Šorīt pētīju Dumpieni un man radās salīdzinājums ar cilvēku.
Pamēģināšu te ērgļu ģimeni...jā,mans nams ir mana pils,mana ģimene ir mans gods.Vieds putns-vieds cilvēks

,ar savu skatījumu uz dzīvi.Nelabprāt ieklausās citos,jo viņiem savs redzesleņķis,vibrāciju izjūtas,kā saka Dieviņš šūpulī licis ...ko?Jā,man ērglis izskatās inteliģents putns.Kā cilvēki-tādu nav daudz,jo no dzimšanas zinām visu,kas jāzin.Nečupojas ar mazputniņiem.ja kāds kritīs no viņa nagiem,tad tikai mērķa dēļ.
Un lidojums-kas par lidojumu.Viņš sajūt visu-no kurienes pūtīs vējš,kā pūtīs.Viņš neskrien ar galvu sienā,bet piemērojas vēja virzienam.Prot taupīt spēkus.Pie reizes vēl ir arī sargājošs,izmanīgs.Pie tam izsmalcināts,neķer visu kas uz šķīvja.Tāds aristokrāts.
Ar acu skatienu es jūs apstādināšu,un tikai tad likšu lietā knābi,bet kad cirtīšu,tad ne pa jokam.Skatos pāri visām nebūšanām,jo man nav laika cepties-tas tikai atņem saprātu.Bet saprāts man ir liels.Apziņa un pieredze.
Nu tāds ar šādu cilvēka īpašībām izaugs nākošais ērglis-Durberts-mūsu inteliģentais,viedais aristokrāts.Mazs cinītis gāž lielu vezumu.Vot tādas rīta pārdomas. Skatamies un mācamies.