Lielie dumpji Latvijā 2015

Botaurus stellaris - Eurasian Bittern
Locked
Maz-ko-zinu

Re: Lielie dumpji Latvijā 2015

Post by Maz-ko-zinu »

Brūnā Lācene wrote:14.53 Mammas atkal nav mājās. Abi cāļi izstiepuši kaklus pret debesīm- lielajam, gaišajam dumpēnam kakls sāk palikt tikpat strīpains, kā mātei. Aug bērni, aug :lol:

Visu laiku domāju: nezi, vai cāļi nav katrs sava dzimuma, ja viņu spalvu krāsu tonis tik ļoti atšķiras?
Iespējams, ka tas ir iemesls, bet tikpat labi arī vecuma starpība. Izskatās, ka gaišākais ir pirmais izšķīlies, ber Brūnītis - trešais vai pēdējais. Vismaz trīs dienu vecuma starpība.
Tālis

Post by Tālis »

Mamma mājās. Nu tik aiz snīpja! :lol:
Attachments
Dumpis 22.jpg
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

15:44 - kādu milzīgu kaut kā kunkuli nupat mazais izspieda no Dumpes knābja un uzreiz pats norija, žipers :D
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Nu nu, kā ar āmuru pa pieri... Nevar jau visi tā visu aizmirst un ar visu uzreiz samierināties. Jāpaiet laikam.. Mēs te esam ar lietotājvārdiem un nezinām, cik jauns vai jūtīgs ir otrs cilvēks un vai viņš jau ir kādas nāves tā palielinājumā pārdzīvojis.. visus jau vienādi ārstēt nevar :)
Bet nu taisnība jau ir Brūnajai Lācenei. Aizmirst bijušo gan nevajag, bet iekapsulēties skumjās un bēdās arī nē.
Precīzi teikts ! Diemžēl arī man pašai sev to ir bieži jānoskaita ! Jāatceras ,ko savā ēdienkartē lieto cilvēki........
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Jaunākajam vairs vietas zem Durbes nepietiek
Attachments
Nepietiek vietas Brūnītim.jpg
Brūnā Lācene

Post by Brūnā Lācene »

Hildiņa wrote:
Made wrote:Nu nu, kā ar āmuru pa pieri... Nevar jau visi tā visu aizmirst un ar visu uzreiz samierināties. Jāpaiet laikam.. Mēs te esam ar lietotājvārdiem un nezinām, cik jauns vai jūtīgs ir otrs cilvēks un vai viņš jau ir kādas nāves tā palielinājumā pārdzīvojis.. visus jau vienādi ārstēt nevar :)
Bet nu taisnība jau ir Brūnajai Lācenei. Aizmirst bijušo gan nevajag, bet iekapsulēties skumjās un bēdās arī nē.
Precīzi teikts ! Diemžēl arī man pašai sev to ir bieži jānoskaita ! Jāatceras ,ko savā ēdienkartē lieto cilvēki........

Man laikam ir paveicies- man vēl nebija 18, kad man bija skaidrs, ka "Tā Dabā notiek." Varbūt, tāpēc, ka man neviens bērnībā nestāstīja pasakas, ka vārnas, kaķi un vilki ir ļauni, bet zaķīši un pelītes vienmēr žēlojami. Varbūt tāpēc, ka izaugu pilsētas nomalē, kur varēja vērot, kā dabā viss pamazām mainās un attīstās. Man nudien ir žēl mūsdienu pilsētu centra bērnu- viņi nezina, kas ir siena smarža, kā smaržo (smird) mežmalā kritis ezis, kas ir govs pļeka un "raganas spļāviens"... http://photo2.poga.lv/photos/0807/0704/ ... 5301_b.jpg Pilsētu "datorpaaudze"šajā ziņā ir apdalīta.

labots:Moderators.
Made

Post by Made »

Manas Rīgas daudzdzīvokļu mājas apkārtnē agrāk bija topinambūra džungļi, viena ielas/trotuāra mala auga superīgās skābenēs - tādi koši pušķi sanāca - tagad tās vietas sakoptas un nupat jau bija arī nopļauts, lai aug glīts zems vienāds mauriņš. Arī raženais mārrutku krūms panīcis ne tikai no bomžu rakņāšanas, bet arī no pļaušanas. Tā gribētos, lai uz Jāņiem šoreiz nenopļauj madaras.

Manā bērnības pagalmā mazpilsētas vairākdzīvokļu mājā varēja atrast krietnu tiesu augu no ārstniecības augu grāmatas, tur es daudz laika ņēmos ar meklēšanu un salīdzināšanu, konspektēšanu :))

Brūnā Lācene - tā bilde ir lieliska! korekta, precīza, var apbrīnot burbulīšus :lol: iegrābties tādā gan nebija patīkami (no pieredzes) :)

Toties pirmo pupuķi es ieraudzīju jau gandrīz 50 gadu vecumā Rīgā pie Botāniskā dārza, citus Rīgas pievārtē Berģos pēdējās pāris vasarās. Purvciemā pērn arī vanagu medījam un pirms dažiem gadiem - zaķi cilpojam.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Arī šeit - pie Engures ezera līņā.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Nepaspēju nobildēt - mazais ļoti akurāti "nokārtojās", izkāpjot ārpus ligzdas. Tieši ar dupsi pret kameru. :)
Pontu bildēs nevar redzēt. Jau pārbaudīju.
Made

Post by Made »

Niedres sazaļo reizē ar mazuļu kājām un guzām, un knābjiem :)
Tālis

Post by Tālis »

mamma mājās.
Nu ir dzīres! :D
Attachments
Dumpis 23.jpg
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kā foruma Moderatoram man būtu lūgums neapspriest citu komentētāju personiskās īpašības. Mēs esam dažādi, tāpat kā dažāda ir daba. Un katram ir tiesības būt atšķirīgam.
Mēs šeit esam, lai apspriestu putnus, dzīvniekus un dabu un lūdzu pie šīs vadlīnijas pieturēties.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Brūnā Lācene

Post by Brūnā Lācene »

27. maijs
4.52 Dumpe guļ, bet tā sarullējusies, ka nevar saprast, kur viņai galva, kur knābis? :roll: Tik vien skaidrs, ka skats, laikam ir no priekšas? :lol:
Un pirmo reizi redzu viņu tik ciešā miegā.
Last edited by Brūnā Lācene on 27 May 2015 05:10, edited 1 time in total.
Brūnā Lācene

Post by Brūnā Lācene »

5.07 Kamēr es pa citām kamerām skatos- Dumpe arī pamodusies, groza galvu! (Es gan- iešu beidzot gulēt! :roll: )
Brūnā Lācene

Post by Brūnā Lācene »

5.16 Brokastiņas noķēra.
Pēc tam atmuguriski kāpj atpakaļ ligzdā un cenšas neuzkāpt pamodinātajiem bērniem :)
Tālis

Post by Tālis »

Lielākais izslējās kājās kā niedre. :)
Attachments
Dumpis 24.jpg
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

jau ilgu laiku nevar pieslēgties ligzdas kamerai.
Ja kāds ko redz, rakstiet :)
Rpele

Post by Rpele »

No rīta puses Dumpiene iebāza mutē ~20-25cm lielu zivi - vienā rāvienā. Liekas - tik mazs knābis un pati ar nav liela :)
Tālis

Post by Tālis »

Dumpēni ligzdā vieni.
Attachments
Dumpis 25.jpg
Vērotāja

Post by Vērotāja »

19.57 Dumpe mājās

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Locked

Return to “Lielais dumpis”