Feja wrote: ↑13 Aug 2021 12:25 ...
Palasot LK, kur forumiete Anne7 informē par Karla pārvietošanos, piemin grozu pie strauta (At about 16:58 he reached the brook with the fish basket, at about 10 km from the nest, and the feasting began...)Tad var saprast, ka Karla kādā no barošanas vietām ornitologi uzpilda zivju krājumus.
https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... 94#p823894
TasPatsFans wrote: ↑04 Aug 2021 13:26 https://www.looduskalender.ee/forum/vie ... start=5120
From Urmas:
"Black Stork without of rings and without transmitter visited early morning feeding place. Was there at least half of hour. Can't say if it was Kaia. Is she preparing for migration or was it some other stork?"
![]()
Paldies, lianaliesma. Šo es esmu palaidusi garām.lianaliesma wrote: ↑13 Aug 2021 12:48 Ir izveidots "Zivju grozs", kur stārķi var papildināt savus lomus, ja sausā laikā galīgi nav atrodama barība.
Jā, un tā būtu arī iespēja brīvprātīgajiem patiešām palīdzēt goriem ar zivīm.Feja wrote: ↑13 Aug 2021 12:57Paldies, lianaliesma. Šo es esmu palaidusi garām.lianaliesma wrote: ↑13 Aug 2021 12:48 Ir izveidots "Zivju grozs", kur stārķi var papildināt savus lomus, ja sausā laikā galīgi nav atrodama barība.Tad jau no tās vietas Karls nes vienāda izmēra zivis uz ligzdu. Apsveicami, ka ir tāda stārķiem zināma vieta. Mūsējiem stārķiem arī tāda vajadzīga.
Ja būtu raidītājs Janam vai Grāfam tad to varētu īstenot, bet nezinot barošanās vietu tas ir kā meklēt adatu siena kaudzē.. Turklāt sākumā arī Karla barotavai bija problēma,jo to ātri atrada gārnis un apēda visas zivislianaliesma wrote: ↑13 Aug 2021 13:21Jā, un tā būtu arī iespēja brīvprātīgajiem patiešām palīdzēt goriem ar zivīm.Feja wrote: ↑13 Aug 2021 12:57Paldies, lianaliesma. Šo es esmu palaidusi garām.lianaliesma wrote: ↑13 Aug 2021 12:48 Ir izveidots "Zivju grozs", kur stārķi var papildināt savus lomus, ja sausā laikā galīgi nav atrodama barība.Tad jau no tās vietas Karls nes vienāda izmēra zivis uz ligzdu. Apsveicami, ka ir tāda stārķiem zināma vieta. Mūsējiem stārķiem arī tāda vajadzīga.
Ko saka mūsu ornitologi?