ja jau Dumpiene viena medī, viena audzina, sargā mazos, ko dara dumpju tēviņi?
Izskatās, ka dumpji tomēr nebija pirmie, kas ūdenī.. peldētājputni apmetās pirmie un dumpim arī sakārojās, bet viņš nebija pārliecināts.. tāpēc tā uzmanīgi vēro no niedrēm gan peldētājus, gan pamet skatu uz augšulianaliesma wrote:Cik skumjas beigas pasakai...
Un visādi centās nosargāt savu knābi, lai bērns tajā neieķerasTālis wrote:Dumpiene pārčāpoja mājās.
Ja tas, kas Tālim pirmajā bildē, tad es saprotu, ka tā ir rietošā saule.Hildiņa wrote:21.03 kreisajā pusē veidojas spožs atspulgs no kaut kā - no kā tas varētu būt ? Nedomāju, ka no ūdens , tā parasti atspīd stikls.....
Saprotu.Ragana neparastā wrote:Tāli,tās manas pirmās asociācijas.Jo vairāk iepazīsti,jo vairāk citu domu.Pēc gada varbūt būtu jau pavisam cita pasaka,vai ne?Bet par dumpi pašlaik sajūsminos vairāk kā par ērgli.Par viņas spējām-tīties,vīties,stiepties,maskēties.Apbrīnojami.
Par niku-tas jau cits stāsts,bet ne pasaka.Kad Dumpiene ir kā čiekurs-viņa jūtas drošībā,bet tā ...viņa man liekas ir viens no skumjajiem putniem.Tālis wrote:Saprotu.Ragana neparastā wrote:Tāli,tās manas pirmās asociācijas.Jo vairāk iepazīsti,jo vairāk citu domu.Pēc gada varbūt būtu jau pavisam cita pasaka,vai ne?Bet par dumpi pašlaik sajūsminos vairāk kā par ērgli.Par viņas spējām-tīties,vīties,stiepties,maskēties.Apbrīnojami.
Bet katram dzīvniekam dzīve raibu raibā un ne tā vieglākā.
Kad izdzīvojām mazā ērgļa dzīves, izjutām un pārdzīvojām par to gandrīz kā savējo.
Šogad tas pagāja secen. Bet manos memuāros nepazudīs.
P.S. Kur tik "neparastu" Niku metas prāts izdomāt?
Pat baidos tajā uzrunāt.![]()
Nu Dumpiene ir atkal kā čiekurs, tikai ne uz zemes, ne ūdenī...
Kāpēc tā?Ragana neparastā wrote:viņa man liekas ir viens no skumjajiem putniem.
lianasliesmas devīze, kura ir zem katra viņas komentāra vēsta - Daba neko nedara velti. Aristotelis.Emotion wrote: Interesanti, ka no šeit novērojamajiem lielajiem putniem - abiem ērgļiem un stārķiem, vecāki sadarbojas, bet Dumpenīte raujas viena...