbu,izrādās,ka viņam ir arī humora izjūta.Pēkšņi viņš ar asu skatu ielūkojās man tieši pierē un turpināja:,,Zini,es redzu labāk pat par tevi.Tu tikai uz priekšu,bet es vēl arī sānis.Es redzu pat labāk par to okulāru,kas mani pēta.Tāpēc jau uzlieku šad tad viņam iemauktiņus. Klik-klik-klik. Jo nevar jau vairs turēt,kā tie tur ņemas-raudādami,kliegdami,spiegdami.Būtu labāk bietes gājuši kaplēt,klik,klik.Durberts nosmejas un pēkšņi izpletis spārnus prasa:,,Zivi ēdisi?Bet zini,nē,es tev tāpat nedošu-tavs kuņģis nav priekš ieskābušajām.KLik-klik-un tev nemaz guza nav."
,,Durbert,Durbert,man tev pats galvenais jautājums?Visi tagad spriež vai tu esi puika vai meitene?Tu zini?""
Durberts piemiedz acis un saka:,,Protams zinu.bet tu?""
Es saku:,,Laikam jau zinu,klusējam?""
,,Klik,klik-protams,ka klusējam.Bet tagad lido prom,atlido pēc nedēļas,tad atkal parunāsim".
Ai cik mīļi. Pilnīgi acis sāka svīst. Tev ir talants uz rakstīšanu :)
"Mana ideja par maģiju nav saistīta ar skatuves trikiem un ilūziju. Visa pasaule ir maģiska. Daba ir vislabākā burvju māksliniece. Tās maģija ir neizsakāmi bagāta un viss ko mums vajag darīt ir novērtēt to." - MJ "Magic"
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Klau, jānospļaujas pār plecu, bet spriežot pēc redzamā, Roberts izskatās krietni mierīgāks kā iepriekšējās dienas.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Diāna Janušone wrote:vēl viens ame video, tikko nesta papildporcija! :)

https://www.youtube.com/watch?v=J3aZBaKoJzE
Paldies! Arī šoreiz Robertam izdevās dažas sekundes ligzdā pabūt.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Diāna Janušone wrote:Klau, jānospļaujas pār plecu, bet spriežot pēc redzamā, Roberts izskatās krietni mierīgāks kā iepriekšējās dienas.
Un arī Durberts ne uzreiz klūp virsū. Pirmajā reizē jau diezgan ilgi pabija ligzdā.
Hildina

Post by Hildina »

Maz-ko-zinu wrote:
Diāna Janušone wrote:vēl viens ame video, tikko nesta papildporcija! :)

https://www.youtube.com/watch?v=J3aZBaKoJzE
Paldies! Arī šoreiz Robertam izdevās dažas sekundes ligzdā pabūt.
Jā ,šis ir pēdējais video , gandrīz 20 sek. ligzdā
Last edited by Hildina on 31 May 2015 15:19, edited 1 time in total.
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Paldies, ame no otra foruma, viņa ļoti ātri fiksē svarīgākos mirkļus! :)
Locked

Return to “Jūras ērglis”