Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Pandion haliaetus - Osprey
Vērotāja

Re: Zivjērgļi Latvijā, 2015 (Laima un Pēteris)

Post by Vērotāja »

9.45 Laima

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

9.55 Pēteris atnes Laimiņai veselu zivi! :P
Image

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Emotion

Post by Emotion »

acis aizkrīt ciet un tad galva tā uz sānu nosveras...tā kā cilvēkiem autobusos kad uznāk pēkšņais miegs.Minūti paguļ un atkal kā pogas zibinās uz visām pusēm.[/quote]

:D aha, smieklīgi izskatās. Tāpat kā cilvēkiem :D
Emotion

Post by Emotion »

es vai pārklausījos........... vai tiešām dzirdēju spalgus knīpuča pīkstienus?? :shock: :shock:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote: quote="Vērotāja"
Māri, šai ligzdai diemžēl nav pontu arhīva, tāpēc maz bilžu. Man jau ar tas darbs, lai gan pie datora, tomēr visu laiku neredzu kas notiek. Ar citām ligzdām ir tā, ka pa laikam atveru, paskatos - ā, Durbe ligzdā, paskatos pontu kad ir atlidojusi, ko atnesa un paņemu bildi, kuru ielieku te.
Ar Laimu tā neiznāk, cik ieskatos, kāds guļ, nelikšu taču pēc kārtas desmit vienādas bildes, kurās atšķiras tikai gaisma vai pulksteņa laiks. Uz kādu notikumu trāpos reti, bet vēsturi paskatīties nav kur. Pie ērtām ekstrām (pontu) ātri pierod.

Piedod, "Vērotāja". Ne jau tā es to domāju. Es pie notikumiem ligzdās klāt esmu ļoti reti, tāpēc jaunumus tomēr pārsvarā uzzinu no foruma. Par šo ligzdu no pārējajiem skatītājiem ir salīdzinoši maza interese, arī forumā reti kāds ko ieraksta. Vienkārši Paldies Tev, ka Tu kaut ko ieraksti. jo arī to kaut ko izlasot prāts nomierinās, un tu saproti, ka viss ir kārtībā. Paldies. Un gaidīsim nākošās nedēļas Lielos Notikumus.
Man liekas, ka šī ligzda nav tik apmeklēta arī tādēļ, ka
1. to sākām vērot, kad jau sākās olu perēšana, mums izpalika abu putnu draudzēšanās laika vērojumi, kurā var labāk iepazīt abus putnus un to raksturus, komunikāciju,
2. un kamera ligzdu nepievelk tik tuvu, tāpēc individuālās īpatnības, pat atnestās zivis grūti redzēt.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Lianaliesma rakstīja: Man liekas, ka šī ligzda nav tik apmeklēta arī tādēļ, ka
1. to sākām vērot, kad jau sākās olu perēšana, mums izpalika abu putnu draudzēšanās laika vērojumi, kurā var labāk iepazīt abus putnus un to raksturus, komunikāciju,
2. un kamera ligzdu nepievelk tik tuvu, tāpēc individuālās īpatnības, pat atnestās zivis grūti redzēt.[/quote]

Atļaušos nepiekrist! Dumpes ligzdai pāris nedēļu laikā ir 23 lpp, skatījumi. Šai lapai mēneša laikā- 12 lpp. drīzāk varētu piekrist Raganai neparastai,ka Laima un Pēteris liekas tādi tramīgi, nervozi, ar kuriem grūti sadraudzēties. Plus pie tam šajā ligzdā it kā nekas nenotiek! Kā apskatās, tā viens un tas pats -viens sēž un bola savas mazās ačteles. Paretam tikai trāpās ieraudzīt kādu atlidojam, kaut ko atnesam. /Paldies Dievam./ Turpretī Dumpes ligzdā notikumi šajā laikā pārpārēm.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
adrenalins

Post by adrenalins »

14-37
Laikam jau mazuļi nav ilgi jāgaida, ja jau Laima uz vietas ietur pusdienas, Varbūt jau tikai sakritība.
Attachments
Screen Shot 2015-05-23 at 14.37.21.jpg
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Māri, es jau tikai izteicu savus iemeslus, kāpēc ne tik bieži šos vēroju un tāpēc man arī drusku žēl par šo pārīti... ;) Tev var būt citi iemesli. "Ekšens" vai šovs šeit tiešām nav ... :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, Tev 100% nav taisnība šoreiz. Zivjērgļu raksturam un uzvedībai nav sakara ar mazo interesi, jo pagāšgad zivjērgļu Laumas un Pērkona ligzda bija visvairāk apmeklētā un to skatījās divas reizes vairāk cilvēku kā jūras ērgļus.
Un pagāšgad bija otrādi - jūras ērgļi bija tālu un slikti redzami, bet zivjērgļi tuvu un labi. Šogad visi skatās jūras ērgli, jo ir lieliska redzamība, bet Laimas un Pētera ligzdā, baidos, ka mazos drīzāk izskaitļosim pec vecāku uzvedības, nevis ieraudzīsim.
Interese par jebkuru ligzdu ir atkarīga no redzamības, nevis no tā, kas par putnu sugu ligzdā.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Protams, skatītājs, kurš neko neredz pieceļas un pamet zāli. Tāpat, ja uz skatuves nekas nenotiek ,arī zūd interese. Pārējajās trijās ligzdās notikumi ir....... Bet ne jau mums šeit jāstrīdas par kaut ko. Es, tāpat kā Jūs, vienkārši izsaku savas domas.
Elina

Post by Elina »

Es, personīgi, uzskatu, ka patiesība ir kaut kur pa vidu. "Cilvēkam parastajam" ligdzu vērošana ir kā filmas/seriāla skatīšanās un, lai piesaistītu un noturētu interesi, tur ir jābūt kvalitatīvam attēlam/rakursam, saistošiem un interesantiem varoņiem, negaidītiem pavērsieniem un uzrunājošam stāstam.

Jūras ērgļu ligzdā tas viss ir - diži interesanti un lielā mērā priekšzīmīgi varoņi, labs attēls, iespēja sekot līdzi no pašiem pirmsākumiem, pirmā kamera, kas tika palaista, negaidīti pavērsieni
Dumpja ligzdā arī tas viss ir - neredzēti un interesanti varoņi, labs attēls, īss perēšanas periods, negaidīti pavērsieni

Šī ligzda pagaidām ir kā ne pārāk veiksmīgs seriāla turpinājums - jauni aktieri iemīļoto varoņu vietā, ne tik veiksmīgs rakurss, garlaicīgs stāsts (kas, protams, putniem ir labi). Pieņemu, ka daļa no zivjērgļu vērotājiem vairāk pievērsās "konkurentu zivjērgļu seriālam" (Ilmārs, Irma, Jozeps), kur notika TĀDI pavērsieni!

Domāju, ka pēc mazo izšķilšanās, cilvēki sāks cītīgāk sekot līdzi notiekošajam Laimas un Pētera ligzdā. Melno stārķu ligzdas forumā aktivitāte arī pieauga pēc komisko Zīļuku parādīšanās.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Elīna, lielisks komentārs :D Perfekta situācijas analīze.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

"Cilvēkam parastajam" arī uztvere mainās ar laiku - kā Margarita Stāraste teica, tad pat celms viņam kļūst interesants un vērošanas vērts. Un tieši pateicoties šīm diskusijām, no jauna atklāju šīs mākslinieces bagātīgo būtību... Tā ka dabas vērošanai ir daudzslāņaina, daudzpakāpju ietekme... :P
Brūnā Lācene

Post by Brūnā Lācene »

Piekrītu- pašlaik šajā ligzdā nekas nenotiek. Gandrīz nekas- ja salīdzina ar Dumpes atraktīvajiem gājieniem un Durberta augšanu.
Sākumā mēģināju visu 3 kameru skaņas likt fonā kā "meža mūziku" Rīgas centrā. Izrādījās, ka zivjērgļu ligzdai fonā skan smalka, klusa zumoņa vai sīkšana (nezinu, kā lai to skaņu pareizi nosauc). Ja ligzdu skatās pāris minūtes, tā skaņa netraucē. Ja skatās un klausās ilgstoši, Laimas un Pētera ligzdas zumošā skaņa sāk spēlēt uz nerva.

Es arī domāju, ka vērotāju šai ligzdai taps vairāk, tikko izšķilsies mazuļi.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote:Protams, skatītājs, kurš neko neredz pieceļas un pamet zāli. Tāpat, ja uz skatuves nekas nenotiek ,arī zūd interese. Pārējajās trijās ligzdās notikumi ir....... Bet ne jau mums šeit jāstrīdas par kaut ko. Es, tāpat kā Jūs, vienkārši izsaku savas domas.
Māri, nav jau nekas slikts, ka dažbrīd skatītāju kādai kamerai mazāk. Tas nemazina prieku tiem, kas turpina. Katrs jau atrod ko savu tai procesā.
Piemēram, LK forumā Garvrils no Novosibirskas visvairāk vēro un komentē notikumus mūsu Laimas un Pētera ligzdā, jūt līdzi Laimiņas saņemtajai vai nesaņemtajai zivij un dabas apstākļiem apkārt.
Un lai nu dod dieviņš, ka skatītāju skaits palielinās kamerām, mazos vērojot, bet ne kādu dramatisku notikumu dēļ.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Piedodiet! Nav mani teksti.
Forums ir tam, lai otrs putnu vērotājs ar cita acīm redzētu to ko pats palaidis garam.
Katrs kaut ko pamana un pastāsta par to otram un rezultātā rodas kopīgi veidots stāsts. Nevis kādam no malas, bet viens otram! Un nevis ar dižo jēgu, bet vienkārši priekam, jo tas ir hobijs.
:lol: Prieks - pašam un citiem - tā arī ir jēga putnu vērošanai!
p.s. gandrīz sakautrējos, ka esmu atradusi tik daudz jēgas vērošanā, tomēr - jo vairāk iespēju katram atrast savu...
Katru mirkli arī ir noteikti vērts dokumentēt. Runa ir par ko citu - kā panākt, lai šo mirkļu dokumentēšanā iesaistās pēc iespējas lielāks cilvēku skaits un veidojas patiešām kopīgi veidots fotostāsts.
kāpēc cilvēki skatās šīs tiešraides un ko gaida no tām. Par to, ka cilvēki tik aktīvi jūtot līdzi ērglim, aizmirst par to, ka pirms brīža ērglis nogalināja baložu mātīti, kurai arī ir bērni (kuri arī tagad mirs).
Anda! Ko lai Tev saku! Paldies, ka atradi sevī spēku, un spēji tomēr nepiepildīt 05.05.2014g. lēmumu. Nekas jau pasaulē nav tik mainīgs kā cilvēks, tāpēc es arī nezinu, cik ilgi būšu sekotājs. Bet ja kāds arī atkrīt, es domāju, ka kādam šis forums šā vai tā būs vajadzīgs. Spēku Tev!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

18.22 Pēteris atnesa zivi, Laima aizlidoja ēst. Kad Pēteris gūlās uz olam, varēja redzēt, ka olas ir olas. Arī pīkstienus nedzirdēju.

Image

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, :D :D :D
Made

Post by Made »

Dzeguze arī te kūkoja nupat :) Pirms tam citā ligzdā dzirdēju un saprotu, ka tagad līdz Jāņiem būs. Bet pie jūras ērgļiem tas balodis gan ilgi nerimst..
Apmākusies diena un ligzda labāk uztverama :)
Piespraudu īso ceļu uz ligzdu pie interneta loga, jo pielēca, ka nav šeit arhīva.. arhīvs ir tik lieliska lieta - paņem un izvēlies sev noskaņu (ja kārojas, uzliec saulainā dienā lietus video vai otrādi), paskrien pa lenti riksī, ja gribi zināt, kas notika, tik lieliska kvalitāte attēlam un skaņai :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote: Laimas un Pētera ligzdā, baidos, ka mazos drīzāk izskaitļosim pec vecāku uzvedības, nevis ieraudzīsim.
Interese par jebkuru ligzdu ir atkarīga no redzamības, nevis no tā, kas par putnu sugu ligzdā.
Atkal es Tev nepiekrītu. Kad Laimiņa ēda zivi. ļoti labi varēja redzēt divas no olām. Cālis noteikti ir lielāks par olām, tāpēc mēs viņu REDZĒSIM! :lol:
Post Reply

Return to “Zivjērglis”