11:54 divas žagatas

11:53-11:55 (1:38) žagatas
Sveika, Made
Kas par mēli!
Es zinu tikai par divām citām forumietēm, kas savās barotavās redz zaļžubītesVērotāja wrote: ↑26 Jan 2022 11:50 Pirms dažām dienām Sarmīte Latvijas faunas grupā FB ielika savu šī gada pirmo zaļžubīti. Komentāros cilvēki arī rakstīja, ka zaļžubīšu šogad nav.
Arī savā barotavā neesmu vēl nevienu redzējusi, toties ir ļoti, ļoti daudz ķivuļu. Kas nebija citos gados.
Nez kurš no ornitologiem specializējas mazputnu pētniecībā, būtu interesanti pasekot kā tiek skaidrota zaļžubīšu pazušana. Barības trūkums ligzdošanas laikā visā Latvijā un Igaunijā? Tas neizklausās ticami, bet kas lai zin? Kāda specifiska zaļžubīšu sērga?
Kadrs ar Aijuča zaļžubītēm šodien ir šajā bildē, kur es paskatījos DD novērojumus, sākot no 1.decembra, kopā 180 ieraksti, no tiem vairāk nekā puse (89) piesaka vienu putnu (kaut kā likās, ka jābūt bariņam) un 30 ierakstos skaits ir lielāks par 15, max 50.Man zaļžubītes ir visu ziemu, bez tam arī ligzdo vasarā, jo dzirdu to burbulēšanu (dziesmiņu). Kad sāku rakstīt, saskaitīju kādas 7. Ķivuļi tiešām šogad ir vairāk. Esmu saskaitījusi 9 vienā reizē. Ir katru dienu. Iepriekšējos gados bija pa kādam pavasara pusē.
Sveika!