🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle
Vecais jūrnieks

Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)

Post by Vecais jūrnieks »

mans pirmais ieraksts :)
Vairākus mēnešus sekoju notikumiem, reģistrējos tikko, jo nu godīgi sakot, apnicis stāvēt malā un lasīt. Galvenais ko es gribētu pateikt - FANTASTISKS PROJEKTS - ir redzētas lāču kameras, bet ka putni ir tik interesanti, pat nenojautu!
Pēdējo dienu kaislības sit augstu vilni protams, bet es zinu, ka LV ornitologi taču nav kautkādi pašdarbnieki. Viņi noteikti zin ko dara un kad. Pašai sajūta, ka es sēžu ligzdā kopā ar Durbertu un gaidu vecāku ierašanos uz palikšanu.
mooda

Post by mooda »

Vērotāja wrote:
mooda wrote:Vismaz tagad Durvertiņš ir paēdis un var`but nebūs tik dusmīgs un agresīvs un lielais varēs ielidot normāli lizgdā.
mooda, lūdzu palasi dažas lapas atpakaļ lianasliesmas komentāru. Durberts būs dusmīgs un agresīvs un tas ir normāli. Tādi ir visi jaunie ērgļi.

Citēju lianuliesmu:
Ērglēni šai vecumā arvien vairāk apgūst savas barības sargāšanu - apsedz ar spārniem, ieķeras ar nagiem, klaigā... ja ligzdā ir vairāki mazuļi, tad viņi sacenšas, kurš dabūs medījumu pirmais, kā arī mācās atņemt to viens otram...vecākiem arvien riskantāk uzkavēties ligzdā pārāk ilgi pēc medījuma piegādes, bet tas vecākus tikai priecē - tātad bērns mācēs pastāvēt par sevi....

Šito izlasīju, jā!
čiekurs

Post by čiekurs »

Durberts ir atradis un mēģina apēst kaut ko sakaltušu :)
Hildina

Post by Hildina »

Vecais jūrnieks wrote:mans pirmais ieraksts :)
Vairākus mēnešus sekoju notikumiem, reģistrējos tikko, jo nu godīgi sakot, apnicis stāvēt malā un lasīt. Galvenais ko es gribētu pateikt - FANTASTISKS PROJEKTS - ir redzētas lāču kameras, bet ka putni ir tik interesanti, pat nenojautu!
Pēdējo dienu kaislības sit augstu vilni protams, bet es zinu, ka LV ornitologi taču nav kautkādi pašdarbnieki. Viņi noteikti zin ko dara un kad. Pašai sajūta, ka es sēžu ligzdā kopā ar Durbertu un gaidu vecāku ierašanos uz palikšanu.
Apsveicu ar parādīšanos publikā! Piekrītu visam teiktajam ! :)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Labdien!
Stundu lasīju, ko pa dienu sarakstījat. Prieks par izsvērtiem viedokļiem un atmosfēru portālā. Arī smaidiņi krāšņo dzīvi.
Viss būs labi!
Ievietotajā video varēja redzēt arī, kā tas, ligzdā netrāpījušais ērglis, aizlido - kadra labajā pusē, pa labi no tuvākā zara.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Vecais jūrnieks, prieks, ka mūsu pulks kļūst kuplāks :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
AP2You

Post by AP2You »

skats pāri ligzdas malai ...
Durbert, neesi pārgavīgs!
Attachments
Screenshot 2015-05-29 18.02.27-ligzdas mala.jpg
Emotion

Post by Emotion »

"Iespējams, brīdī, kad Roberts paliks ilgstošāk ligzdā arī Durbe sapratīs, ka viss droši un uzdrīkstēsies atgriezties"

piekrītu. Varētu arī tā būt, ka pašliak viss ir atkarīgs no Roberta. Jo biežāk un ilgāk viņš uzturēsies ligzdā pie Durberta, Durbei arī parādīsies drosme.
Emotion

Post by Emotion »

Ragana neparastā wrote::D :D :D :D ienāk smaidīga,neparasta ragana :D :D :D :D .un izdala katram pa nomierinošai travkai. Izvicina slotu-lai nelabās domas ar vējiem prom!Iztīra visus paksīšus kur kāds gruzis pieķēries. :lol: :lol: :lol: Kā es teicu,tā notika.Jāpaciešas,bet jūs gribat visu uzreiz-ornitologu un Durbi vienā ligzdā iesēdināt.Nu tā nenotiek.
Ar Durbi nekas nav noticis,viņa visu laiku vēro ligzdu,bet Roberts apkārt plivinās.Tikai mieru un pacietību.Tam,kurš pirmais atklās Durbes nosēšanos ligzdā no savas puses apsolu lielum lielo cepumu un vakarēšanu kopā ar raganiņām pie dziednieciskā travkas :lol: katla.Lai notiek tā,ka Durbe ligzdiņā. ;)

man lūdzu dubulto devu :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Biškiņ neomulīgi skatoties uz Durbertu- ka neizkrīt. Par mestajām zivim! Versija, ka tā ir Durbe, jo Robertam nosēsties ligzdā nav problēmu /kaut uz neilgu laiku/, turpretī Durbe nav ligzdā redzēta.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Jamsis

Post by Jamsis »

Ai, kā pietrūkst Durbes..... paskatījos foruma 132.lapu, saskumu :cry:
Vecais jūrnieks

Oj es nevaru tā Durberta žvangalēšanās gar malu reizēm pilnīgi šausmas uzdzen. Es gan kā ilgstošais lasītājs kaut kur atpakaļ lasīju, ka nav novērots, ka putni tāpat vien izkrīt no ligzdas.
Skatos kā viņš vakariņo un visu laiku gribas spārnus ar gumiju astē saņemt, vislaik šļuk no pleciem nost :lol:
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Pēc pašreizējiem novērojumiem Viky un Emotion nekādas devas vēl nav vajadzīgas,jo humora izjūta Jums vēl saglabājusies,Jums tik interese par maniem katliem. :lol: Bet Jamsim gan vajadzētu ar steigu pustējkaroti tinktūriņas,a nu ka mutīti vaļā. :lol:
Šodien pavēroju,ka Durberts ļoti labi jūtas,zin kas jādara,no čiekuriem veidoja ikebanu,mēģināja žonglēt,cītīgi vēro apkārtni.Galu galā veselīgi ēd.Par to,ka viņš jūt..pat redz ka vecāki blakus liecināja pēc 17 satraukums ar saukšanu.Esmu pārliecināta,ka viņu valodai arī ir izsaukuma zīmes,nokrāsas un sava ābece. :oops:
Vecais jūrnieks

Skatoties zivs novietojumu varbūt arī Durberts sapratis, ka jāēd tomēr virtuvē, nevis guļamistabā ;)
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Vecais jūrnieks wrote:Oj es nevaru tā Durberta žvangalēšanās gar malu reizēm pilnīgi šausmas uzdzen. Es gan kā ilgstošais lasītājs kaut kur atpakaļ lasīju, ka nav novērots, ka putni tāpat vien izkrīt no ligzdas.
Skatos kā viņš vakariņo un visu laiku gribas spārnus ar gumiju astē saņemt, vislaik šļuk no pleciem nost :lol:
Jūrnieciņ(a),tev ar pa mēriņam iedošu no sava dziras katla.Tu tak jūras izbraucis(kusi),zini ko nozīmē vēja virziens. :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

19.12 Paēdis, mūsu skaistais jauneklis izvingrināja spārnus...tad filma pārtrūka ;)
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vecais jūrnieks

Ragana neparastā wrote:
Vecais jūrnieks wrote:Oj es nevaru tā Durberta žvangalēšanās gar malu reizēm pilnīgi šausmas uzdzen. Es gan kā ilgstošais lasītājs kaut kur atpakaļ lasīju, ka nav novērots, ka putni tāpat vien izkrīt no ligzdas.
Jūrnieciņ(a),tev ar pa mēriņam iedošu no sava dziras katla.Tu tak jūras izbraucis(kusi),zini ko nozīmē vēja virziens. :D
es tagad zinu ko nozīmē меньше знаешь лучше спишь
Linda

Post by Linda »

19:22 Durberts guļ un skatās. :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Patiešām. Kā teica Lianliesma - skaistais jauneklis! /Visu laiku nesapratu, mazs, liels./
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
piedodiet putni

Post by piedodiet putni »

Mīļie Durbert, Durbe un Robert, piedodiet mums, ja vien varat, jūs šo nekad neizlasīsiet un neuzzināsiet, bet piedodiet.
Ļoti gribētos uzzināt kādas starptautiskas dzīvnieku aizsardzības organizācijas viedokli par šo situāciju, ASV esot liela un vērā ņemama pieredze. Gribētos arī dzirdēt, kāds ir ieguvums un, kam, no šī Durberta gredzena? Durbertam? Durbei? Robertam? Ornitalogiem? Jēga kāda?
Last edited by piedodiet putni on 29 May 2015 20:27, edited 1 time in total.
Locked

Return to “Jūras ērglis”