Peļu klijāni

Post Reply
parputniem

Peļu klijāni

Post by parputniem »

Vai šie skaistie putni mēdz zagt un ēst vistas/cāļus no lauku sētām?
forelljjanka

Re: Peļu klijāni

Post by forelljjanka »

Lai arī pilnīgi neiespējami tas nav ,iespēja, ka tā varētu notikt, ir minimāla. ;)
parputniem

Post by parputniem »

Vistu vanags ir vienīgais, kurš mēdz ciemoties pie vistām?
forelljjanka

Post by forelljjanka »

Nav jau praktiski vairs Latvijā to vistu vanagu ,kam ciemoties! :evil: Vispār arī ciemojās jau pārsvarā jaunie putni,vecie ir tik skoloti un piesardzīgi...Vistu vanags katrā ziņā ir putns ,kam pateicoties neprātīgajai mežu izciršanai Latvijā ,drīz pienāks kajuk! :cry:
CerambyX

Post by CerambyX »

Nu pilnīgi un galīgi jau vistu vanagi nepazudīs - pie pilsētām un pilsētās jau tie dzīvos arī turpmāk. Ārpus pilsētu mežos jau gan to skaits iet uz leju - tas gan...
Pranks

Post by Pranks »

Klijāns cenšoties paņemt vistu būtu interesants novērojums. Tā pamatbarība tomēr ir mazie grauzēji.

Cik esmu redzējis, tad reāli to izdara tikai vistu vanags.
forelljjanka

Post by forelljjanka »

Nu,cik nu redzēts klijāna racions galīgi nav viennozīmīgs,ļoti daudzas reizes redzēts mērktiecīgi uzbrūkot sīkputniem,īpaši jaunajiem uz zemes,pieļauju ,lauku viensētā ,kur vista ar cāļiem vazājas pa plašu teritoriju(kā piemēram pie manas sievasmātes)klijāns varētu mēģināt kādu cāli paraut.Katrā ziņā niedrene ir mēģinājusi! ;) Savukārt ziemā ziemojošs un pirmie kas pavasarī atgriežas ir 100 % maitēdāji.Sēžot uz jurķi pie cūku maitām,dažus pazinu pat pēc sejas! :lol: Nāca protams arī vistiķis,man gan nepaveicās kā MankusAinaram-sabildēt.
Pranks

Post by Pranks »

Ar vārdu pamatbarība nekādā ziņā nav pateikts, ka tā ir vienīgā barība.
forelljjanka

Post by forelljjanka »

Paklau,Valter,beidz kasīties! ;) Es kaut vienā komentā apgalvoju ka vistu cāļi ir peļu klijāna pamatbarība ??? Vari 100 % pierādīt ka tas ir neiespējami ??? Es saprotu ,aizķēra Tevi bikk tā mello stārķu tēma,nu ok ,piedod,Latviju apmeklē tikai un vienīgi veci stārķi!Labāk būtu uztaisījis kādu sakarīgu, salīdzinošu tēmu.Iespēju lauciņš ir liels!Sāc ar ezera,purva,krūmu ķauķi,ja nav bilžu visa mana mājslapa Tavā rīcībā!
Pranks

Post by Pranks »

Forums ir domu apmaiņa - es izteicu savas domas par uzstādīto jautājumu.

18 Jul 2011 21:55
Klijāns cenšoties paņemt vistu būtu interesants novērojums.
pamatbarība tomēr ir mazie grauzēji.
Cik esmu redzējis, tad reāli to izdara tikai vistu vanags.

uz ko Tu iebildi, ka "klijāna racions galīgi nav viennozīmīgs", kam es piekrītu, bet paskaidroju, ka nemaz nebiju domājis definēt absolūto klijāna ēdienkarti vienā vārdā, tikai pamatbarību, kas nekādā ziņā neizslēdz to, ka kāds prāvs klijāns paņem mazus cāļus, kas tālāk no mājas.
forelljjanka

Post by forelljjanka »

Nevari rimties! :D Nu OK,pirmo postu vispār izlasīji? Parputniem vaicā:Vai šie skaistie putni mēdz zagt un ēst vistas/cāļus no lauku sētām? Es atbildu :Lai arī pilnīgi neiespējami tas nav ,iespēja, ka tā varētu notikt, ir minimāla. Pietiekami daudzas reizes esmu redzējis klijānu medijam un nomedijam kādu sīkputnu(jaunu lauku cīruli piemēram),tāpēc 100% izslēgt iespēju ,ka klijāns nemēģinātu nomedīt vistas CĀĻUS(ne vistu ,kā Tu te ironizē)nevaru!
Ja par klijānu pamatbarību(speciāli nelietoju sugas nosaukumu -peļu klijāns,jo par to pat daudz,daudz nopietnāki vīri netiek skaidrībā kas viņš te īsti Latvijā ir),te nu Tu atkal kļūdies! ;) Ir tāds jauks abinieks kā parastā(varbūt arī purva un t.t.)varde!
Ir jau tā baigi viegli un vienkārši no malas vērot un ironizēt,visumā man pie kājas,dalos un dalīšos te un DDatos ar savām domām un vērojumiem,JO:Jo vairāk ieinteresētu un zinošu cilvēku Dabas jautājumos,jo lielākas cerības kā kāds mežs paliks nenocirsts,kāds dīķis neizšķūrēts,kāda jaunas radības suga Latvijai atpazīta...
forelljjanka

Post by forelljjanka »

Un vēl,ja klijāns 3 mēnešus (janvāri,februāri ,martu)t.i.1/4 no gada pārtiek no mājas cūkas miesas,ir vai nav mājas cūka klijāna pamatbarība? :lol: Vēl ,tie kam tas interesē, var pievērst uzmanību citu putnu reakcijai uz klijāna parādīšanos,un salīdzināt piemēram,ar to pašu sugu reakciju uz zivērgļa parādīšanos! ;) Lai nu kas,bet tie kurus ēd, zin kas viņus ēd! :D
CerambyX

Post by CerambyX »

Es laikam neprotu lasīt starp rindām, jo nesaprotu par ko ir cepiens :D
forelljjanka

Post by forelljjanka »

CerambyX wrote:Es laikam neprotu lasīt starp rindām, jo nesaprotu par ko ir cepiens :D
Es ar nē! :lol: Gaidu no Tevis vienu zilenīša tipa noteicēju te forumā! Tici man ,tas nostrādā! ;) Ja jau pat tāds zvērināts putnenieks kā es,sāka pētīt mazos spārnaiņus,pats saproti... Ieguvēji būsim visi!Jaunas sugas,jaunas atradnes retumiem un t.t.
CerambyX

Post by CerambyX »

forelljjanka wrote: Es ar nē! :lol: Gaidu no Tevis vienu zilenīša tipa noteicēju te forumā! Tici man ,tas nostrādā! ;) Ja jau pat tāds zvērināts putnenieks kā es,sāka pētīt mazos spārnaiņus,pats saproti... Ieguvēji būsim visi!Jaunas sugas,jaunas atradnes retumiem un t.t.
Jā, būs jāsaņemas vēl kko uzmeistarot.. Tiesa tagad jau sezona praktiski iet uz beigām - attiecīgi grūti saņemties tagad tā :D Būs varbūt būs darbs garajiem rudens/ziemas vakariem. Tā teikt, uz nākamo tauriņsezonu :)
spiigana

Post by spiigana »

Piespamojas klijāni :oops: , bet būtu forši tagad kaut ko par kāpuriem - visādi rāpaļo, būtu interesanti saprast, kurš kuram tauriņam piederas ;) .
Post Reply

Return to “Putni”