🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Nav ilgi vairs jāgaida, Durberts ir tik liels, ka, domāju, tuvākajā laikā viņu gredzenos. Tad Jānis Ķuze izmēris kājas apkārtmēru un izteiks prognozes par iespējamo dzimumu.star14 wrote:nu tad jau pilnīgi noteikti, ka Durberts ir puika, jo ar ozola svētību tik puikas rodas..
![]()
![]()
būtu liepa, būtu cits stāsts...
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
Viky wrote:Durberts bombardēšanas pozā

- Brūnā Lācene
Šoreiz Roberts ielidoja mazliet augstāk- "virs egļu čiekuriem". Paldies, ka parādīji- tagad zināšu, kur meklēt, ja "vecāku nav mājās".Vērotāja wrote:Pārošanās laikā viņi to darīja uz šī zara![]()
Es domāju, ka noteikti puika, jo viņš uzvedās, kā puikastar14 wrote:nu tad jau pilnīgi noteikti, ka Durberts ir puikaVērotāja wrote:Brūnā Lācene, vai domā šo zaru? Jānis Ķuze lekcijā stāstīja, ka tas ir ozols. Par šo koku mēs jautājām, jo ērgļi uz tā pārojās un vispār daudz laika uzkavējās riesta laikā., jo ar ozola svētību tik puikas rodas..
![]()
![]()
būtu liepa, būtu cits stāsts...

Un ēd atkal, likās jau , ka visai dienai pieēdies .. 

- Brūnā Lācene
15.19 Durbe ar kāju kasa savu aci, un galvu! Pirmo reizi redzu tādas nodarbes! Pēc tam izstaipa vienu spārnu, reizē paceļot otru kāju, tad izstaipa otru spārnu un paceļ kāju. Laikam viņai ligdzas aerobika?
15.20 Atkal barošana!
(Es vairs nevar- forums mani šodien ir "ievilcis"! Visi darbi stāv, kāmēr Lācene ekrānā blenž! Palllīigāa!)

15.20 Atkal barošana!
(Es vairs nevar- forums mani šodien ir "ievilcis"! Visi darbi stāv, kāmēr Lācene ekrānā blenž! Palllīigāa!)
-
Es šodien arī redzēju, kā Durbe kasīja ar labo kāju galvu. Atradās tuvu Durbertam. Vai nu aizķēra, vai nu tam kāds puteklis (?) uzbira, bet "bērns" izradīja savu nepatiku, ieknābjot mātei. Tas notika, kad pirmais izsalkums bija jau remdēts - starp trešo un ceturto zivi varbūtBrūnā Lācene wrote:15.19 Durbe ar kāju kasa savu aci, un galvu! Pirmo reizi redzu tādas nodarbes! Pēc tam izstaipa vienu spārnu, reizē paceļot otru kāju, tad izstaipa otru spārnu un paceļ kāju. Laikam viņai ligdzas aerobika?

Man no skatiem vēl iekrita atmiņā, kad Durberts pēc nezinu kuras zivs atlaidās, tad tik laiski izstaipījās - sākumā vienu kāju, tad to pašu spārnu, tad vēlreiz spārnu. Atgādināja kādu parodiju, kur vīrieši kariģēti tēlo pavedinošas sievietes.
Ne Tev vienīgai tādas problēmasBrūnā Lācene wrote:15.19 Durbe ar kāju kasa savu aci, un galvu! Pirmo reizi redzu tādas nodarbes! Pēc tam izstaipa vienu spārnu, reizē paceļot otru kāju, tad izstaipa otru spārnu un paceļ kāju. Laikam viņai ligdzas aerobika?![]()
15.20 Atkal barošana!

-
Roberts tikko atnesa dzīvu, lielu zivi, kuru tūdaļ sāka plosīt, pa gabaliņam dodot Durbei, savukārt Durbe nodeva to tālāk mazajam.
Uhhm, ģimenes stafete!
Uhhm, ģimenes stafete!
Te nu gan šodien tiek ēsts ar atpakaļejošu datumu.... 

-
Hildiņa wrote:Te nu gan šodien tiek ēsts ar atpakaļejošu datumu....

- Lianaliesma
17.44 Patīkami redzēt zivju pārbagātību atkal ligzdā. Robertam šodien "iet no rokas" (no kājas, pareizāk)... ..
- foto no LK, ame

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Vismaz kaut kur kaut kas notiek uz labu! Bet neapskaužu to dīķa saimnieku, no kura tās karpas nāk. 

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
-
Šorīt, kad Roberta ilgi nebija, es tieši par to domāju - "cilvēka faktors".MĀRIS wrote:Vismaz kaut kur kaut kas notiek uz labu! Bet neapskaužu to dīķa saimnieku, no kura tās karpas nāk.
-
Tātad copes kalendārs rullē arī ērgļiem! 

-
Durbe veica izrakumus ligzdas vidus daļā, kur parasti guļ Durberts. Tā arī nesapratu, ko viņa tur meklēja?
Tagad atkal knibinājās gar guloša (ne aizmiguša) Durberta pūkām - pēdējām atlikušām. Plūkāja tās - vai? Durbertam tas nepatika un viņš gaiņājās ar spārniem, nomainīja pozu, Durbe mēģināja vēl. Tas nepatikā grozījās un neļāva.
Tagad atkal knibinājās gar guloša (ne aizmiguša) Durberta pūkām - pēdējām atlikušām. Plūkāja tās - vai? Durbertam tas nepatika un viņš gaiņājās ar spārniem, nomainīja pozu, Durbe mēģināja vēl. Tas nepatikā grozījās un neļāva.
22.25 Jau vēls, bet Durbe vēl ligzdā. Vai paliks nakšņot?

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Jā, laikam gulēs šitā stāvus, galvu ieslēpusi... diezgan stipri "klanās" uz vieniem un otriem sāniem..