Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)
Re: Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)
21:26 Trīs olas. Pagrozīja, apčubināja

-
21.39 modrā sardzē.Kad skatos uz šo pāri-man liekas kā robežsargi aizliegtajā zonā.
apskauzama un
mieriga dziive shiem putniem!

-
11-22
Laima ietur otrās brokastis.
Visas 3 olas vēl veselas.
Laima ietur otrās brokastis.
Visas 3 olas vēl veselas.
Jā, es arī vēroju, kā Pēteris bija ligzdā, tad atlidoja Laima ar zivi un Pēteris bija tajā zivī visai ieinteresēts. Es nez kāpēc domāju, ka ēdīs tas, kas ligzdā (neprotu bez gredzeniem atšķirt), t.i., ka viņi mainīsies uz olām. Bet Laima ēda pati un Pēteris aizlidoja. Pēc kādām 10 minūtēm atlidoja apraudzīt un abi raudzījās uz augšu - gan jau, ka ne tāpēc, lai zinātu, vai būs lietusadrenalins wrote:11-22 Laima ietur otrās brokastis.

Jābeidz man tā sēdēšana ligzdās šodien, īsta atkarība, saulīte pa zemes virsu staigā, Laimai knābis vaļā bija vienu brīdi.. vai varbūt redzēja, ka viņš lido šurp?
Atlidoja Pēteris bez zivs, notika sardzes maiņa, Laima aizlidoja uz sauso koku un Pēteris uzmanīgi iet pie olām
Atlidoja Pēteris bez zivs, notika sardzes maiņa, Laima aizlidoja uz sauso koku un Pēteris uzmanīgi iet pie olām

Esat sveicināti!
Man ir tāāds satraukums un prieks! Pirmkārt, izdzirdēju pīkstienu zem perētājas ap 13:40, pirms tam t.i. apmēram pirms pusstundas, redzēju arī olu ar ar lielu, melnu plaisu
Tātad, visai drīz varēsim priecāties kopā ar vecākiem par jauno zivjērgļu cāli
P.S.Otrkārt, kas gan ir ne tik svarīgi, bet, pēc ilgas sekošanas notikumiem visās ligzdās, beidzot arī es sanēmos un piereģistrējos.
Man ir tāāds satraukums un prieks! Pirmkārt, izdzirdēju pīkstienu zem perētājas ap 13:40, pirms tam t.i. apmēram pirms pusstundas, redzēju arī olu ar ar lielu, melnu plaisu

P.S.Otrkārt, kas gan ir ne tik svarīgi, bet, pēc ilgas sekošanas notikumiem visās ligzdās, beidzot arī es sanēmos un piereģistrējos.
Labi, vēl vienu sardzes maiņu - Vērotāja, es citreiz tik daudz bilžu nelikšu, saprotu, ka forumā nav vietas arhīvam.
13:47-13:48 Lauma atlidoja, paknosījās, klusi uzrunāja Pēteri, tas saprata un lēnām piecēlās, aizlidoja. Laima ieāķējās ligzdā, lai ieriktētos. Pēteris pirms tam bija centies bedrīti padziļināt un viņa pozīcija bija slīpāka ar krūtīm uz leju, nekā pirms tam Laimai.
13:47-13:48 Lauma atlidoja, paknosījās, klusi uzrunāja Pēteri, tas saprata un lēnām piecēlās, aizlidoja. Laima ieāķējās ligzdā, lai ieriktētos. Pēteris pirms tam bija centies bedrīti padziļināt un viņa pozīcija bija slīpāka ar krūtīm uz leju, nekā pirms tam Laimai.
Olās gan es neko neredzu... pievilku tuvāk, bet raibas viņas..
Tie impulsi ir super! Kad anonīmi skaties skaties un pēkšņi gribas pateikt, dalīties un tu piereģistrējiesIlle wrote:P.S.Otrkārt, kas gan ir ne tik svarīgi, bet, pēc ilgas sekošanas notikumiem visās ligzdās, beidzot arī es sanēmos un piereģistrējos.

Sveicināta, Ille
Prieks, ka pievienojies 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
14:28 atkal sardzes maiņa, šoreiz Laima vislaik runājās (sauca pirms atlidošanas un pēc tam), olas uz brīdi bija redzamas, nezinu, vai tas melnums ir olas raibums, vai tās priekšā kaut kas, nebiju pētījusi olu dizainu.
Lauma izkrata sirdi, Pēteris klusējot klausās 
Last edited by Made on 24 May 2015 14:44, edited 1 time in total.
Made, nav problēmu
Mēs ar lianuliesmu vienreiz jau visas foruma fotogrāfijas pārlikām ārējos resursos. Garajos ziemas vakaros pārliksim. Būs jāpajautā IT Mārtiņam cik mums ir vietas.
Made, bet liekas taču, ka ar datoru esi uz tu, pamēģini te http://radikal.ru/ ielikt. Nav ne jāreģistrējas, ne kas jādara. Tikai divas pogas - Obzor-Zagruzit un tad trešo adresi no augšas jaiekopē forumā. Viss! Tas ir ļoti vienkārši.
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 0&start=40
(ja vien nav citu iemeslu nelietot šīs valsts fotoservisu)

Mēs ar lianuliesmu vienreiz jau visas foruma fotogrāfijas pārlikām ārējos resursos. Garajos ziemas vakaros pārliksim. Būs jāpajautā IT Mārtiņam cik mums ir vietas.
Made, bet liekas taču, ka ar datoru esi uz tu, pamēģini te http://radikal.ru/ ielikt. Nav ne jāreģistrējas, ne kas jādara. Tikai divas pogas - Obzor-Zagruzit un tad trešo adresi no augšas jaiekopē forumā. Viss! Tas ir ļoti vienkārši.
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... 0&start=40
(ja vien nav citu iemeslu nelietot šīs valsts fotoservisu)
It kā nē, vienkārši šķiet, ak manas bildes ar Snipping Tool ir samērā mazas, lai liktu ārēji, bet laikam arī tad salasās...
Ja atkal uznāks maniakāla vēlme pēc sērijām, tad pamēģināšu
Ja atkal uznāks maniakāla vēlme pēc sērijām, tad pamēģināšu

16.04 Pēteris atnesa zivi, Laima palika ēst ligzdā.
Pašlaik saule spīd tieši uz olām, nav labākā gaisma, lai saprastu kas ir ar plaisām. Jāgaida pievakare. Skaņas nedzirdēju.

Pašlaik saule spīd tieši uz olām, nav labākā gaisma, lai saprastu kas ir ar plaisām. Jāgaida pievakare. Skaņas nedzirdēju.

Beidzot tiku pie datora! Vismaz nervus nomierināt, jo pagaidām , cik saprotu, šajā ligzdā nekādu jaunumu nav.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
20:28 Vai Pēteris kaut ko atnesa? Laima kliedza uz viņu un momentā aizlidoja.. jau pirms tam vairākas reizes sauca.. Nu, ja tur uz malas nekas nespirinās, tad zivs nav..
Ille, man līdzīgi
kā pieslēdzos kamerām tā - viss. Katru vakaru ejot gulēt un no rīta ceļos ar domu: kā maniem putniņiem iet?
cerams, ka veiksmīgi attālināti izlolosim visus mazuļus un palaidīsim rudenī prom ...... (viņi tak lidos prom?? ), varēs sākt justies pēc cilveka, citādi tak vairs nav privātās dzīves 

kā pieslēdzos kamerām tā - viss. Katru vakaru ejot gulēt un no rīta ceļos ar domu: kā maniem putniņiem iet?