🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Mani būs grūti ielikt noteikumos.
Man ir buntavnieka gars. Ja nu vienīgi Durberts mani ieliks rāmjos.

Bet vērojot Durberta aizrautību ar salmiņiem, čiekuriem, zariņiem un vispār daiļligzdniecību...man kaut kā rodas zināmas aizdomas, ka mūs gaida vēl kāds negaidīts pārsteigums bez tā, ka mazais aug pastāvīgāks nekā mums un vecākiem to gribētos 

Vienmēr jau var palabot, nav taču akmenī iecirsts, bet pagaidām izskatās tā:
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 556#p33556
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 556#p33556
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Laikam man grūta galva uz vakaru, vai tas bija mājiens, ka Durberts patiesībā ir Berta?Murkjelis wrote:Bet vērojot Durberta aizrautību ar salmiņiem, čiekuriem, zariņiem un vispār daiļligzdniecību...man kaut kā rodas zināmas aizdomas, ka mūs gaida vēl kāds negaidīts pārsteigums bez tā, ka mazais aug pastāvīgāks nekā mums un vecākiem to gribētos

Gribu tomēr aizstāvēt piedodietputni. Forums ir kļuvis komentāriem un arī virspusējiem citātiem pārbagāts, taču burzmā nedrīkstam ignorēt patiešām būtiskus jautājumus.piedodiet putni wrote:Mīļie Durbert, Durbe un Robert, piedodiet mums, ja vien varat, jūs šo nekad neizlasīsiet un neuzzināsiet, bet piedodiet.
Ļoti gribētos uzzināt kādas starptautiskas dzīvnieku aizsardzības organizācijas viedokli par šo situāciju, ASV esot liela un vērā ņemama pieredze. Gribētos arī dzirdēt, kāds ir ieguvums un, kam, no šī Durberta gredzena? Durbertam? Durbei? Robertam? Ornitalogiem? Jēga kāda?
Piedodietputni neizteica savu viedokli pret gredzenošanu, bet uzdeva nozīmīgu jautājumu- kādēļ gredzenošana ir nepieciešama, kāda ir tās jēga? Šis jautājums ir putnu vērotājiem rodas katru sezonu - vērojot, kādu stresu gredzenošana atstāj uz mazuļiem un viņu vecākiem. Lianaliesma nupat šo jautājumu atkal pacēla sadaļā par peļu klijāniem, redzot, cik lielu haosu un agresivitāti mazuļu starpā gredzenošana rada ligzdā. Ir tikai saprotami, ka īpaši jauniem foruma dalībniekiem šis jautājums rodas!
Ne katram, kas nupat reģistrējies, ir laiks un iespējas izburties cauri foruma daudzskaitlīgajiem ierakstiem, lai atrastu atbildes. Cerambyx komentārs par gredzenošanu ir vismaz 20 lappuses atpakaļ, turklāt arī tajā pēc būtības par gredzenošanas ieguvumiem nav atbildēts- vienīgi norādīts, ka putniem tas "netraucē".
Domāju, steidzoties radīt jaunus noteikumus, nedrīkstam mesties virsū jauniem foruma dalībniekiem ar paviršiem un mazliet augstprātīgiem "palasi atpakaļ!" saukļiem, kas forumā parādās arvien biežāk.
Būtu arī patiešām vērtīgi, ja Jānis Ķuze vai kāds cits ornitologs šo jautājumu vēlreiz sīkāk pakomentētu.
-

Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:19, edited 1 time in total.
AhaVērotāja wrote:Laikam man grūta galva uz vakaru, vai tas bija mājiens, ka Durberts patiesībā ir Berta?Murkjelis wrote:Bet vērojot Durberta aizrautību ar salmiņiem, čiekuriem, zariņiem un vispār daiļligzdniecību...man kaut kā rodas zināmas aizdomas, ka mūs gaida vēl kāds negaidīts pārsteigums bez tā, ka mazais aug pastāvīgāks nekā mums un vecākiem to gribētos

-

Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:20, edited 1 time in total.
Sunshine, viss atkarīgs no formas (toņa), kādā jautā.
-
Tad mums te ir ne tikai daudzveidīgas raganas, bet arī zoopsihologi?Murkjelis wrote:AhaVērotāja wrote:Laikam man grūta galva uz vakaru, vai tas bija mājiens, ka Durberts patiesībā ir Berta?Murkjelis wrote:Bet vērojot Durberta aizrautību ar salmiņiem, čiekuriem, zariņiem un vispār daiļligzdniecību...man kaut kā rodas zināmas aizdomas, ka mūs gaida vēl kāds negaidīts pārsteigums bez tā, ka mazais aug pastāvīgāks nekā mums un vecākiem to gribētosEs varbūt esmu palaidusi garām un jau ir skaidrs dzimums, bet, lūk, man kaut kas viņā šķiet tāds...nu tāds meitenīgs
Ai, smaidiņus aizmirsu -

Vai apsmaidīšana ir noteikumu robežās?

Last edited by Maz-ko-zinu on 29 May 2015 21:55, edited 2 times in total.
Man pietiek ar to, ka es saprotu vienu lietu - par ornitologiem, zoologiem, biologiem un visādiem citādiem dabas logiem ļaudis neiet strādāt dēļ naudas. Tas ir sirds darbs. Un cilvēki tur dara to, kam tic. Tic tam, ka tas nāks ilgtermiņā par labu konkrētajai sugai. Un, ja tic viņi, tad uz to var arī paļauties. Arī labie darbi ne vienmēr izdodas tā kā tas cerēts.
Murkjeli, nē, dzimums nav zināms. Tika paņemta spalva DNS analīzei, kad būs rezultāti, mēs tos uzzināsim.
Tad mums te ir ne tikai daudzveidīgas raganas, bet arī zoopsihologi?
Ai, smaidiņus aizmirsu -
Vai apsmaidīšana ir noteikumu robežās
Jā, vēlies par to parunāt?

Ai, smaidiņus aizmirsu -

Jā, vēlies par to parunāt?

-
Buntavnieks nav negatīvists un pasaules gala sludinātājsRagana neparastā wrote:Mani būs grūti ielikt noteikumos.Man ir buntavnieka gars. Ja nu vienīgi Durberts mani ieliks rāmjos.

-
Par zoopsiholoģiju vai apsmaidīšanu?Murkjelis wrote:Tad mums te ir ne tikai daudzveidīgas raganas, bet arī zoopsihologi?
Ai, smaidiņus aizmirsu -![]()
![]()
![]()
Jā, vēlies par to parunāt?![]()

1.punkts- Es dažreiz pats nesaprotu ko pateicu, kur nu vēl rakstīt tā, lai bērni saprastu.
3.punkts -Sarkasms nemaz nav slikc.
4.punkts- Jūtīgās tēmas. Es protams jau iepriekš atvainojos.
5.punkts -Jau reģistrējoties pieprasa personisku informāciju, kur nu ja vēl lietas labā es nosauktu savu telefona numuru vai reģionu.
7.punkts- par joku zināmajām robežām, ehh
10.punkts - jebkurš mans vai citu cilvēku viedoklis ir apšaubāms. Punkc.
5.punkts -Jau reģistrējoties pieprasa personisku informāciju, kur nu ja vēl lietas labā es nosauktu savu telefona numuru vai reģionu.
-
Es jau arī neesmu svēta, bet sev par attaisnojumu varu teikt, ka kad sāku īgņoties, tādu noteikumu te nebijaLeo wrote:1.punkts- Es dažreiz pats nesaprotu ko pateicu, kur nu vēl rakstīt tā, lai bērni saprastu.

Un labāk neideāli noteikumi, kā - nekādu noteikumu.
Last edited by Maz-ko-zinu on 29 May 2015 22:34, edited 1 time in total.
Vajadzētu nosaukumu - " Putnu fanu uzvedības rullis " 

Maz-ko-zinu, par abiem, BET tas nebūs par tēmu un attiecīgi pretrunā ar foruma noteikumiem 
Ar labu nakti, spalvainie un mazāk spalvainie putniņi!
Mazam sentimentam...nesagaidīju gan, kad Durberto pacels galvu, lai būtu lielāka līdzība

Ar labu nakti, spalvainie un mazāk spalvainie putniņi!
Mazam sentimentam...nesagaidīju gan, kad Durberto pacels galvu, lai būtu lielāka līdzība