🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Vērotāja,bet es gan kaut kā nemanīju,ka kāds veicis kādu personisku uzbrukumu,sarkasmu vai apsaukāšanos?Ir vienkārši cilvēki,kad katrs uztver visu savādāk.Nu,un lai ir cits viedoklis.Tas ir tikai normāli.
-
Entuziasti grib labu, parādot to, ko ikdienā neredz - dzīvi ligzdā. Tas ir kameru mīnuss, ka viņas mūs ierauj sevī, cilvēki gatavi ar binokļiem meklēt Durbi un gandrīz pienest zivi Durbertam, bet neaizdomājas par to, ka daba pati visu saliek pa vietām. Tagad atzīstas, kurš raud par uz ceļa sabrauktu ezi, notriektu lapsu vai vanaga aizstieptu vistiņu? Dabīgā atlase. Mēs nevaram zināt vai 2 ērglēni šajos apstākļos būtu izdzīvojuši. Mēs varam redzēt, ka vienīgais, kurš ir ligzdā tomēr nav pamests un aizmirsts. Par viņu rūpējas ... jā, varbūt ne tā kā mēs - cilvēki - to būtu gribējuši, bet tomēr. Durberts tiek aprūpēts pēc putnu noteiktās kārtības.
Tie, kuri velta pārmetumus ornitologiem un gredzenošanai tomēr var padarbināt internetu izglītojošiem mērķiem, nevis pārmetumiem un palasīt informāciju par to kas un kāpēc un kā.
Atcerējos ko gribēju jautāt, vai Durbes un Roberta pagājušā gada 3 bērni tika gredzenoti? Vecāki tāpat uzvedās?
Tie, kuri velta pārmetumus ornitologiem un gredzenošanai tomēr var padarbināt internetu izglītojošiem mērķiem, nevis pārmetumiem un palasīt informāciju par to kas un kāpēc un kā.
Atcerējos ko gribēju jautāt, vai Durbes un Roberta pagājušā gada 3 bērni tika gredzenoti? Vecāki tāpat uzvedās?
Es arī.Leo wrote:Vismaz piecus punktus jau esmu pārkāpis, nevarētu tos likumu rāmjus kaut nedaudz paplašināt?

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
6.punktu izlaboju, jo ligzdu saites ir atļautas. Toties ir cilvēki (ne šeit, bet lejas tēmās), kas reģistrējas, ieraksta kādu muļķīgu komentāru un apakšā pievieno reklāmas saiti uz ātrajiem kredītiem utml. Dzēšu ārā. Tagad dzēsīšu arā ar pamatojumu, ka reklāmas saites nav atļautas 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ierosinu papildināt foruma noteikumu ceturto punktu: "4. Izvairīties no jūtīgām tēmām, kā piem. reliģija, politika, rase, orientācija, personiskā veselība" ar vārdiņu - "gredzenošana"
Un, labvakar! Es arī neizturēju vairs lūriķa režīmā.

Un, labvakar! Es arī neizturēju vairs lūriķa režīmā.
Ja būtu mana vara es pieliktu vēl 11. punktu, ka nedrīkst necienīt to cilvēku darbu, pateicoties kuram mums vispār ir dota iespēja redzēt to, ko mēs šeit redzam.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
-
Piekrītu.MĀRIS wrote:Ja būtu mana vara es pieliktu vēl 11. punktu, ka nedrīkst necienīt to cilvēku darbu, pateicoties kuram mums vispār ir dota iespēja redzēt to, ko mēs šeit redzam.
-
Durbertam ar veselību viss ir kārtībā, spriezot pēc "šāviena strūklas" stipruma. 

Es nepaguvu izlasīt, ko Vērotāja izdzēsa, bet domāju par dažām pamanītām iezīmēm forumā, kas par laimi neattīstās.Ragana neparastā wrote:Vērotāja,bet es gan kaut kā nemanīju,ka kāds veicis kādu personisku uzbrukumu,sarkasmu vai apsaukāšanos?Ir vienkārši cilvēki,kad katrs uztver visu savādāk.Nu,un lai ir cits viedoklis.Tas ir tikai normāli.
Negribētos, ka stresa situācijā šeit pasprūk pūļa efekts "knābāšana", "raganu medības" (ne jau uz mūsu reģistrētajiem jaukumiņiem) u.tml. Tad, kad ir grūti, ir mazdūšīgi mētāties ar pārmetumiem un izspēlēt visu nelaimju prognozes, gruzīt partnerus.
Cienu cilvēkus, kas kopīgās grūtībās savācas, noskaņojas uz rāmu pacietīgu reālo notikumu apzināšanu, spēj sajusties komandā, ar savu attieksmi balstīt biedrus un veicināt labu iznākumu (un forumiešu vairākums to prot).
Nekas vēl nav beidzies un nekas traģisks arī nav noticis, vecāki ir komandējumā un Durberts turas kā vīrs.
Atlaidīsim stresu un paļausimies!

Absolūti piekrītu.MĀRIS wrote:Ja būtu mana vara es pieliktu vēl 11. punktu, ka nedrīkst necienīt to cilvēku darbu, pateicoties kuram mums vispār ir dota iespēja redzēt to, ko mēs šeit redzam.
Tikai vajag tā sakarīgi šo punktu noformulēt. Mums lianaliesma literāri apdāvināta, bet rādās, ka pašlaik nav onlainā.
Varbūt mēģinam kopā formulēt?
Made, labs komentārs.
-

Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:20, edited 1 time in total.
Murkjelis, sveicināts forumā
Prieks, ka pievienojies.

Prieks, ka pievienojies.
-
Durberts ik pa brīdim pavada ko ar skatienu. Vienu brīdi tas skatiens bija fokusēts uz nelielu attālumu aiz kameras. Skatiens mierīgs, vērojošs, bez satraukuma un bez agresijas.
-

Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:21, edited 1 time in total.
Vējš vītolos, mums tie noteikumi tikai šodien radās, tāpēc apspriežam.
-

Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:18, edited 1 time in total.
11. Izturēties ar cieņu pret cilvēkiem, pateicoties kuru darbam un aizrautīgajai dabas un visa dzīvā mīlestībai, mēs visi šeit esam sapulcējušies un varam vērot un apspriest to, kas parasti cilvēku acīm tiem apslēpts.
Jā, es zinu pārāk dzejiski

Jā, es zinu pārāk dzejiski

-

Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:19, edited 1 time in total.
Jā, tā ir labāk!Vējš vītolos wrote:Bez dzejas:Murkjelis wrote:11. Izturēties ar cieņu pret cilvēkiem, pateicoties kuru darbam un aizrautīgajai dabas un visa dzīvā mīlestībai, mēs visi šeit esam sapulcējušies un varam vērot un apspriest to, kas parasti cilvēku acīm tiem apslēpts.
Jā, es zinu pārāk dzejiski![]()
Izturēties ar cieņu pret mērķi, kura dēļ šis projekts ir radīts, un cilvēkiem, kuri to īsteno.