Ko darīt ar sīli?

Post Reply
Vērotāja

Ko darīt ar sīli?

Post by Vērotāja »

Jaunbūvē (Carnikavas novadā) mājas mansarda stāvā iemitinājies sīlis. Dīvaini ir tas, ka viņš nebaidās no cilvēkiem un nelido prom, ja kads uzkāpj augšā. Ja sāk trokšņot, ielaižas stūrī, bet vispār ļauj sev pieiet pavisam tuvu. Sākumā domājām, ka viņš netiek ārā, atvērām logus un aizgājām strādāt dārzā, bet sīlis pavisam mierīgi uzlaidās uz malas starp mūri un jumtu un mierīgi vēroja apkārtni.
Varbūt putns ir slims un tāpēc tik jocīgi uzvedās? Un ja tā, tad ko ar viņu darīt?
Attachments
IMG_0008 - Copy.JPG
IMG_0008 - Copy.JPG (57.89 KiB) Viewed 3896 times
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Re: Ko darīt ar sīli?

Post by Vērotāja »

Sīlis tuvplānā.
Attachments
IMG_0017 - Copy.JPG
IMG_0017 - Copy.JPG (52.53 KiB) Viewed 3895 times
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tā viņš visu dienu sēž spraugā starp jumtu un mūri
Attachments
IMG_0007 - Copy.JPG
IMG_0007 - Copy.JPG (37.44 KiB) Viewed 3895 times
CerambyX

Post by CerambyX »

Es ieteiktu to iznest ārā (ja nebaidās, tad gan jau kaut kā var mēģināt noķert), nolikt tuvākajā mežā kaut kur uz zara un viss - tālāk jau daba parūpēsies par lietām :) Katrā ziņā vesels neizskatās.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Mēģināsim noķert, ja vien daba pati nebūs izdarījusi savu. Man jau likās, ka putns ir slims, jo nav normāli, ja meža putns nebaidās no cilvēka.

Diez vai nevajag veikt kādus dezinfekcijas pasākumus?
Bird

Post by Bird »

Mēģināsim noķert, ja vien daba pati nebūs izdarījusi savu. Man jau likās, ka putns ir slims, jo nav normāli, ja meža putns nebaidās no cilvēka.
Kā tad šis stāsts beidzās? :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Patiesībā šis stāsts par sīli sākās jau pagājušā gadā.
Augusta sākumā mēs sēdējām dārzā, te nez no kurienes dārza bērzā parādījās sīlis, bet tāds stipri jocīgs.
Viņš nevis lidoja, kā vajadzētu normālam putnam, bet leca no zara uz zaru, tad nolaidās zālājā mums blakus (apt 2 metrus), tad ielidoja dārza būdiņā, nu nu tādā garā vairākas stundas pa mūsu dārzu dzīvojās absolūti nepieveršot uzmanību tam, ka blakus cilvēki.
Toreiz nospriedu, ka tas ir jauns putns, kurš tikko izlidojis no ligzdas un tādēļ vēl neprot normāli lidot.

Protams, nevaru 100% apgalvot, ka šī gada sīlis ir tas pats, bet uzvedība tikpat dīvaina.

Divas dienas pēc šeit ieliktās tēmas, vecis apbruņojies ar segu ko uzmest virsū, devās ķert sīli (tajā reizē, kad fotogrāfēju, viņa nebija līdz).
Aizbrauca, izložņāja visu māju, atbīdīja visas dēļu kaudzes, bet sīļa tur vairs nebija. Dēļi tika bīdīti ar domu, ka varbūt ielīdis aiz tiem nomirt.

Izskatās, ka mans dīvainais sīlis joprojām dzīvs un gaidu, kad atlidos atkal ciemos.
Ja tā būs, fotoaparātiņš man vienmēr līdzi, ierakstīšos šajā tēmā.
Post Reply

Return to “Putni”